Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa aposta per la formació de docents en «Gestió emocional com a eina educativa»

Imatge de la notícia
05/10/2021

El curs s’adreça especialment a professorat i educadors i educadores. Les persones interessades en aquest curs caldrà que s’inscriguin abans del 10 d’octubre al correu ensenyament@ajmanresa.cat. La inscripció és gratuïta.

 

L’Ajuntament de Manresa iniciarà el 20 d’octubre una formació en línia sobre la gestió emocional com a eina educativa amb l’objectiu de promoure la salut emocional dels docents i, alhora, dotar-los de recursos per a poder transferir aquests coneixements a l’alumnat. El curs s’adreça especialment a professorat i educadors i educadores. Serà un total de 20 hores lectives repartides amb 7 sessions a través de videoconferència en horari de 18 a 20 h i 6 hores més de treball personal.

Donada la bona acollida de formacions anteriors, des del servei d’Ensenyament de l’Ajuntament i el projecte Lotus 2022, que forma part del programa eductiu de Manresa 2022,s’ofereix un nou curs sobre la gestió emocional com a eina educativa. S’incorpora també com a organitzador el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Bages per tal d’aprofundir en tot el que aporta aquest taller a l’àmbit educatiu.

La formació que es proposa és una eina imprescindible per promoure la salut emocional dels docents fent-los conscients de les seves emocions i dotant-los de recursos per la gestió d’aquestes de tal manera que pugui produir-se una transferència d’aquests coneixements a l’alumnat. Es posarà al centre l’autocura i empoderament dels professionals de l’educació, treballant la consciència dels mateixos recursos i donant visibilitat a la importància de la tasca docent a la societat. Tot això propicia la millora de  les capacitats i la generació d’ambients educatius i relacionals favorables.

Els objectius que es pretenen en aquest curs són conèixer el model de les 5 competències de la Gestió Emocional per tal de percebre, comprendre i regular els?estats emocionals propis i aliens; conèixer i practicar estratègies per a reduir la presència dels estats emocionals desagradables i desenvolupar la capacitat per a autogenerar-se emocions positives en l’àmbit laboral i personal; acceptar el dret i el deure de buscar el mateix benestar i el de la comunitat educativa; desenvolupar mecanismes per a l'assoliment dels objectius i fites; dotar al professorat d’eines per tal de gestionar l'aula de manera eficient i satisfactòria i per treballar les competències emocionals amb el seu alumnat, respectant l’estil propi de cada docent; i conèixer estratègies de la neurociència per tal de respectar i optimitzar el ritme d'aprenentatge del nostre alumnat.

Durant les diferents sessions, es treballaran continguts  de consciència emocional; regulació cognitiva; regulació fisiològica i conductual; autonomia emocional: competència social; habilitats de vida; i neurociència i educació emocional.

Calendari i formadors

El curs se celebrarà a través de videoconferència els dimecres 20, 27 d’octubre, 3, 10, 17, 24 de novembre i 1 de desembre de 18 a 20 hores. El curs comptabilitzarà un total de 20 hores i s’acreditarà a través del Departament d’Ensenyament.

Pel que fa al professorat, es comptarà amb Raquel Bahillo i Ariadna Roca, especialistes en formació en educació emocional, a través de La Llàntia.

Inscripcions i organitzadors

Les persones interessades en aquest curs caldrà que s’inscriguin abans del 10 d’octubre al correu ensenyament@ajmanresa.cat. La inscripció és gratuïta. Caldrà disposar de connexió a internet (es passarà l’enllaç de les videoconferències per correu electrònic). Aquesta és una activitat de formació permanent reconeguda pel Departament d'Ensenyament, sempre hi quan es compleixi l’assistència i es lliurin els treballs previstos.

Aquesta formació és una proposta del servei d’ensenyament de l’Ajuntament de Manresa i el projecte Lotus de Manresa 2022 en col·laboració amb el Centre de Recursos del Servei Educatiu del Bages.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat