Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa rebrà 2,3 milions d'euros dels Next Generation per a la transformació digital i sostenible del transport urbà

Imatge de la notícia
24/02/2022

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha concedit a l’Ajuntament de Manresa els 2.366.050,15 euros sol·licitats per electrificar i digitalitzar el servei de transport urbà de la ciutat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). El manresà és el vuitè projecte municipal més ben puntuat dels 170 que han estat seleccionats, i l’ajut anirà destinat principalment al finançament de la compra de 8 autobusos elèctrics. Una segona sol·licitud del consistori manresà amb mesures per pacificar el trànsit ha rebut també una valoració favorable, però ha estat descartada juntament amb una seixantena de projectes per manca de dotació pressupostària.


 

L’Ajuntament de Manresa rebrà 2,3 milions d’euros provinents de la convocatòria dels fons europeus Next Generation del 2021 destinada a la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació sostenible i digital del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’estat espanyol.

 

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat la resolució del passat 17 de febrer per la qual atorga 1.000 milions d'euros d’aquests fons europeus per a la transformació digital i sostenible del transport urbà a 170 municipis, entre els quals hi ha Manresa, i a dos ens supramunicipals.

 

Així, el Ministeri ha concedit a l’Ajuntament de Manresa els 2.366.050,15 euros sol·licitats per finançar un projecte d’electrificació i digitalització del servei de transport urbà de la ciutat que destinava 1.600.000 euros a la compra de vuit autobusos elèctrics, ja anunciada el juny de 2021, així com 467.726,45 euros per a l’adaptació de les instal·lacions de l’empresa concessionària per facilitar la recàrrega elèctrica d’aquests nous vehicles i, finalment, i 298.323,70 euros destinats a actuacions relacionades amb la digitalització del servei.

 

De totes les sol·licituds rebudes, asseguren des del MITMA, s'han triat les propostes que han obtingut més valoració en els criteris de maduresa, impacte, qualitat i rellevància i les actuacions han d'estar executades i posades en marxa el desembre del 2024. Els destinataris d’aquest finançament són els municipis de més de 50.000 habitants, les capitals de demarcació i municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants amb un sistema de transport públic. El projecte manresà ha estat el vuitè més ben valorat dels 170 que han estat seleccionats. L’assoliment de l’ajut ha estat fruit del treball intens del govern i dels serveis tècnics municipals i, sobretot, de l’anticipació de l’Ajuntament a decidir l’electrificació de la flota de busos.

 

L’elevat nombre de participants en aquesta convocatòria del 2021 dels fons Next Generation, amb 193 municipis i set agrupacions que van requerir subvencions per 1.497 milions d'euros
-gairebé un 50% més dels 1.000 milions d'euros pressupostats- ha fet que una part de les peticions hagin quedat sense finançament.

 

En el cas de la sol·licitud presentada pel consistori manresà, hi havia una segona línia d’actuacions orientades a la pacificació del trànsit per un import de 1.930.287,18 €, que ha estat descartada juntament amb una seixantena de projectes per manca de dotació pressupostària, tot i haver rebut una valoració favorable. A més, una trentena de propostes han estat rebutjades per no haver superat la puntuació mínima exigida o per incompliment dels requisits establerts per poder rebre la subvenció.

 

El Ministeri ha confirmat que té previst publicar els propers mesos una segona convocatòria d’aquests ajuts dotada amb 500 milions d'euros addicionals i completar així els 1.500 milions d'euros assignats a aquesta mesura. La voluntat de l’Ajuntament de Manresa és tornar a presentar aquest projecte de pacificació del trànsit adaptant-lo a les condicions que es plantegin en la propera convocatòria.

 

Aquesta nova subvenció de 2.366.050,15 euros dels fons Next Generation, destinats a promoure el transport públic i la mobilitat sostenible, se suma a les altres dues que han estat concedides a l’Ajuntament de Manresa provinents d’aquests fons europeus: una per recuperar el patrimoni històric d’ús turístic del Camí Ignasià (2.713.851,73 euros) i una altra per millorar la qualitat i l’atractiu turístic de la ciutat a partir del seu paper com a destinació final del Camí Ignasià (2.500.000 euros), amb la qual cosa la quantitat de diners que arribaran a la ciutat a través d’aquests ajuts europeus supera ja els 7,5 milions d’euros.

 

 

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat