Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Dilluns comencen les obres de millora de la carretera de Viladordis, amb 1,9 milions d'euros d'inversió

Imatge de la notícia
21/06/2017

El departament de Territori i Mobilitat de la Generalitat inicia aquest proper dilluns les obres de millora de la carretera de Viladordis. Els treballs serviran per reforçar la connexió entre la ronda de Manresa (C-55) i l'autopista C-16, millorar connexions locals i fer un itinerari per a vianants i bicicletes. Seran 8 mesos d'obres i una inversió d'1,9 milions d'euros.

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà, a partir de dilluns vinent, 26 de juny, les obres de condicionament de la carretera de Viladordis, a Manresa (Bages). Ho ha anunciat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde, Valentí Junyent, i els regidors d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, i Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta.

 

Aquesta actuació permetrà millorar la mobilitat entre la ronda de Manresa (C-55) i l’autopista C-16, així com resoldre les connexions locals de Viladordis amb la C-55 i la zona agrícola de Viladordis. Els treballs compten amb una inversió d’1,9 milions d’euros i tindran un termini d’execució de 8 mesos.

 

El projecte consisteix en l’adequació de la carretera de Viladordis, vial municipal de Manresa, en el tram que va des de l’enllaç amb la C-55, fins a l’enllaç amb l’autopista C-16, on se situa el nucli de Viladordis. Aquestes obres complementen l’eixamplament de la ronda de Manresa a quatre carrils finalitzat el 2015 i que va incloure la creació d’un nou ramal des de la carretera de Viladordis cap a la ronda de la C-55 en sentit Barcelona.

 

L’obra que ara comença comprèn un tram de 900 metres, en el qual es formarà una calçada de 10 metres d’amplada amb 2 carrils de 3,5 metres. En la zona d’enllaç amb la ronda de Manresa, es construiran dues rotondes de 48 metres de diàmetre que milloraran les dues interseccions ara existents a banda i banda de la ronda, formades per girs a l’esquerra. Aquests giratoris afavoriran la seguretat i la fluïdesa del trànsit tot resolent, també, moviments de la xarxa local de Manresa que actualment no es poden fer, tant venint de Viladordis com del camí dels Tubots.

 

Podeu veure en aquesta infografia les obres que es duran a terme a la carretera de Viladordis.   

 

En un costat de la calçada, es crearà una via verda de 2,5 metres d’amplada, separada per una barrera mixta de fusta i acer i una filera d’arbrat i enllumenat. D’aquesta manera, quedarà connectada la xarxa urbana de Manresa i el nucli de Viladordis amb un itinerari de vianants i bicicletes. S’instal·larà un semàfor per garantir el creuament de la via verda en direcció als camins existents al costat nord, en especial la ruta que condueix per la marge del riu Llobregat fins al monestir de Sant Benet de Bages.

 

Durant l’execució de les rotondes, es garantirà en tot moment el trànsit en els dos sentits de la circulació i l’accés a les propietats adjacents. A partir de novembre, quan finalitzi la campanya de reg, s’executarà un nou calaix al Torrent de Viladordis, operació on s’estudiarà la minimització de les afeccions al trànsit.   

 

En la presentació d'aquesta tarda, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, , ha mostrat la satisfacció del consistori per l'inici de les obres en aquest "espai tan utilitzat, i que completa l'ampliació de la variant, amb dos carrils per cada sentit, que es va fer recentment. Guanyarem en seguretat i també guanyarem un espai per a vianants i bicicletes. Una obra que feia molta falta i que valorem molt positivament".

 

El regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, ha volgut posar també en relleu que "més enllà de la millora en la mobilitat i la seguretat, aquesta obra, que completa el desdoblament de la ronda, permet aquest recorregut de vianants fins a Viladordis, en un espai molt utilitzat per persones que fan aquest itinerari natural fins a la vall del Llobregat, que fins ara no es podia fer amb seguretat". Aloy recorda que les obres coincideixen amb les del pont de Sant Francesc, també per a vianants, cosa que demostra "la sensibilitat de les administracions per la mobilitat a peu".

 

El regidor d'Urbanisme també ha volgut remarcar "la capacitat de Generalitat i Ajuntament per treballar conjuntament el projecte. El diàleg ha estat fluid i segur que el resultat serà molt positiu". Aloy recorda que és un vial "on hi van a parar molts camins, molts vials, hi passa la Sèquia, i hi havia la preocupació de veïns per com s'executaria. Vam fer una assemblea a Viladordis amb un centenar de veïns i els dubtes s'han pogut anar treballant i resolent, ajustant els accessos a les finques. S'ha fet bona feina".

 

El regidor Jordi Serracanta ha remarcat també que l'obra que ara comença a executar-se "reforça els projectes de mobilitat que s'estan duent a terme, tant a l'interior de la ciutat com al rodal. El projecte permet fer girs que fins ara no eren possibles, interseccions complicades, millora l'accés des el camí dels Tovots, on hi haurà la possibilitat de fer el gir a l'esquerra, i sobretot reforcem la seguretat vial".


El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Ricard Font, ha remarcat que el projecte millorarà la mobilitat i la seguretat, "amb una derivada molt important, que és el nou itinerari per a vianants i ciclistes". Font ha agraït la col·laboració i la paciència de l'Ajuntament, i "el projecte final serà satisfatori per la mobilitat de Manresa i el seu entorn. Serà una actuació de la qual n'estarem orgullosos" 

 

L'obra no tindrà afectacions a la mobilitat durant les obres, llevat de temes puntuals en el moment que es facin les connexions amb la nova rotonda.

 

Pla de millora de la xarxa viària

 

Les obres que ara comencen s’emmarquen en un conjunt de millores que el Departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme en els últims anys a la xarxa viària del Bages i, en concret, a l’entorn de Manresa, amb una especial atenció a les actuacions de seguretat viària a la C-55 i de reforç de les connexions amb la C-16. 

 

En la presentació d'avui, Ricard Font ha afirmat que, al costat de la inversió de prop de 2 milions que avui es presenta, hi haurà aviat altres accions: "la propera setmana licitarem les obres de millora de la travessera de la C-55 a Castellgalí, molt reivindicada pel Bages, amb una inversió de mig milió d'euros". També ha recordat que la setmana vinent començaran les obres, per valor de 3 milions d'euros, per eixamplar la c-55 (2+1 carrils) entre Collbató i l'aeri de Montserrat i  que "el proper mes licitarem una nova obra a la C-55, entre l'aeri i Castellbell i el Vilar, un nou 2-1 carrils, amb una inversió de 5 milions d'euros".

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat