Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa promou una formació en "Comunicació No Violenta i Prevenció de conflictes"

Imatge de la notícia
10/10/2019

Amb l’objectiu d’ impulsar la Cultura de la NoViolència a Manresa, el 28 d’octubre s’inicia un curs vivencial sobre Comunicació NoViolenta, que tindrà lloc a la Casa Flors Sirera, i que s’ofereix en diferents formats per a educadors, educadores i persones interessades en millorar les relacions interpersonals.

 

La comunicació és una carta de presentació que pot facilitar els vincles i les relacions socials o bé esdevenir un fre a les relacions quotidianes. La formació que es proposa és una eina imprescindible per millorar les capacitats i generar ambients educatius i relacionals favorables.

 

Els curs “Comunicació No Violenta i Prevenció de conflictes” s’adreça a educadors i educadores i pretén aportar eines pràctiques que es poden aplicar a les aules o als diferents entorns educatius, però també és recomana per als àmbits de dinamització comunitària, entitats del tercer sector i, en general, a qualsevol persona interessada en fer de la comunicació un pont vers les altres persones i en explorar el conflicte com a oportunitats de millora.

 

Per aquet motiu es treballarà en dues dimensions: una més personal que potencia l’autoconeixement i el reconeixement de les actituds que poden prevenir o resoldre una situació conflictiva, i una dimensió més comunitària que reforça la importància de les tècniques de comunicació i  mediació en les relacions personals, el treball en equip o en el posicionament davant les crisis col·lectives.

 

És metodologia participativa basada en l’enfoc socio-afectiu que combina una aproximació teòrica-pràctica a les estratègies comunicatives i a les tècniques de mediació i resolució de conflictes.

 

Formats del curs

 

Per tal de facilitar la participació, el curs s’ha plantejat en diferents formats a escollir:

 

 • Curs de 10 h: Comunicació No Violenta: dilluns 28 d'octubre, 11, 18 i 25 de novembre de 2019, de les 18.15 a les 20.45h a la Casa Flors Sirera.

 

 • Taller de 5 h: Prevenció de conflictes: Dissabte, 23 de novembre de 9 a 14 h també a la Casa Flors Sirera.

 

 • Format de 15 hores que permet realitzar tant el Curs com el Taller.

 

Formadors

 

Es comptarà amb dues persones amb una llarga trajectòria professional:

 

Marta Ponce, psicopedagoga i mediadora. Formada en constel·lacions sistèmiques i experta en comunicació està especialitzada en les intervencions en l’àmbit familiar i escolar; tant des de la vessant de gestió del conflicte com des de l’assessorament. Pel seu recorregut professional intervé en l’àmbit de la docència i l’assessorament i acompanyament  de grups  humans (pares i mares, educadors, mestres, equips professionals...)

Jordi Palou-Loverdos, advocat  especialista en mediació i resolució pacífica de conflictes, pioner de la justícia universal i impulsor de diferents iniciatives per facilitar el diàleg en conflictes nacionals i internacionals. Entre altres, va assumir la representació legal de les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses del conflicte a l'Àfrica dels Grans Llacs, entre elles la infermera manresana Flors Sirera. Premi “Valors” de l’Advocacia Catalana 2015. Ha publicat llibres, i assaigs en matèria de mediació, meditació, espiritualitat i resolució pacífica de conflicte

 

Requisits

 

Cal inscripció prèvia a la web de l’Ajuntament de Manresa. Data límit: 22 d’octubre.

 

Aquesta és una activitat de formació permanent reconeguda pel Departament d'Ensenyament.

 

Cost de la matrícula:

 

Curs 15h

Preu general

50€

Preu subvencionat*

15€

Curs 10h

35€

10€

Taller 5h

15€

 5 €

 

* El preu subvencionat és per a mestres d’escoles que participen en el projecte Lotus i membres d’entitats sense ànim de lucre de Manresa, joves de menys de 25 anys i persones en situació de vulnerabilitat (persones a l’atur).

 

Organitza: 

 

La formació és una proposta de l’ Ajuntament de Manresa, Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera i Associació Aula Aura. S’emmarca en el pla formatiu per a mestres, el projecte Lotus i el Pla d’Educació per al desenvolupament i la pau i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Torbareu més informació a:

 

Taller 5 hores --> https://www.manresa.cat/web/menu/9706

Curs 10 hores --> https://www.manresa.cat/web/menu/9607

Curs 15 hores --> https://www.manresa.cat/web/menu/9608

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat