Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa inicia la reurbanització del carrer Sant Andreu, que donarà prioritat als vianants

Imatge de la notícia
14/03/2023

L’actuació té una durada de sis mesos i un pressupost de 251.190,27 euros. Es farà en dues fases amb l’objectiu de generar les mínimes afectacions a la mobilitat. En la primera fase es treballarà en l’àmbit del carrer Sant Andreu i el tram del carrer Llussà, i en la segona els treballs es faran a la plaça Hospital.

 

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana els treballs de reurbanització del carrer Sant Andreu, des del carrer de la Baixada dels Drets a la plaça de l’Hospital. El projecte inclou la renovació completa i ampliació de les xarxes de serveis (clavegueram, enllumenat públic, aigua potable, xarxa elèctrica i de telecomunicacions), així com la millora d’un tram del carrer Llussà i d’un tram de la plaça de l’Hospital.

L’actuació millorarà significativament la urbanització existent, mitjançant la conformació d’un vial en plataforma única que donarà prioritat als vianants per sobre el vehicle rodat, creant un carrer 100% accessible i inclusiu que permetrà relligar i unir tota l’illa de vianants, des de la plaça Major fins a la Via Sant Ignasi i la plaça del Remei.

En aquest sentit, els treballs donen resposta a una llarga reivindicació veïnal per millorar la mobilitat de la zona, que és molt utilitzada també per les persones usuàries de l’Hospital de Sant Andreu i del CAP del Barri Antic, moltes d’elles persones grans i/o amb mobilitat reduïda.

El projecte d’urbanització respon als criteris d’ordenació definits per a tot el Centre Històric i, específicament, per a l’àmbit dels ravals externs als antics closos de muralles, i segueix la línia de les intervencions realitzades els darrers anys a l’entorn més proper, com són les urbanitzacions del carrer Sobrerroca, el carrer Serarols, la Baixada del Pòpul, la plaça Major, el passatge Amics, la plaça del Carme, la plaça Hospital, el carrer Joc de Pilota o la Baixada dels Drets.

Sis mesos de treballs que es faran en dues fases

Les obres de reurbanització del carrer Sant Andreu tindran un cost de 251.190,27 euros i es faran sobre una superfície de 592 m2. Els treballs tenen una durada aproximada de 6 mesos i es faran en dues fases amb l’objectiu de generar les mínimes afectacions a la mobilitat.

En la primera fase, que és la que arrenca aquesta setmana, es treballarà en l’àmbit del carrer Sant Andreu i el tram del carrer Llussà, de manera que quedarà alliberat el pas de vehicles entre el carrer Remei de Dalt i el carrer Hospital. Durant aquesta fase es duran a terme tots els treballs  corresponents a l’excavació de rases i d’esplanada, canalitzacions de serveis, creació de sub-base de tot-ú, compactació i formigonat de solera de formigó.

A principis de setmana ja han arrencat els treballs previs de senyalització d’obres i la reserva d’espai per als materials d’obres al solar de la zona blava del carrer de la Dama. S’ocuparà parcialment aquest solar i es mantindrà una part de l’estacionament regulat en funcionament. A partir de dimecres 15 de març es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Sant Andreu, entre la plaça Hospital i la plaça dels Drets. Els vehicles que circulin pel carrer Hospital es desviaran per la plaça Hospital i carrer Remei de Dalt en direcció a la plaça del Remei.

Pel que fa a la segona fase, afectarà la plaça Hospital. En aquesta fase es tallarà el trànsit entre el carrer Remei de Dalt i el carrer de l’Hospital. Els cotxes que circulin pel carrer Hospital es desviaran pel carrer de Sant Salvador.  En aquesta fase es farà el moviment de terres i les rases a les instal·lacions, la creació de la sub-base i el formigonat de la solera de formigó.

A continuació, es procedirà a executar la pavimentació, l’enllumenat públic, la instal·lació de mobiliari i la senyalització.

 

Un dels carrers més antics de la ciutat

El carrer de Sant Andreu és un dels més antics de Manresa. Forma part dels ravals construïts al voltant dels antics camins d’accés a la ciutat, més enllà de l’antic clos emmurallat.

La urbanització actual del carrer Sant Andreu té una antiguitat d’uns 90 anys i està conformada per dues voreres de panot estretes, amb vorada de pedra i calçada de llamborda recoberta amb diverses capes d’asfalt. La plaça de l’Hospital es va remodelar durant l’any 2010.

 

(*) Peu de foto: Arrenquen les obres d'urbanització al carrer de Sant Andreu

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat