Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Neix el primer cicle musical ignasià 'Sons del Camí'

Imatge de la notícia
24/07/2014

El cicle de quatre concerts de música contemplativa i meditativa comença aquest dilluns 28 de juliol i durarà fins el 31. Les actuacions es faran a les 22h al Parc de la Seu i a les 21.15 a la Cova de Sant Ignasi

 

“Sons del Camí” és un cicle musical de petit format que consta de quatre concerts de música mística i espiritual que convida a la reflexió, a la relaxació i a la meditació. Neix dins del marc del programa cultural Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi, que aquest any, per primer cop comptaran amb la organització de l’Ajuntament de Manresa, que se suma a l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants i a la Fundació La Cova.

Aquest cicle musical ignasià consisteix en una sèrie de quatre concerts a la fresca: tres es faran al parc de la Seu, del 28 al 30 de juliol, a les 10 de la nit, i l’últim, el del dia 31 de juliol, es farà al Santuari de la Covade Sant Ignasi a un quart de 10 de la nit.

Obrirà el cicle Àniam. Orient-Cat, el dilluns 28 de juliol. Es tracta d’un grup acústic que proposa un viatge sonor a través de música contemplativa inspirada en cançons tradicionals medievals que van des de Catalunya cap a Orient: Orient mitjà i extrem Orient, de Turquia a l’Índia. Integren el grup el músic i muiscoterapeuta Joan Miró, que hi posa la veu, el llaüt, el ney, la guitarra, el monocordi i la baglama; i Albert Galbany, especialista en música culta de l’Hindustan i noves músiques, que tocarà el canti, el bansuri i la sànsula. Orient-Cat forma part d’ÀNiAM  (Aliança de Noves i Arrelades Músiques), un projecte compartit pels dos músiques que uneix músiques tradicionals amb les contemporànies.

El dia 29 és el torn del duet de cant harmònic Spirit Bird que proposa tractar la música com un recurs del silenci, posar-la al seu servei i no a l’inrevés. En definitiva, ajudar a prendre consciència que el silenci és el recurs auditiu més eloqüent. Els components del duet són Sylvan James, violí barroc, veu, bol tibetà i copes de cristall; i David Sitges-Sardà, veu, guitarra espanyola, veu, udu, frame drum i copes de cristall. Els acompanyarà Luís Paniagua.

El dimecres 30 de juliol, The Yoga Music Project, oferiran la darrera de les actuacions que es faran al parc de la Seu, amb un concert de música clàssica de l’Índia. Es tracta d’unes composicions anomenades raga, que existeixen des de fa tant de temps que se’n perd la pista i que alguns musicòlegs la destaquen com una de les més expressives i variades que hi ha. En raga es fonamenta en els principis ètics, la consciència espiritual i l’observació de la natura i es fa en viu, en gran part improvisada. Aquesta proposta pretén donar a conèixer una música mil·lenària que provoca en l'oient una intensa experiència emocional. Componen el grup Toni Calvo amb el sitar, Albert Galbany amb el Bansuri (flauta), Jaume Catà a la tabla (percussió) i Marta Serra, amb la tambura.

Tanca el cicle el concert que ofereix la coral filipina Ateneo Chamber Singers, amb dotze anys de trajectòria, i en una de les parades de la seva gira per Europa. S’han especialitzat en la música coral sacra i barreja música eclèctica europea, d'Amèrica i d'Àsia amb reminiscències que van des dels períodes medieval, postmodern i tradicional als estils més contemporanis. Aquest quart concert l’organitza la Fundació La Cova i valdrà 10€ (5€ pels Amics de la Cova).

La voluntat dels organitzadors és que aquest cicle de concerts sigui la llavor d’un festival de música meditativa i contemplativa en el propers anys. En paraules del  coordinador de Sons del Camí, Albert Galbany, “un cicle és un esdeveniment de petit format mentre que un festival inclou activitats paral·leles als concerts i concerts simultanis”. Galvany també va aclarir, en la presentació del programa d’activitats de les Festes de Sant Ignasi, el dia 17 de juliol, que aquest cicle és únic: “Hi ha festivals que fan músiques espirituals, com el de Girona, però són més tancats i encarats a la música religiosa i clàssica”. 

Programa de concerts

 • Dilluns 28 de juliol, 22 h: Sons del Camí: Àniam. Orient-Cat  

Música medieval catalana amb airesd'orient, de Turquia a l'Índia.

Cançons tradicionals ambespais que condueixen aestats meditatius, bells i profunds.

Activitat gratuïta

Lloc: Parc dela Seu

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

 • Dimarts 29 de juliol, 22 h: Sons del Camí: Spirit bird

El magnífic violí barroc de Farran Sylvan i lespercussions i guitarra de David Sitgesguiaran a l'oient en un viatge sonor amb música que neix del silenci.

Activitat gratuïta

Lloc: Parc dela Seu

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

 • Dimecres 30 de juliol, 22 h: Sons del Camí: The yoga music project

Un concert de música culta o clàssica de l'Índia. Música meditativa, emotiva i extremadament rica i expressiva. La gran desconeguda.

Toni Calvo amb el sitar, Albert Galbany amb Bansuri (flauta) i Jaume Catà a la tabla (percussió)

Activitat gratuïta

Lloc: Parc dela Seu

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

 • Dijous 31 de juliol, 21:15 h: Sons del Camí: Paghayo

Concert ofert per la coral filipina Ateneo Chamber Singers, dins la seva gira europea.

Preu: 10 € (5€ pels Amics dela Cova) Inclou aparcament gratuït al Pàrquing Centre Històric.

Lloc: Santuari dela Covade St Ignasi

Organitza:FundacióLa Cova

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat