Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa se suma al Dia Internacional dels Museus amb jornades de portes obertes i activitats per a tots els públics

Imatge de la notícia
11/05/2022

Del 14 al 22 de maig, els museus de Manresa han organitzat un ampli programa de dinamització que inclou jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions, jocs, tallers, conferències i altres propostes –totes gratuïtes- amb l’objectiu de posar en valor els equipaments museístics de la ciutat. Una de les propostes singulars d’enguany és el “Joc dels museus”, a partir d’una història  que relaciona imatges dels  7 equipaments museístics de Manresa.


 

Manresa se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza al voltant del 18 de maig el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de l’any 1977. Són jornades pensades per posar els museus al centre de l’atenció i reivindicar la tasca que fan en l’estudi, preservació i difusió del patrimoni cultural de tots, però també en el paper que tenen com a institucions culturals en el desenvolupament de la societat i en la millora del benestar i la cohesió de la comunitat.

 

En aquesta edició, el lema d’aquesta celebració és "Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta”, una proposta de l’ICOM que vol posar en relleu el potencial dels museus per provocar canvis positius en les seves comunitats en tres àmbits: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat i la capacitat de construir comunitat a través de l'educació.

Manresa té una xarxa de museus que vetllen per la preservació del patrimoni de la ciutat i ofereixen aquesta mirada reflexiva per entendre el present i encarar el futur, i des del 14 al 22 de maig ho faran de forma molt especial amb una programació oberta a tothom (jornades de portes obertes, conferències, visites guiades, exposicions i conferències i altres d’activitats de dinamització)  amb l’objectiu de posar en valor aquest patrimoni i fer més lluïda aquesta commemoració.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca un espectacle de màgia matemàtica a càrrec de Màgic Pol (Museu de la Tècnica);  una visita guiada a l’exposició “El que diuen les pedres callen els arbres” (Magatzem lapidari del Museu de Manresa);  la presentació del projecte educatiu “Accions Intregradores – Umanresa (Museu de Manresa); la conferència “Josep Noguera i Farreras i la renovació de la indústria tèxtil” (Museu de la Tècnica); l’exposició fotogràfica “Petjades del temps” (Casa Lluvià); la presentació  de la ruta dels fets del 1932 i conferència a càrrec de Josep Quevedo, que permetrà fer una ruta a peu o amb BTT pels punts on va tenir lloc la revolta obrera del 1932.

Una altra proposta singular d’enguany és El joc dels museus, a partir d’una història que relaciona 7 peces dels 7 equipaments museístics de Manresa, de les quals s’hauran d’aconseguir els cromos. Els fulletons amb la història es podran trobar als diferents equipaments museístics de la ciutat, al Centre Cultural el Casino i a l’Oficina de Turisme de Manresa. Les imatges de les peces es podran aconseguir a l’equipament museístic corresponent. Fins al dia 30 de juny podreu presentar el fulletó de la història completa amb les imatges a qualsevol dels llocs indicats més amunt i optareu a un premi.


El programa d’activitats és promogut per l’Ajuntament de Manresa, però només és possible gràcies a la tasca i la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat (Museu de Manresa, Museu de la Tècnica de Manresa, Museu de Geologia Valentí Masachs, Museu de la Seu, , Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, Espai 1522 i Santuari de la Cova) a la participació activa d’institucions i entitats de la ciutat, com ara els Amics de la Seu, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, l’Associació Memòria i Història de Manresa, Centre d’Estudis del Bages, UPC Manresa, el Parc de la Séquia o la Parròquia de Santa Maria de la Seu. També amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

PROGRAMA DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS A MANRESA

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat