Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa inicia la implementació de càmeres videovigilància a diversos punts de la ciutat

Imatge de la notícia
12/11/2021

Les primeres 6 càmeres s’han instal·lat  a la plaça Gispert; passeig de la República (cruïlla amb el carrer Talamanca); plaça Sant Domènec (amb dues càmeres o punts d’observació); plaça Infants, plaça dels Drets i  plaça Sant Ignasi.

 

L’Ajuntament de Manresa ha presentat avui l’inici del procés d’implementació d’un sistema de videovigilància a diversos punts de la ciutat. La instal·lació d’aquestes càmeres forma part del paquet de mesures anunciades pel govern municipal per fer front a les problemàtiques de seguretat, civisme i convivència.

 

Els detalls del procés han estat presentats aquest migdia al centre de control visual pel regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa , Joan Calmet Piqué; el cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora Soria; i el sergent de la Policia Local, Jordi César Serrano.

 

Tal com es va anunciar dies enrere, l’Ajuntament ha previst instal·lar entre aquest any i l’any vinent un total de 12 càmeres –amb possibilitat de dues més-  als punts de la ciutat on s’hi ha detectat més incidències incíviques o delictives, o bé a punts que són considerats estratègics pel que fa a entrades, sortides o concentració de persones.

 

En aquesta primera fase s’han instal·lat les sis primeres, que s’han ubicat a la plaça Gispert; passeig de la República (cruïlla amb el carrer Talamanca); plaça Sant Domènec (amb dues càmeres o punts d’observació); plaça Infants, plaça dels Drets i  plaça Sant Ignasi.

 

L’objectiu de la implementació de les càmeres de videovigilància és aconseguir la millora de l’eficàcia, la resolució d’actes il·lícits, la identificació dels autors, la reducció del temps de resposta i proporcionalitat de recursos policials assignats a cada incident; la inhibició de la comesa d’actes il·lícits; la millora del control de l’espai públic; la millora de la percepció de seguretat; i continuar avançant en el disseny i les aplicacions tecnològiques sota el concepte d’smart cities.

 

La instal·lació del sistema de videovigilància respecta totes les normatives europees, estatals i catalanes aplicables per a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les dades personals, privacitat i a la lliure circulació d’aquestes dades.

 

Hi haurà senyalització a la via pública que indicarà la presència d’aquestes càmeres.  El centre de control visual estarà situat a la sala de Coordinació Operativa de la Policia Local de Manresa. L’emmagatzemat i custòdia d’imatges es farà amb servidors propis de l’Ajuntament amb un sistema d’encriptació de dades. Es preveu l’aprovació d’un reglament intern per garantir la seguretat i la transparència, i per definir les persones que podran accedir al sistema (Policia Local, Mossos d’Esquadra...), així com els criteris i registres d’accés.

 

Joan Calmet: “Treballem per millorar la percepció de seguretat”

 

Joan Calmet ha mostrat la satisfacció per la posada en marxa d’una iniciativa que té la voluntat “de millorar la percepció de seguretat de la ciutadania i que tingui un efecte dissuasiu dels delictes i de l’incivisme” i ha afegit que la instal·lació de càmeres “està funcionant molt bé a altres poblacions del país que l’han implementat”. 

 

El regidor de Seguretat Ciutadana ha recordat que, tal com hem explicat darrerament “estem preocupats per l’increment dels actes delictius i semidelictius que s’estan produint els darrers dos o tres anys a la nostra ciutat” i creiem que aquestes mesures “contribuiran a millorar l’eficàcia policial”.  Calmet ha explicat que s’estan acabant la instal·lació de les 6  primeres càmeres i que en “dues o tres setmanes ja podrien estar operatives”. A més, d’aquestes 6 càmeres fixes, el regidor ha anunciat que també n’hi haurà una càmera mòbil instal·lada en un cotxe camuflat a punts on es consideri que cal fer-hi una vigilància específica.

 

Pel que fa a les mesures policials en marxa, el regidor ha explicat que “tot i que cal ser prudent i fer una valoració a més llarg termini, cal dir que les patrulles mixtes entre agents de Policia Local i Mossos d’Esquadra estan tenint una excel·lent acollida entre veïns i comerciants”.

 

El cap de la Policia Local, Jordi Mora ha assegurat que el principal objectiu de la instal·lació de càmeres de videovigilància, a banda de la millora de l’eficàcia i la millora del temps de resposta a cada incident, és “donar tranquil·litat a la ciutadania”. 

 

Finalment, Jordi César, ha manifestat que per a la Policia Local “era una fita important implementar els avanços de les noves tecnologies aplicades a la seguretat pública”. En aquest aspecte, el sergent de la Policia Local ha assegurat que “serem molt curosos en les qüestions normatives per aconseguir eficàcia i eficiència, respectant escrupolosament el dret a la intimitat”. César ha afegit que les càmeres tenen una rotació de 360 graus i un zoom d’alta definició i que només enregistraran l’espai públic, i si apareixen espais privats a les imatges com els balcons aquests quedaran pixelats.

 

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat