Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa presenta els nous accessos del mercat de Puigmercadal

Imatge de la notícia
25/07/2018

Els treballs són un pas més en el procés engegat per modernitzar aquest equipament comercial. L’estrena dels nous accessos coincideixen demà i dissabte amb actes de la 2a Festa de Tomàquet.   

 

El mercat de Puigmercadal continua avançant a bon ritme en el procés modernització de les seves instal·lacions així com en l’impuls de la seva promoció. Des que l’Ajuntament de Manresa va agafar la gestió del mercat a principis del l’any 2017 s’han dut a terme una sèrie d’iniciatives, consensuades amb els paradistes, per tal d’aconseguir que el mercat incrementi la seva atractivitat dins l’oferta comercial de la ciutat de Manresa.

 

Avui, coincidint amb els preparatius dels actes de la 2a Festa del Tomàquet, que tindrà lloc demà i demà passat al Mercat, el regidor d’Urbanisme i Llicències de l’Ajuntament de Manresa, Marc Aloy; el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau; i els president de Venedors del Puigmercadal, Agustí Perramon, han donat a conèixer “in situ” el paquet de millores realitzades les darreres setmanes a la façana principal, a la zona d’estacionament i als espais interiors de l’equipament.

 

Marc Aloy ha assegurat que aquesta actuació ha permès que el mercat tingui “una entrada digna, una nova cara, renovada, que suposa un guany molt important per al Puigmercadal”. El regidor d’Urbanisme ha explicat que “hem aprofitat l’espai de les antigues oficines per fer un gran vestíbul, que duplica en espai l’anterior entrada, i que, sumat amb l’enderroc de dues parades, permet l’entrada de llum natural al mercat i fa més visible i atractiu el mercat per als clients”. Aloy ha detallat que “els treballs realitzats han tingut un cost de 126.000 euros, que s’afegeixen als 150.000 euros de l’any passat, i suposen una inversió total d’uns 275.000 euros destinats a millorar aquest equipament”.

 

Jaume Arnau ha mostrat la seva “satisfacció per cloure una nova fase de treballs que ha permès deixar una entrada molt maca” i ha recordat que encara hi ha treballs pendents per continuar “dignificant el mercat”, com la instal·lació d’un bar restaurant amb terrassa i la construcció d’un espai de degustació i d’autoservei. Finalment, el regidor de Comerç ha animat tothom a visitar demà i dissabte aquests nous accessos i participar en les activitats que hi tindran lloc amb motiu de la Festa del Tomàquet.

 

Agustí Perramon s’ha mostrat “content per aquests treballs que feien molta falta. Els nous accessos permeten fer molt més visible el mercat”  i ha subratllat la voluntat de continuar treballant amb l’Ajuntament en el el procés de millores en les instal·lacions. El president dels paradistes ha posat en valor la complicitat dels paradistes, ajuntament i entitats en la realització d’activitats de dinamització com la Festa del Tomàquet, el Festival de Morta o el Festival FABA que han contribuït a dinamitzar el mercat i "situar-lo en l'imaginari dels ciutadans". 

  

 Un canvi de cara que dignifica l’entrada

 

Les actuacions realitzades s’han centrat en la construcció d’uns nous accessos i la millora de la plaça que a partir d’avui restringirà el trànsit de vehicles.

 

Els nous accessos han suposat el canvi de cara més important. Per una banda l’espai on hi havia l’oficina d’informació i els serveis administratius del mercat s’ha sumat a l’antic vestíbul,  creant un espai molt més ampli. Per l’altra, s’ha obert la façana per engrandir l’entrada. Els nous accessos tenen un gran front vidriat que permet que el mercat guanyi en visibilitat des de l’exterior i que entri la llum cap a l’interior.

 

Les portes d’entrada també són de vidre i automàtiques. Els nous accessos també tenen un gran porxo de formigó coronat per unes lletres metàl·liques amb el nom de Mercat de Puigmercadal. D’aquesta actuació només quedarà pendent algun repàs de pintura i el revestiment de la façana, que incorporarà el nou logo del mercat.

 

Per altra banda s’han fet millores a la plaça amb l’objectiu de pacificar-la, guanyar espai per als vianants fer més visible el mercat. Al terra de la plaça s’hi ha pintat unes franges de colors que generen un recorregut des de la Muralla i que t’acompanya fins a la porta del mercat. També s’hi ha instal·lat 7 jardineres que permetran blindar la plaça als cotxes i plantar-hi vegetació per fer més agradable l’espai.

 

Aquestes actuacions han tingut un cost aproximat de 126.000 euros i s'han fet en dues fases. Una es va centrar en l'estructura, i les darreres setmanes hem treballat en els acabats: instal·lacions, cel rasos, paviments, etc., així com les millores a la plaça.

 

Els treballs no s’aturen


Els treballs de millora i modernització no s’aturen. A partir d’ara resta pendent fer un bar amb terrassa on hi havia l'oficina d'informació, que s'haurà de posar a concurs per adjudicar-lo. També a partir del 15 d’agost hi haurà una actuació d’enderroc d’una illa de parades que contribuirà a avançar en el projecte de construcció d’un espai de degustació i d’un d'autoservei ubicat al fons del mercat. També hi ha prevista la reubicació de l'espai d'informació i uns nous serveis a la planta baixa. Aquesta reestructuració suposarà reduir les parades de 39 a 25.

 

A banda de les millores en les instal·lacions, l’objectiu també és la millora del producte fent una aposta decidida pels productes de proximitat. Un producte diferenciador i de qualitat i que esdevingui un espai de venda de cooperatives de productors locals.

 

Així mateix continuen vigent les iniciatives per facilitar l’estacionament als clients del Mercat que realitzin una compra mínima de 12 euros a les diferents parades amb una hora d’aparcament gratuït, o bé una targeta T2 per al transport públic municipal.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat