Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Jornada de portes obertes per visitar les obres de millora de la segona planta de l'Aranya

Imatge de la notícia
18/12/2017

Després de gairebé un any de feina, el professorat i els alumnes de la Casa d’Oficis presenten el resultats dels treballs d’arranjament en aquest espai de propietat municipal, emmarcades en el projecte de formació i ocupació Treball als barris.


 

La segona planta de la Fàbrica del Salt (coneguda popularment com la Fàbrica de l’Aranya) ja llueix una nova cara, renovada i molt millorada d’aquest espai de propietat municipal que forma part del patrimoni industrial de la ciutat. Aquesta actuació és el resultat de gairebé un any de feina a càrrec del professorat i alumnat de la Casa d'Oficis, dins el projecte “Treball als barris”.

 

L’actuació a la segona planta de la Fàbrica de l’Aranya es van iniciar el mes de gener passat per vuit joves de 16 a 24 anys i amb el guiatge d’un monitor. Aquesta actuació ha consistit en una formació teòrico-pràctica en l’àmbit de la construcció i de la rehabilitació, que ha inclòs neteja, retirada de runa, revestiments, tancaments, envidraments, desbrossament i millora dels accessos.

 

L’actuació ha superat amb escreix el projecte tècnic inicial de l’Ajuntament, atès que tant el monitor com els alumnes han estat molt creatius i partir del material sobrant i reciclat de la pròpia fàbrica han construït una mur de pedra seca a l’exterior, han instal·lat bancs, han elaborat un mosaic utilitzant la tècnica del trencadís a la porta d’entrada, entre d’altres feines complementàries no programades. 

 

La jornada de portes obertes d’avui ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; el monitor i els set alumnes- treballadors que han realitzat les obres; així com també regidors, regidores, Comissionat del Centre Històric; representants d’entitats veïnals i d’entitats col·laboradores, entre d’altres.

 

Satisfacció per la bona feina realitzada

 

Valentí Junyent ha afirmat “que és un goig veure el treball fet durant aquests gairebé dotze mesos, una molt bona feina que és un exemple per diversos motius: perquè és una magnífica obra per al barri i per a la ciutat d’un espai patrimonial que ha format part de la història industrial de Manresa i també perque ha servit a una sèrie de joves per demostrar totes les seves potencialitats”.

 

Al seu torn, Cristina Cruz ha tingut paraules de felicitació i agraïment per a totes les persones que han participat en aquest projecte “tranversal i amb voluntat integradora” que pretén la millora i el foment de l'ocupabilitat del col·lectiu de persones residents al Nucli Antic i adreçat a aconseguir una millor qualitat de vida de les persones que hi resideixen. 

 

Finalment, Mohamed Akhazzan, un dels alumnes-treballadors, ha manifestat “que el treball del darrer any ha estat una gran experiència perquè ens han permès aprendre hàbits i valors del treball i per sentir-nos motivats per aportar noves idees” així com un motiu d’empenta per continuar en el món laboral o per continua estudiant.

  

A banda dels parlaments de l’alcalde, de la regidora i de Mohamed Akhazzan, durant la jornada de portes obertes s’ha presentat un vídeo titulat “365 dies a la Fàbrica de l’Aranya” que recull en imatges l’experiència d’aquesta actuació; s’ha fet un lliurament de diplomes als set alumnes-treballadors i s’ha visitat una exposició sobre el desenvolupament en les treballs de restauració de la fàbrica.

 

La Casa d’Oficis està inclosa dins el projecte “Treball als Barris-Dinamo XI”, impulsat per Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa. Aquest projecte està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya  (SOC) i compta amb el suport del Comissionat del Centre Històric. La Casa d’Oficis ofereix formació teòrico-pràctica a joves de diversos àmbits. Els joves són aturats, inscrits al SOC, amb l’ESO acabada i residents al Centre Històric de Manresa. Enguany se celebra l’onzena edició d’aquest projecte.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat