Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

UPC Manresa - EPSEM

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya. En el nostre centre, a la capital del Bages, s’ofereixen sis graus — tres dels quals en exclusivitat —, dos màsters i un doctorat amb menció d’excel·lència. Actualment, prop de 900 estudiants formen part de la comunitat universitària, juntament amb un equip docent de 81 professors — 51 dels quals són Doctors. L’ambient a la universitat és molt proper i l’atenció és personalitzada en tots els serveis que ofereix el Centre.

L’enginyeria més propera

L’EPSEM va néixer l’any 1942 com a Escola de Facultatius de Mines i des de llavors continua sent l’única escola amb estudis d’enginyeria minera de tot Catalunya, la Comunitat Valenciana i Aragó. 

Actualment el centre imparteix sis graus: enginyeria dels Recursos Minerals i el seu Reciclatge, enginyeria de sistemes TIC, enginyeria de l’automoció —aquests tres, en exclusivitat —, enginyeria electrònica industrial i automàtica, enginyeria mecànica i enginyeria química.

Cursar una enginyeria a Manresa és una bona opció per a aquells estudiants que busquen una estreta relació entre el món acadèmic i el món laboral. L’EPSEM té lligams amb empreses de diversos sectors industrials per tal que els estudiants hi puguin realitzar les pràctiques i el treball de fi de grau. Un cop l’alumne ha superat el 50% dels crèdits, ja pot entrar en contacte amb les empreses a través de convenis de cooperació educativa.

És especialment remarcable la ràpida inserció laboral de tots els titulats de la UPC a Manresa:  el 90 %  troba feina en un  temps mitjà  de  dos mesos. Estudiar una enginyeria permet accedir a un ampli ventall d’ofertes laborals, ja que un enginyer/a pot treballar tant en el sector públic com en el privat, o bé per compte propi. Càrrecs com a tècnics o bé com a directius són els més demandats en el mercat laboral actual. 

La UPC de Manresa dóna un servei públic de qualitat en formació, recerca i transferència de tecnologia al territori. El model d’aprenentatge que ofereix el centre està orientat a l’adquisició de competències. Els grups reduïts ofereixen una proximitat de tracte que permet als alumnes experimentar de primera mà en els laboratoris del centre a través d’assajos i experiments. Alhora, els alumnes són partícips dels avenços i la recerca capdavantera que porten a terme els diversos departaments de l’EPSEM.

El centre també ofereix la possibilitat d’ampliar estudis amb 2 màsters universitaris i un doctorat. El màster en enginyeria dels recursos naturals, el màster en enginyeria de mines i el doctorat en recursos naturals i medi Ambient. Aquest darrer, amb una menció d’excel·lència que atorga el Ministeri d’Educació del govern central.

Des de Manresa s’aposta per un ensenyament global i pels intercanvis internacionals, mitjançant el programa ERASMUS. Els estudiants poden fer estades a l’estranger durant un quadrimestre o bé un curs sencer i les assignatures realitzades es convaliden. A part, també hi ha la possibilitat de realitzar el treball de fi de grau en una universitat estrangera. L’EPSEM té convenis amb universitats d’Alemanya, Anglaterra, Àustria, França, Itàlia, Suïssa, Argentina, Mèxic, Perú o Xile, entre altres països.

La UPC Manresa ofereix uns estudis de qualitat, un tracte personalitzat i un rigor en l'aprenentatge. Alhora, pertànyer a la UPC Manresa també pot tenir una vessant més lúdica: fer pinya amb la colla castellera "Penjats del Campus", formar part d’"Otaku EPSEM" — un grup d’aficionats als còmics —, entrar a "Dynamics" i construir un cotxe per a competir al "Formula Student" o ser membre de la comissió de festes i organitzar activitats al Campus... 

“Som una universitat pública de qualitat en formació i recerca en la qual el 90% dels titulats troben feina en menys de dos mesos”

UPC Manresa - EPSEM

Av. de les Bases de Manresa, 61-73 - 08242 Manresa

Telèfon: +34 93 877 72 03

Mail: comunicacio@epsem.upc.edu

Web: www.epsem.upc.edu

Facebook: http://www.facebook.com/upcmanresa

Twitter: @upcmanresa

Manresa, ciutat universitària


Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat