Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa manté el llistó ben alt en la 5a edició del cicle de músiques contemplatives “Sons del Camí”

Imatge de la notícia
08/07/2018

La nova edició es celebrarà del 18 al 27 de juliol i oferirà, com l’any passat, un programa amb sis concerts de primer nivell i amb artistes de renom.  Quatre dels concerts tindran lloc a l’Atri de la Seu, un al Parc de la Seu i el darrer al Jardins de la Casa Internacional d’Espiritualitat a càrrec de la gran cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet.


 

Manresa ja té a punt la programació de la cinquena edició de “Sons del Camí”, el cicle musical de concerts de música contemplativa, mística i espiritual que convida a la reflexió, a la relaxació i a la meditació i que se celebraran a la capital del Bages del 18 al 27 de juliol. “Sons del Camí” va néixer l’any 2014 dins del marc del programa cultural del projecte Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi, en les quals participa l’Ajuntament de Manresa, l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants i la Fundació La Cova.

 

Avalat per l’increment, any rere any, en presència d’espectadors, el cicle musical ignasià manté el llistó ben alt pel que fa a la qualitat musical dels músics i grups convidats, amb l’objectiu  de continuar la seva consolidació com a festival musical de referència. Ho fa mantenint també el nombre de concerts oferts l’any passat –sis en total -, dels quals quatre es faran a l’Atri de la Basílica de la Seu, un al Parc de la Seu i un als Jardins de la Casa Internacional d’Espiritualitat de Sant Ignasi.

 

Aquest migdia, a l’Atri de de la Seu,  han explicat els detalls de la programació el regidor de Turisme de l’Ajuntament i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet; i  el coordinador del cicle, Albert Galbany. Hi ha assitit diversos representants de l’ONG Associació Catalana per la Pau; de la basílica de la Seu, de la Fundació La Cova i  la Fundació Turisme i Fires de Manresa; entitats i persones col·laboradores que, conjuntament amb l’Obra Social de La Caixa,  la Fira Mediterrània i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa contribueixen a la celebració d’aquest cicle.

 

Joan  Calmet s’ha mostrat “content” de presentar una nova edició d’un cicle “consolidat” que té l’objectiu d’oferir “qualitat i singularitat en el marc del projecte Manresa 2022” i davant la gran oferta musical que ofereix el mercat. El regidor ha destacat com a novetat d’aquest any la incorporació de l’Atri de la Seu com a nou espai del cicle “un excel·lent espai, que agradarà molt, que ha estat  poc utilitat els darrers anys, però que el segle passat havia ofert fins i tot sarsueles. L’altre espai novedós seran els Jardins de la Cova, que l’any passat no es va poder estrenar finalment a causa de la pluja”.

 

El regidor de Turisme ha destacat que els artistes convidats “són de solvència constrastada” i ha afegit que enguany “hi haurà taquilla, a preus populars, amb la voluntat de guanyar qualitat dels concerts sobretor en aspectes de producció, millor so, cadires més adequades i millores en l’ambientació”. Per acabar, Calmet ha tingut paraules d’agraïment “al suport econòmic que ens oferix La Caixa aixó com la feina de persones i entitats que treballen per fer possible aquest cicle”.

 

Propostes d’excel·lent qualitat musical


Per la seva, Albert Galbany ha anat detallant les característiques d’un “cartell molt bó, impressionant, una programació d’excel·lent qualitat i molt interessant a nivell global”. El coordinador del cicle ha explicat que la programació arrenca el dimecres, 18 de juliol, al Parc de la Seu, amb l’actuació d’Hutsun amb l’espectacle Txalaparta Hutsa, que durà sons arcaics vinguts del País Basc, “com no podia ser de cap altre manera, ja que el País Basc és el lloc on comença el camí ignasià”.  L’endemà, 19 de juliol, a l’Atri de la Seu, serà el torn de Nadishana, un músic siberià que domina “un centenar d’instruments”, amb interpretacions que combinen la bellesa mística mb la innovació.  El cicle continuarà el divendres, 20 de juliol,  amb el grup Hirundo Maris, el grupd’Arianna Savall i Petter Udland, que presentarà el seu nou projecte “La Rosa dels Vents”, un repertori que tracta de la mar.

 

“Sons del Camí” continuarà  la seva cinquena edició amb tres nous concerts . Dimecres, 25 de juliol, s’oferirà el concert Mystica,  a càrrec d’Airun, que oferirà un viatge musical obert  i contemporàni que barreja música antiga i composicions pròpies. L’endemà serà el torn del grup EVO, una proposta liderada pel reconegut  músic valencià Efrén López, amb un repertori de músiques d’arrel tant europees com orientals o nord-africanes.  I finalment, divendres, 27 de juliol, clourà el cicle la gran cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet amb un concert que commemora els seus 50 anys sobre els escenaris.

 

Entrades


Les entrades es podem comprar per avançat a les taquilles del Teatre Kursaal i per internet a la plana web del mateix teatre www.kursaal.cat. També es podran comprar una hora abans de l’espectacle al mateix espai. Hi ha un abonament de 35€ per als cinc concerts de pagament. En cas de suspensió per pluja es retornarà el cost de l’entrada.

 

El 20% del taquillatge es destinarà a projectes de l’Associació Catalana per la Pau; ONGD que treballa per garantir els drets i dignitat de totes les persones. Combina projectes de cooperació a països en conflicte amb campanyes de sensibilització i educació per la pau. Les aportacions recollides als concerts completaran projectes de suport a població refugiada, prioritzant els col·lectius més vulnerables (dones i infants).

 

El Pàrquing Centre Històric allargarà el seu horari fins a les 23h (habitualment tanca a les 21h) els sis dies de concerts. Un cop tancat el pàrquing els vehicles que siguin dins poden sortir igualment.

 

SONS DEL CAMÍ 2018

 

Dimecres 18 de juliol a les 21 h

Txalaparta Hutsa

Hutsun

Parc de la Seu

 

HUTSUN ens oferirà una experiència musical guiada a través dels ritmes de la txalaparta tradicional i contemporània. El Sons del camí comença amb els sons més arcaics vinguts del país basc. Anai Gambra Uriz i Mikel Urrutia ens embolcallaran en un concert al parc de la Seu amb la sonoritat d’aquest particular instrument.Entrada gratuïta

 

Dijous 19 de juliol a les 21 h

Nadishana & Davidyants duo

Nadishana

Atri de la Seu de Manresa

 

NADISHANA és un músic siberià extraordinari, virtuós amb molts instruments. La seva música combina la bellesa mística amb la innovació, el refinament, el coneixement i el missatge sobre quelcom profund. Tot això amb un estil molt personal i que beu de moltes tradicions. Acompanyat per un altre virtuós al baix, Anton Davidyants.

Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

 

 

Divendres 20 de juliol a les 21 h

La Rosa dels vents

Hirundo Maris

Atri de la Seu de Manresa

 

HIRUNDO MARIS, el grup d’Arianna Savall I Petter Udland Johansen, presenta el seu darrer projecte “La Rosa dels Vents”, un repertori que tracta de la mar. Hi ha música tradicional, antiga i composicions pròpies, tot plegat amb l’alè de la improvisació. En aquest concert els sentireu juntament amb el contrabaixista Miquel Àngel Cordero.

Preu: Anticipada 12€ / a taquilla el mateix dia 15€

 

 

Dimecres 25 de juliol a les 21 h

Mystica

Airun

Atri de la Seu de Manresa

 

AIRUN té com a objectiu difondre l'espiritualitat a través de música. El seu repertori es nodreix de música antiga i d'arrel així com de composicions pròpies des d'una concepció musical oberta i contemporània. Un viatge musical en clau d'interreligiositat i pau que inclou poesia, audiovisuals i performance.

Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

 

Dijous 26 de juliol  a les 21 h

Eva

Evo

Atri de la Seu de Manresa

 

EVO és una proposta liderada pel reconegut músic Efrén López, amb un repertori dedicat exclusivament a la música antiga. Amb gran mestratge i gràcies a la varietat de recursos que els dóna conèixer músiques d’arrel, tant europees com orientals o nord-africanes, aconsegueixen fer reviure una música celestial que sovint resta morta interpretada per academicistes.

Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

 

Divendres 27 de juliol a les 21 h

Maria del mar bonet amb borja penalba

50 anys d'escenaris

Jardins de la casa Internacional d’Espiritualitat

Sant Bartomeu, 56

 

De sobres coneguda la llarga trajectòria d’aquesta artista, Maria del Mar Bonet du ja 50 anys als escenaris embolcallant amb la seva veu i música mediterrània les més diverses emocions, les nostres lluites personals, polítiques i sentimentals. Acompanyada per Borja Penalba a la guitarra oferirà una tria de cançons on l’espiritualitat hi és present.

Preu: Anticipada 12 € / a taquilla el mateix dia 15€.

 

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat