Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del ple ordinari de 23 de setembre de 2021

Imatge de la notícia
23/09/2021

Entre altres punts, es va aprovar donar el nom de Palmira Jaquetti Isant a l’actual plaça Montserrat, la compra de finques per poder construir l’escola Valldaura, la incorporació de 8 nous busos 100% elèctrics i una proposició per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

 

La sessió plenària d’aquest dijous 23 de setembre, de caràcter ordinari, es va iniciar amb la informació de diferents resolucions d’alcaldia, entre les quals hi havia la contractació de diversos treballs per fer reparacions en edificis municipals, informes d’intervenció i diverses modificacions de crèdit, que van servir per acceptar subvencions provinents d’altres organismes i per fer front a actuacions no previstes. En aquest apartat del ple, també es va informar que l’Ajuntament de Manresa ha iniciat els tràmits per concedir la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a títol pòstum a l’activista de la cultura de la pau Domènec Cucurella Comellas.

En l’apartat d’Alcaldia i Presidència, es va aprovar per unanimitat de tots els grups donar el nom de Palmira Jaquetti Isant a l’actual plaça Montserrat. Jaquetti (Barcelona, 21 de setembre de 1895 – Els Monjos, 8 de maig de 1963) va ser una poetessa catalana, folklorista, escriptora, compositora i traductora. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, va impulsar la celebració (març 2020-maig 2021) de l’any Palmira Jaquetti Isant amb motiu dels 125 anys del seu naixement (vegeu més informació en aquest enllaç). En el ple, en aquest punt va intervenir la musicòloga Glòria Ballús Casòliva, que va glossar la prolífica vida de Jaquetti i va defensar la proposta.

Encara dins l’àrea d’Alcaldia i Presidència, es va aprovar el Compte General del Pressupost de l’exercici 2020 amb els vots de l’equip de govern d’ERC i JxM, i també del PSC, i amb l’abstenció de Fem i C’s.

Tot seguit es va passar a l’àrea de Serveis Generals, que es va iniciar amb la votació conjunta de dos punts que feien referència a la nau magatzem del polígon Bufalvent, que el 2007 va construir i finançar l’entitat mercantil Fomento, i que l’Ajuntament anava pagant en quotes. Al ple es va aprovar destinar 887.340,92 euros per saldar l’acord, amb la qual cosa la nau passa a ser propietat municipal, fet que genera un estalvi per a l’Ajuntament (ja que faltaven per abonar 271 quotes que suposaven 1,6 milions). Aquests dos punts es van aprovar per àmplia majoria. El primer (el que autoritzava la despesa) amb el sí de tots els grups excepte C’s, que es va abstenir. I el segon (el que feia efectiva la reversió) es va aprovar per unanimitat.

En aquesta mateixa àrea de Serveis Generals també es van aprovar —i també per unanimitat— dos punts referents a la compra de finques, per un valor total de 861.993,76 euros, als carrers Mossèn Vall i Rubió i Ors que es destinaran a la futura escola Valldaura, que actualment funciona en instal·lacions provisionals. Seguidament, es van votar dos dictàmens sobre modificacions de crèdits que van servir per traspassar diners entre partides, per tal de fer front a diferents projectes. Tots dos es van aprovar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

Es va passar aleshores al dictamen que recollia la modificació de l’ordenança que regula les tarifes del servei de subministrament d’aigua, per tal d’incrementar un 3,5% el preu per al 2022. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i d’un dels dos regidors de C’s, mentre que l’altre regidor de C’s es va abstenir, igual que el PSC. Fem hi va votar en contra.

Va tancar l’àrea de Serveis Generals el dictamen per modificar la plantilla del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament per aquest 2021, un punt que es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

Dins l’àrea de Territori es van debatre tres punts. En el primer, es va aprovar per unanimitat la incorporació de 8 nous busos 100% elèctrics, que entraran en funcionament a finals del 2022. En el segon es va aprovar, també per unanimitat, una modificació puntual del POUM sobre la normativa. I en el tercer una altra modificació puntual del POUM, en aquest cas sobre el Parc Tecnològic. Van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de PSC i C’s i el vot en contra de Fem.

Tot seguit, dins l’àrea de Desenvolupament Local, es van aprovar les bases del Premi Treball de Recerca 2022 Transforma, amb els vots a favor d’ERC, JxM i PSC, i l’abstenció de Fem i C’s. I dins l’àrea de Drets i Serveis a les Persones es van aprovar dos punts més per unanimitat. El primer, referent a la desafecció del servei públic d’ensenyament d’un habitatge al carrer de la Sèquia, a l’escola Bages, que es destinarà a lloguer social. I el segon sobre les bases del Premi de Fotografia Memorial Modest Francisco.

En el darrer tram del ple es van debatre les proposicions. La primera, proposada per tots els grups, es va aprovar per unanimitat i feia referència al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. Es va decidir dotar el cementiri municipal d’un espai de suport i confort per aquelles persones que han patit una pèrdua d’aquest tipus. La segona proposició no va tirar endavant, en rebre només els vots del grup proposant, Fem, que demanava a l’Ajuntament no pagar el subministrament elèctric “davant dels abusos de les companyies elèctriques”. Si que es va aprovar la tercera proposició, presentada per Fem, ERC i JxM per a l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a la campanya cubana ‘Els bloquejos maten, la teva solidaritat dona vida’. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups proposants i també del PSC, mentre que C’s hi va votar en contra. En aquesta proposició, el PSC va introduir una esmena, que va ser rebutjada.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat