Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La basílica de la Seu reforça la seva aposta turística amb reformes al punt d'acollida, un nou audiovisual i elements de merxandatge

Imatge de la notícia
03/03/2019

Aquest migdia ha tingut lloc, a la Seu, l’acte de presentació de diverses novetats per millorar l’atenció turística de la basílica. Gràcies a un ajut de 50.000 euros concedit per la Diputació de Barcelona, que ha estat gestionat per l’Ajuntament de Manresa, la basílica ha pogut tirar endavant millores en el punt d’acollida, fer un nou audiovisual de 9 minuts, en 4 llengües, millorar sistemes de seguretat i crear nous productes  de marxandatge.


 

La Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa ha estrenat dos espais remodelats i ha presentat un nou audiovisual que formarà part de la visita turística a l’equipament. Aquest matí s’han presentat aquestes i altres novetats, en un acte que ha tingut lloc a la mateixa basílica, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Turisme, Joan Calmet; el rector de la Seu, mossèn Joan Hakolimana; i la responsable de gestió turística i cultural de la Seu, Mete Codinach.

 

L’any 2018, l’Ajuntament de Manresa va aconseguir l’atorgament d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per millorar l’atenció turística a la basílica manresana. Amb aquesta aportació, de 50.000 la Seu ha reformat el Punt d’Acolliment i la sala d’audiovisuals, ha millorat el sistema de seguretat de l’equipament i ha elaborat un nou audiovisual. La peça està disponible en 4 idiomes i servirà per introduir i contextualitzar la visita al temple. D’altra banda, també s’han fet nous elements de merxantatge, com postals, xapes, punts de llibre i tasses, i s’ha reforçat l’horari d’obertura de l’equipament.


Millores en la seguretat que permeten l’obertura de la cripta

 

El primer paquet de mesures que s’han portat a terme van en la línia de millorar la seguretat de l’equipament, amb la instal·lació de noves càmeres i sistemes de seguretat. Entre altres, s’han instal·lat càmeres a la cripta, cosa que permet que estigui obert sempre als visitants, tant individuals com per grups


Nous serveis d’acollida

 

Les millores han inclòs una reforma a fons de l‘espai d’acollida, que s’ha buidat, pintat i s’hi han instal·lat nous mobles, amb millor accessibilitat i visibilitat. Al darrere del taulell hi ha ara una pantalla on es projecten imatges de diverses perspectives de la basílica, obra del fotògraf Oriol Segon, i que també servirà de cartellera digital.

 

L’espai de botiga també s’ha millorat, amb nous prestatges regulables i elements de marxandatge també nous de trinca: 10 postals també amb fotos d’Oriol Torra, punt de llibre, imatges, tasses, llibretes, xapes... alguns dels quals amb el nou logotip de la Seu, que es va estrenar fa uns mesos.


Audiovisual de 9 minuts

 

Una de les principals novetats estrenades avui és l’audiovisual, de 9 minuts de durada, que inclou una contextualització històrica i actual de la Seu, amb imatges espectaculars i en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), que substitueix l’anterior projecció, que era obsoleta. La projecció es fa a la sala d’audiovisuals, en un costat del claustre, que també s’ha renovat, amb una nova il·luminació i la instal·lació de bancs. La sala estarà sempre oberta i l’audiovisual s’anirà projectant sempre que hi hagi visites.

 

Les visites a la Seu es poden fer cada dia, de dilluns a dissabte de 9 a 2/4 de 2 i de 4 a 7; i els diumenges de 9 a 2/4 de 2 i de 5 a 7.

 

En la presentació, l’alcalde de Manresa i el regidor Joan Calmet han remarcat la importància de les millores. Calmet ha afirmat que “la basílica vol jugar de manera més intensa i decidida a favor de la seva projecció turística, i incrementar encara més l’atractivitat que ja té, com a joia arquitectònica i patrimonial de la ciutat”. L’alcalde ha remarcat la importància de la suma entre administracions i el bisbat per tirar endavant millores com aquesta, que van en la línia de millorar encara més la projecció d’un dels símbols de la ciutat. Igualment, ha valorat molt positivament l’esperit d’obertura de la Seu a la ciutat els darrers temps, i el fet que ja hagi acollit activitats com la cloenda de la capital cultural. Segons ell, la voluntat de millora i de dinamització de la basílica és evident i per tot plegat s’ha felicitat que hagi estat possible.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat