Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament inicia treballs de millora de la seguretat viària a diversos camins escolars de la ciutat

Imatge de la notícia
17/11/2021

Els treballs es realitzaran a diferents carrers dels itineraris habituals de les escoles. Inclouen instal·lacions de reductors de velocitat per a la pacificació del trànsit així com la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i  horitzontals.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat avui  diversos treballs per a la millora de la seguretat viària als  camins escolars de la ciutat. Les actuacions han arrencat a l’itinerari de l’escola Ítaca, al carrer Sant Maurici, al tram situat entre els carrers Divina Pastora i la carretera del Pont de Vilomara. Posteriorment actuarà als camins escolars de l’Escola Bages, i als itineraris que passen pels carrers Pica d’Estats, carretera de Santpedor, avinguda dels Dolors i carrer Francesc Moragas.

De forma global, les actuacions estan adreçades a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, millorant la visibilitat i la seguretat dels passos de vianants i de les cruïlles, amb repintat de passos de vianants, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals, instal·lació de reductors de velocitat i instal·lació de pilones, entre altres accions.

El paquet d’actuacions tenen un pressupost global de 47.798 euros i una durada de dos mesos aproximadament.

Les actuacions previstes són les següents:

 • Camí escolar de l’Escola Ítaca (carrer Sant Maurici, al tram entre el carrer Divina Pastora i la carretera Pont de Vilomara): es millorarà la visibilitat dels passos de vianants i de les cruïlles, repintant els passos de vianants, senyalitzant nous aparcaments de motos abans de passos de vianants i senyalitzant l’estacionament en les cruïlles per millorar-ne la visibilitat. S’instal·laran dos reductors de velocitat de cautxú.

 

 • Camí escolar Escola Bases (carrer Puigmal). Es contempla realitzar diferents actuacions amb l’objectiu de reforçar la seguretat a l’entorn proper de l’escola. S’instal·larà senyalització vertical i horitzontal de Zona Escolar. Es construirà un reductors de velocitat de paviment asfàltic al carrer Puigmal, s’instal·laran baranes de protecció en al carrer Puigmal i a la rotonda d’avinguda Universitària.

 

 • Camí escolar Carrer Pica d’Estats (al tram entre el carrer Guillem Catà i Avinguda Joncadella). Es pretén potenciar la mobilitat a peu en direcció a la Llar d’infants La Llum i l’Escola Puigberenguer. Amb aquest objectiu, s’ampliarà l’espai de vianants en ambdós costats del vial, amb senyalització horitzontal i instal·lació de pilons de protecció. S’eliminarà l’estacionament d’aquest tram i es mantindrà un carril de circulació centrat al vial.

 

 • Camí escolar Carretera Santpedor (al tram entre carrer Zamenhof i plaça de la Creu). Es pretén millorar la mobilitat, reduir la velocitat i fomentar els desplaçaments a peu cap a la Llar d’Infants la Baldufa, l’Escola La Sèquia, l’Institut Pius Font i Quer i La Salle. S’ampliarà  l’espai de vianants en ambdós costats del vial (reduint l’amplada dels carrils de circulació actuals), amb senyalització horitzontal i instal·lació de pilons de protecció. Es mantindran els 2 carrils de circulació centrats al vial.

 

 • Camí escolar Avinguda dels Dolors (cruïlla amb carrer d’Amadeu Vives). L’objectiu de  reduir la velocitat i fomentar els desplaçaments a peu cap a la Llar d’Infants la Baldufa, l’Escola La Sèquia, l’Institut Pius Font i Quer i La Salle.  Es repintaran els passos de vinents a la cruïlla. Se substituiran els  4 reductors de velocitats de cautxú per 4 reductors del mateix tipus però de paviment asfàltic.

 

 • Camí escolar carrer Francesc Moragas (cruïlla amb carrer del Cós i cruïlla amb carrer Ausiàs March). Per reduir la velocitat i fomentar la mobilitat a peu en l’itinerari de l’escola Valldaura i l’escola FEDAC.  S’instal·larà un reductor de velocitat de paviment asfàltic, previ al pas de vianants de carrer Francesc Moragas número 7 (en direcció a Ctra. Cardona), i s’instal·laran 2 reductors de velocitat tipus de paviment asfàltic, previ al pas de vianants del carrer Francesc Moragas número 59-63 (en ambdós sentits de circulació).

Els Camins Escolars, un projecte de ciutat

L’Ajuntament de Manresa ha treballat els darrers anys amb l’objectiu que els  camins escolars siguin un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència. El Camí Escolar és també un itinerari que facilita que els infants vagin i tornin a peu de l’escola de manera segura. Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen però també per la resta de ciutadans que en fan ús.

L’objectiu principal doncs, és actuar sobre l’entorn de les ciutats per fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada, afavorint una mobilitat sostenible.

 Des d’un punt de vista de mobilitat, es millora la cohesió social dels barris i la recuperació de l’espai públic per a tothom. La prioritat són tots els vianants i l’aplicació de mesures que garanteixin la seguretat viària, redueixin l’accidentalitat i fomentin el respecte entre els usuaris. Cada Camí Escolar es desenvolupa en un entorn concret que té la seva pròpia idiosincràsia i permet treballar per a la qualitat de l’espai públic a través de mesures com la pacificació del trànsit, transport públic, semàfors, passos de vianants i adaptació d’aquests per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres accions.

 

* FOTOGRAFIA: Treballs de repintat de passos de vianants al carrer Sant Maurici, aquest matí

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Ajuts per a la millora del Patrimoni Arquitectònic
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat