Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'obertura completa de l'avinguda dels Països Catalans millora la connexió dels Trullols amb el centre de Manresa i amb la C-55

Imatge de la notícia
25/07/2022

Aquest matí s’ha inaugurat el darrer tram que quedava per obrir de la nova avinguda, entre la carretera de Viladordis i els Trullols. L’obra ha acabat quatre mesos abans del previst. El nou vial millora la mobilitat interna de la ciutat i les connexions amb la ronda, afavoreix els recorreguts de vianants i, alhora, permetrà reduir el trànsit dels barris propers. L’alcalde i regidors del consistori han inaugurat el tram, en un acte amb representants de les associacions de veïns i dels polígons.

 

L’Ajuntament de Manresa ha obert al trànsit aquest matí el tram que quedava per inaugurar de la nova avinguda dels Països Catalans, comprès entre la carretera de Viladordis i el polígon dels Trullols, a la rotonda amb el carrer Joan Fuster. Amb aquesta obertura, ja es pot circular per tota l’avinguda dels Països Catalans, entre els Trullols i la plaça Prat de la Riba, després que nou dies enrere ja s’obrís el tram entre la carretera de Viladordis i Prat de la Riba. El tram inaugurat avui, amb un traçat nou de 250 metres de longitud, ha tingut un cost de poc més d’1 milió d’euros, finançats per l’Ajuntament.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, i del regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David-Aaron López Martí, a més a més d’altres regidors i regidores. També hi han participat representants de les associacions de les veïns dels barris propers, de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, dels polígons de la ciutat i d’Aigües de Manresa, a més a més de tècnics municipals.

“Estem molt contents d’inaugurar aquest últim tram de l’avinguda. Són 250 metres nous molt importants perquè és un tram que relliga el tram d’avinguda inaugurat la setmana passada amb el polígon dels Trullols”, ha manifestat durant l’acte l’alcalde Aloy, tot afegint: “Ara ja tenim tota l’avinguda amb continuïtat, que connecta la ronda de la C-55 fins a la plaça Prat de la Riba i la carretera de Vic”. L’alcalde Aloy també ha assenyalat que l’actuació “aportarà millora de la mobilitat, millora de la connexió entre barris i reducció de trànsit en zones com la Sagrada Família i la Font dels Capellans”. Alhora, ha afegit, “tot això farà que es redueixin les emissions”.

Per la seva banda, el regidor David-Aaron López s’ha mostrat molt satisfet amb la celeritat amb què s’ha dut terme l’obra, ja que l’estrena s’ha pogut avançar quatre mesos respecte el calendari previst. “Això ens ha permès posar en servei aquesta via el més aviat possible, per tal que ja estigui a punt quan arrenqui el nou curs escolar”, ha assenyalat.

López ha ressaltat que la nova infraestructura “genera millora de la qualitat de vida per a les persones i un efecte econòmic important: connectem directament el parc dels Trullols, que és un parc d’oci i lleure molt important, amb una via còmoda i clara fins a Prat de la Riba, cosa que permetrà una distribució important per a la resta de la ciutat”. També ha posat en valor els nous eixos de vianants que s’obren amb la nova avinguda, amb àmplies voreres, la qual cosa millorarà els recorreguts a peu entre els Trullols i altres punts de la ciutat.

Característiques de la urbanització

El tram d’avinguda inaugurat avui té una longitud de 420 metres, 250 dels quals corresponen a traçat nou i 170 a execució de vorera en el tram existent. El projecte ha tingut un pressupost total de 1.031.956,03 euros, que ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Manresa. S’ha intervingut en una superfície total de 6.430,08 m2.

L’amplada del nou tram és de 15,5 metres repartits en una vorera arbrada de 5 metres, una franja d’aparcament de 2,10 metres, dos carrils de circulació per a vehicles de 3,20 metres cadascun i una franja de 2 metres arbrada. L’actuació que s’ha inaugurat avui correspon a l’execució de la meitat de l’amplada total prevista per a l’avinguda en el futur: a llarg termini l’avinguda comptarà amb dues calçades separades per una mitjana arbrada i dues voreres arbrades àmplies una de les quals amb carril per a bicicletes.

L’avinguda segueix el traçat fixat pel planejament general vigent, des de la nova rotonda del carrer Viladordis fins al carrer Caietà Mensa. A partir de l’enllaç amb aquest carrer, el projecte ha completat la vorera oest del tram de l’avinguda dels Països Catalans existent fins al carrer Joan Fuster. ’avinguda es preveu arbrada tant a la vorera que s’executa –la vorera oest– com a la mitjana. D’aquesta manera, es preveu donar-li un caràcter unitari des dels Trullols fins a la plaça Prat de la Riba.

Pel que fa als recorreguts de vianants, s’han mantingut els passos de vianants en el tram comprès entre Joan Fuster i Caietà Mensa i la disposició de quatre passos en el tram des de Caietà Mensa i Viladordis. La disposició de dos d’aquests passos –els centrals– s’explica per la necessitat de garantir els recorreguts de vianants corresponents al camí que, des del carrer Terrassa, s’adreça a Can Serra, i al traçat de la Sèquia.

Més d’un quilòmetre de nova avinguda entre Prat de la Riba i els Trullols

El tram inaugurat avui s’afegeix al que es va inaugurar el 14 de juliol passat entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba, de 800 metres de longitud, que ha comportat una inversió de prop de 6,3 milions d’euros. Aquesta actuació es va emmarcar en un conveni de col·laboració entre la Generalitat, que en va finançar el 60%, i l’Ajuntament, que en va aportar el 40%. . Així mateix, la Generalitat ha executat les obres, per a les quals el govern municipal ha posat a disposició els terrenys necessaris.

Aquesta nova avinguda esdevindrà una nova ronda de circumval·lació de la ciutat pel seu sector est i perllongarà la que actualment conforma l’avinguda de les Bases de Manresa, de manera que farà el paper de connector entre barris de la ciutat. Permet la distribució dels vehicles que entren a la ciutat per la carretera de Vic o pel carrer Viladordis cap als barris de la Font dels Capellans i la Sagrada Família, sense necessitat de penetrar cap a l’interior de la ciutat. Així mateix, estableix una connexió directa entre la zona de les Bases i la Parada i els barris esmentats.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat