Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El dispensari mèdic del barri del Xup reobre aquest dijous després de les obres d'adequació que hi ha realitzat l'Ajuntament

Imatge de la notícia
22/03/2023

El consultori es va tancar amb l’esclat de la pandèmia, perquè les instal·lacions no complien els requisits sanitaris decretats per la Covid. Els treballs han consistit en la instal·lació d’un sistema de climatització i de renovació d’aire i han permès millorar l’accessibilitat del local. També s’ha col·locat nova il·luminació i s’ha fet una nova distribució dels espais, entre altres millores. Obrirà els dijous de 9 a 11 hores amb un equip assistencial format per un metge i una infermera, amb l’objectiu d’apropar els serveis mèdics al barri, on hi ha un elevat percentatge de gent gran que havia reclamat la seva reobertura. Durant el temps que el consultori ha estat tancat, Salut ha reforçat l’atenció domiciliària al barri, per tal de donar resposta a les necessitats de pacients amb malaltia crònica avançada.

 

El Departament de Salut reobrirà el dispensari mèdic del barri del Xup aquest dijous, després que l’Ajuntament de Manresa hagi enllestit les obres que han permès posar al dia el local en matèria de seguretat sanitària. Així s’ha anunciat avui en la visita institucional que s’hi ha fet, que ha comptat amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, Teresa Sabater Ripollès, directora de sector Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès del Departament de Salut, i Manel Jovells Cases, director general d’Althaia. També hi ha assistit la regidora de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa, M. Mercè Tarragó Costa, la regidora de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau Fontanet, representants de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, l'equip assistencial del consultori i regidors del grup municipal de Fem.

 

El consultori mèdic es va tancar amb l’esclat de la pandèmia perquè les instal·lacions no complien els mínims requisits de ventilació i seguretat. Des d’aleshores, els veïns i veïnes del barri havien reivindicat la seva reobertura. La reclamació també va arribar al Ple, en una proposició vehiculada per Fem que va rebre el suport i el compromís de tots els grups municipals.

 

En els darrers mesos, l’Ajuntament de Manresa ha condicionat el local, de titularitat municipal, per tal d’adaptar-lo a la normativa vigent. Els treballs han consistit en la instal·lació d’un sistema climatització i de renovació d’aire i han permès millorar l’accessibilitat del dispensari. També s’ha fet una nova distribució dels espais, amb una ampliació de la zona assistencial, s’ha col·locat nova il·luminació, s’han renovat persianes i s’han repintat parets i portes. El cost global ha estat de 10.000 euros.

 

Segons s’ha explicat avui, el dispensari mèdic obrirà els dijous de 9 a 11 hores, amb un equip assistencial format per un metge i un infermera. S’hi podrà anar per fer visites de medicina de família i també s’hi faran tallers educatius de prevenció i promoció de la salut. Es tracta del mateix equip assistencial que actualment ja està atenent una norantena de pacients fràgils i amb dificultats funcionals del barri del Xup al seu domicili. L’atenció domiciliària és un servei que, arran de la pandèmia, l’ABS Barri Antic ha reforçat de manera especial per donar resposta a les necessitats d’aquestes persones, pacients complexos amb malaltia crònica avançada.

 

El consultori del Xup forma part de l’ABS Barri Antic, dins la xarxa de cobertura pública del Sistema de Salut de Catalunya, que té Althaia com a proveïdor. L’ABS dona cobertura al Barri Antic i als barris de les Escodines i el Xup.

 

 

(*) Peu de foto: Els assistents a la roda de premsa en la qual s'ha anunciat la reobertura del dispensari, amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, al mig

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat