Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort

Imatge de la notícia
09/01/2023

Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.

 

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat en Junta de Govern les bases per al concurs destinat a triar l'equip d'arquitectes que haurà de redactar el projecte d’itinerari de vianants entre la Font de Fans i la Creu del Tort, que permetrà recuperar el recorregut ignasià entre el Pont Vell i el Pou de Llum i obrir una nova mirada de la ciutat cap a la Vall del Paradís i Montserrat, connectant el parc del Cardener amb Santa Clara, al barri de les Escodines.

 

El concurs es farà a dues voltes. La primera volta és oberta a tots els estudis d’arquitectes, que hauran de presentar dos projectes executats dels quals siguin autors i que incloguin accessos de vianants singulars. La data límit per presentar-ho és el 24 de gener. Dels equips que s’hagin presentat a la primera volta, se n’escolliran 5, que són els que passaran a la segona volta, on hauran de presentar una proposta de criteris per definir el projecte, una proposta de procediment d’execució de l’escala prevista i una oferta econòmica dels honoraris tècnics. D’aquesta segona volta, en sortirà l’equip guanyador, que s’encarregarà de redactar el projecte d’escala i mirador i que haurà de tenir llest a l’estiu.

 

L’equip redactor haurà de tenir en compte la proposta que el 2018 l’Ajuntament de Manresa va pactar amb veïns del sector, el Centre d’Estudis del Bages i l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, encaminada a resoldre la connexió entre la Creu del Tort i el camí de la Font de Fans, que arrenca a pocs metres del Pont Vell i discorre pel costat del torrent del Tort. Actualment, aquest camí acaba en un punt mort, sota una de les balmes de les Escodines. La proposta planteja enllaçar aquest punt amb la Creu del Tort i dibuixa un nou mirador sobre l’anomenada Vall del Paradís.

 

La connexió entre el punt superior i inferior de la balma es durà a terme a través d’una escala que salvarà els 13 metres de desnivell existents. Un element que recordarà l’escala que ja hi havia hagut des de principis del segle XX, quan es va construir la línia de Ferrocarrils. L’escala desembocarà, en el punt superior, en una plataforma-mirador i, des d’aquí l’itinerari pujarà cap a la font i la Creu del Tort. Podeu veure els detalls de la proposta en aquest document.

 

Per a poder fer realitat el projecte, l’Ajuntament de Manresa ja va signar un conveni amb els propietaris de les dues finques afectades a la part superior de la balma i va aprovar per Ple la modificació pertinent del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

 

Es tracta d’un projecte reivindicat pels veïns i veïnes des de fa més de 20 anys. Per part de l’Ajuntament, es van treballar diverses propostes des de l’any 2008, però no van obtenir el consens necessari. Va ser la que es va presentar el 2018, finalment, la que va posar totes les parts implicades d’acord.


 

Millora del patrimoni vinculat al Camí Ignasià

 

A partir de l’estiu, amb el projecte ja redactat, es procedirà a la contractació de les obres, que ja disposen de finançament. Tal com es va explicar, el projecte compta amb una subvenció de 2,7 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), per millorar el patrimoni històric d’ús turístic vinculat al Camí Ignasià. Dels 2,7 milions d’euros, 350.000 euros es destinaran a la construcció d’aquest itinerari, que ha d’enllaçar el Camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort.

 

 

(*) Peu de foto: La Creu del Tort, situada al sector de Santa Clara. Els mitjans teniu més imatges del Camí de la Font de Fans fins a la Creu del Tort a la fototeca.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat