Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Imagina't celebra aquest dissabte la festa dels seus 45 anys i omplirà d'activitats tot el dia l'Anònima

Imatge de la notícia
27/04/2022

Durant tot el dia, l’edifici de l’Anònima s’omplirà d’activitats i espectacles per a totes les edats, amb entrada gratuïta. Al migdia, la companyia Tutatis recrearà l’espectacle dels Cavalls de Menorca amb una cercavila pel centre de Manresa. Imagina’t va néixer l’any 1977 i, des de llavors, es dedica a la promoció d’espectacles infantils i juvenils a la capital del Bages.

 

L’associació Imagina’t Xarxa Manresa, programadora d’espectacles familiars a Manresa, celebrarà aquest dissabte, 30 d’abril, la festa del seu 45è aniversari, que tindrà lloc a l’edifici de L’Anònima des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda. Serà una petita festa major que comptarà amb algunes de les entitats manresanes que mouen el teixit cultural de la ciutat, així com diferents espectacles per a totes les edats, al llarg de tot el dia.

La festa, que compta amb la col·laboració de Manresa 2022, ha estat presentada avui en roda de premsa per la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa; la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, i el coordinador d’Imagina’t, Joan Vilà Ascón.

L’activitat a l’Anònima començarà a les 10 del matí, quan les entitats participants començaran a organitzar diferents tallers. Es tracta de les associacions Xàldiga, Esclat, La Crica, CAE, Geganters de Manresa, Meandre, Colla Castellera els Tirallongues i Agrupació Cultural del Bages. Durant el dia, hi haurà la pintada d’un mural a càrrec dels artistes quim Falcó i Txema Rico. A les 11 del matí, es farà el primer espectacle familiar, “Betu el pallasso”, d’Albert Vinyes, a la nau interior. El mateix espai acollirà una hora després, a les 12 del migdia, un conta-contes de Joan Cirera, de la companyia Sgratta.

A les 11.45h, arrencarà des de la plaça de Crist Rei la cercavila dels Cavalls de Menorca, de la companyia Tutatis, que acabarà a l’Anònima. Es tracta d’un espectacle de carrer que recrea la festa tradicional menorquina, recuperada des d’una vessant lúdica i artística. La rua passarà pel Passeig de Pere III, la Muralla de Sant Domènec, la plaça d’Europa i el carrer de Puigterrà de Dalt.

A les 13.30h, la companyia Jordi del Rio oferirà al pati exterior de l’Anònima l’espectacle “Ludus”. Més tard, a les 15.30h, hi haurà una nova sessió de conta-contes, en aquest cas a càrrec de Clara Gavaldà, també de la companyia Sgratta, a la nau interior. Al mateix lloc, una hora més tard, a les 16.30h, la companyia Moi Jordana oferirà l’espectacle “Mr. Arlet”.

A partir de les 17.30h, començarà el plat fort d’activitats al pati exterior de l’Anònima. En primer lloc, actuaran els Combos de l’Esclat i, seguidament, a els 18h, serà el torn de l’Agrupació Cultural del Bages. A les 18.30h, tornaran a actuar els Combos i, a les 19h, el grup d’animació Els Salats oferiran l’espectacle “La Gran Festa”. Finalment, a les 20h, els Tabalons i els Diablons de Xàldiga posaran el punt i final a la celebració, amb una batucada i una mostra de foc.

L’entrada de totes les activitats serà gratuïta i l’accés es farà pel carrer Llussà. Durant tot el dia, hi haurà servei de food truck.

La primera activitat, l’any 1977: la projecció de La Ventafocs en català

Imagina’t es una associació que té com a finalitat la promoció d’espectacles infantils i juvenils a Manresa, formada per voluntaris que col·laboren de forma desinteressada.

Es va crear ara fa 45 anys, l’any 1977. Més concretament, el dissabte 29 d’octubre del 1977 Rialles va estrenar la programació a Manresa amb la projecció de la pel·lícula La Ventafocs, la primera pel·lícula per a nois i noies doblada al català.

Des de llavors, l’entitat ha continuat programant espectacles per a públic familiar, cosa que inclou diverses arts escèniques, que van des del teatre gestual, titelles i animació fins a activitats relacionades amb la música, la dansa o el cinema. Totes elles s’escullen tenint en compte el seu caràcter lúdic i alhora educatiu.

Actualment, Imagina’t programa espectacles al Teatre Conservatori, a l’Espai Plana de l’Om i al teatre Kursaal, tant a la sala petita com, més puntualment, a la sala gran, amb bona resposta per part del públic.  També organitza la Fira de Nadal al pati del Kursaal i, conjuntament amb l'Ajuntament, el Carnestoltes Infantil i la Revetlla de Sant Joan sense petards.

Document adjunt: Programa d'activitats de la festa del 45è aniversari

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat