Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa crea l'Agència de Desenvolupament Local ProManresa, que unifica els serveis d'ocupació, comerç, emprenedoria i empresa

Imatge de la notícia
01/12/2022

La nova Agència de Desenvolupament Local, batejada amb el nom de ProManresa, s’ubicarà a l’edifici de L’Anònima, que es rehabilitarà amb fons Next Generation. La voluntat és establir un sol punt de referència i de trobada on convergeixin les persones que busquen feina, les que estan en disposició d’oferir-ne, els nous talents i l’activitat comercial de la ciutat. L’objectiu és el d’oferir més i millors serveis a la ciutadania i projectar una sola marca que pugui ser reconeguda pel teixit empresarial i comercial de la ciutat, així com per tota aquella població que pugui ser beneficiària dels serveis.

 

L’Ajuntament de Manresa ha presentat aquest matí la nova Agència de Desenvolupament Local ProManresa, que unificarà els serveis d’ocupació, comerç, emprenedoria i empresa, amb la voluntat d’establir un sol punt de referència on convergeixin les persones que busquen feina, les que estan en disposició d’oferir-ne, els nous talents i l’activitat comercial de la ciutat. L’agència s’ubicarà a l’edifici de L’Anònima, que es rehabilitarà a través d’una subvenció dels fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

Amb aquest pas, el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), el Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa (CEDEM) i l’àrea de Comerç quedaran unificats sota el paraigües de ProManresa, que també albergarà els serveis tècnics d’Indústria, Universitats, Fires, Turisme i Mercats Municipals. ProManresa començarà a caminar ja avui, amb la unificació de les webs, que s’agruparan en la nova www.promanresa.cat, i de les xarxes socials, i l’atenció a finestreta única a través del telèfon 93 877 64 90. Durant el mes de desembre, es farà el canvi d’imatge a la seu del CIO (Casa Caritat, al carrer Verge de l’Alba) i del CEDEM (al Palau Firal), i s’iniciarà la campanya de comunicació per promocionar la nova marca i donar a conèixer els serveis que ofereix. La seu definitiva serà L’Anònima, un cop l’edifici s’hagi rehabilitat.

 

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, de la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, i de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet. Tots tres han valorat positivament la creació de la nova agència, que s’ha estat gestant al llarg del mandat, i han subratllat el fet que la unificació facilitarà el treball en xarxa i permetrà generar una única marca de ciutat per als serveis de promoció econòmica i ocupació, que ara estaven ubicats en seus diferents (a Casa Caritat, a la Casa Consistorial i al Palau Firal).

 

“Fins ara, si volies crear una empresa, emprendre un projecte, obrir un negoci o impulsar el teu comerç, anaves al CEDEM o a Comerç. I si buscaves feina o et volies reciclar, anaves al CIO. Ara, la ciutadania ho trobarà tot a ProManresa”, ha explicat la regidora Cruz, que ha afegit que l’objectiu és el “d’oferir més i millors serveis a la ciutadania, simplificar canals, agilitzar tràmits i projectar una sola marca que pugui ser reconeguda pel teixit empresarial i comercial de la ciutat, així com per tota aquella població que pugui ser beneficiària dels serveis”. En la mateixa línia, la regidora Masgrau ha afegit que “busquem que qui vol fer activitat tingui les màximes facilitats i pugui fer tots els tràmits amb la màxima rapidesa”.


ProManresa es subdividirà en tres àmbits: ProTreball incorporarà les funcions del Servei Local d’Ocupació, amb l’atenció a les persones que es troben en situació d’atur o que volen millorar la seva situació laboral, i atendrà i donarà suport al teixit productiu local per cobrir vacants laborals o formalitzar plans de formació, entre altres; ProComerç treballarà per la cohesió del teixit urbà i donarà suport a la petita i mitjana empresa, i col·laborarà amb el sector privat per potenciar el model de comerç de proximitat; i ProEmpresa agruparà els serveis d’emprenedoria i desenvolupament empresarial, amb la missió de contribuir a la creació d’empreses, al creixement i millora de la competitivitat del teixit productiu i a la seva diversificació mitjançant la promoció de noves activitats i sectors innovadors d’alt valor afegit.

 

 

L’Anònima, punt estratègic per al Centre Històric

 

ProManresa ocuparà les antigues oficines de L’Anònima (edifici que dona al carrer Llussà), amb una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats. El trasllat de l’agència a L’Anònima permetrà unir sota un mateix sostre el personal municipal destinat a aquests serveis, la qual cosa permetrà un major contacte entre professionals i el desenvolupament de projectes compartits i transversals. En total, L’Anònima acollirà una seixantena de treballadors i treballadores.

 

Pel que fa les xifres d’usuaris, el CIO va atendre el 2021 prop de 7.000 persones, mentre que el CEDEM en va atendre més de 1.000 i va ajudar també a la creació d’un centenar d’empreses. Amb aquests números, sumats als dels altres serveis, es calcula que ProManresa pot tenir un potencial d’usuaris de prop de 10.000 persones, la qual cosa suposarà un revulsiu important d’activitat al Centre Històric. Tal com ha assenyalat la regidora Masgrau, “volem que L’Anònima torni a generar energia per donar llum al Centre Històric i a tota la ciutat de Manresa”.

 

Un cop efectuat el trasllat, les instal·lacions de Casa Caritat es destinaran al complet a les aules formatives del CIO, que podran ampliar l’espai actual i ampliar la seva oferta actual. Pel que fa al CEDEM, el fet de marxar del Palau Firal permetrà ampliar els espais actuals dedicats al coworking i al viver d’empreses, que acullen projectes ja consolidats.

 

 

Ciutat dinàmica i d’oportunitats

 

En la seva intervenció, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha assegurat que la nova agència “és fruit dels compromisos adquirits amb la ciutadania: ens vam comprometre a fer una ciutat dinàmica i d’oportunitats, i estem treballant intensament per aconseguir-ho”. En aquesta línia, ha citat també els projectes del Parc Tecnològic i del polígon del Pont Nou, del qual “a principis d’any en podrem tenir notícies”. També el nou assistent de llicències d’obres, presentat aquesta setmana, que ha de servir per promoure i fomentar l’activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat, escurçant terminis, i el projecte per transformar el carrer Guimerà en illa de vianants, que estarà enllestit a principis de 2023, amb la voluntat “de potenciar una de les zones més comercials de la ciutat”. Així mateix, ha subratllat que el CEDEM encapçala la millor taxa de supervivència de la província de Barcelona de les empreses que ajuda a crear.

 

L’alcalde s’ha referit també a l’augment de diners per a les polítiques de promoció econòmica i ocupació: el 2023 es destinaran 7,5 milions d’euros a tota l’àrea de Desenvolupament Local, 4,5 milions dels quals corresponen a polítiques d’ocupació. I ha conclòs: “la millor política social és generar llocs de treball”.

 

 

A favor de Manresa

 

La marca ProManresa neix com un impuls a favor de Manresa, amb significats com promoció, professionalitat, projecció, proactivitat, proximitat, prospecció i, en definitiva, progrés. Ha estat ideada per l’agència manresana E2S, a través d’un procés participatiu amb agents socials i econòmics de la ciutat i amb personal tècnic de l’Ajuntament i càrrecs electes.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat