Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa reforça el bus urbà a tots els barris els dies de Festa Major per tal d'afavorir la mobilitat en transport públic

Imatge de la notícia
22/08/2021

El bus urbà reforça el servei dia i nit del 26 al 30 d’agost amb motiu de la Festa Major, per tal que es pugui anar a tots els actes en el transport públic de la ciutat. A partir de les 22 h, totes les línies que fan el bus nocturn, són gratuïtes.

 

L’Ajuntament de Manresa fa un reforç dia i nit de totes les línies del bus urbà per la Festa Major. A banda del bus nocturn, iniciativa que s’havia dut a terme els darrers anys seguint el recorregut de les línies L6 i L7 i de la línia L8, enguany com a novetat també farà el recorregut en horari nocturn la línia L5 (per cobrir els barris de Sant Pau, Viladordis, Pujada Roja), la línia del barri del Xup i un servei especial de llançadora des de Guimerà fins al Palau Firal.

La voluntat és cobrir tots els actes de Festa Major amb les diferents línies de bus de la ciutat, per tal de facilitar els desplaçaments per la ciutat i reduir l’ús del vehicle privat.

Per aquest motiu, a banda del servei habitual, entre els dies 26 i 30 d’agost es faran els següents serveis especials:

-          La línia 5, que té parada al Palau Firal, on es realitzen diversos concerts, prolonga el seu servei cada dia de Festa Major fins a la 1 h. També té servei especial els dies festius, 29 i 30 des de les 4 de la tarda fins a la 1 de la nit, cada 60 minuts. La línia 5 cobreix els barris de Sant Pau, Viladordis i Pujada Roja, amb parades centrals a Sant Domènec i plaça Valldaura.

-          La línia del Xup, també prolonga el seu servei fins a la 1 de la nit cada dia de Festa Major, del 26 al 30 d’agost. Fent servei especial a partir de les 23 h, cada 30 minuts.

-          Hi haurà un servei llançadora des del centre fins al Palau Firal els dies de concerts, del 26 al 29 d’agost cada 30 minuts, per tal de reforçar el servei de la L5. Aquesta llançadora sortirà de Guimerà a partir de les 20.30 h passant per Puigmercadal, Caritat, Pont de Ferro i arribant al Palau Firal.

-          Amb les línies 6 i 7, que tenen cobertura del servei als barris de plaça Catalunya, Mion, La Parada, Sagrada Família, La Font, La Balconada, Cal Gravat i Escodines es realitza el servei de bus nocturn amb el mateix itinerari que els anys anteriors, tots els dies de Festa Major del 26 al 30 d’agost amb expedicions cada 30 minuts des de les 22 h fins a la 1 de la nit. També amb aquestes línies, que són les de Festius, es reforça el servei dels dies festius (29 i 30 d’agost) amb freqüències de pas cada 30 minuts de 8 del matí a 1 de la nit.

La resta de línies mantenen els seus horaris habituals. Recordar que la línia 8 disposa de servei fins a les 0:15 els dies feiners i fins a les 23:45 h els dissabtes i festius.

 

Per disposar de més informació sobre els horaris i recorreguts de les diferents línies es pot consultar a la web www.manresabus.com

Per tal d’informar d’aquestes novetats del servei s’ha realitzat una campanya de comunicació consistent en l’edició d’uns fulletons informatius que s’han enviat a cada domicili de la ciutat. Aquests fulletons també es podran trobar als diferents edificis municipals, als busos i a l’estand del Punt Lila / Àngels de Nit, punt informatiu situat a la plaça Sant Domènec que s’ofereix des de l’Ajuntament als joves durant els dies de Festa Major.

També s’han realitzat vinils informatius que s’han posat a parades i busos.

Els viatges en el servei de bus nocturn són gratuïts a partir de les 22 h en totes les línies. En la mateixa campanya s’informa els usuaris no habituals del bus que l’utilitzin per moure’s pels diferents actes de la Festa Major, que per tal que el viatge sigui més econòmic poden utilitzar els diferents títols de transport disponibles, com les targetes T10 o S1 (aquesta segona exclusiva de la línia del Xup).

Amb les targetes T10 o S1, el preu per viatge surt a 0,91€. Per tal de poder fer ús de la bonificació de preu de les targetes cal, abans de viatjar, comprar les targetes a un dels 28 punts de venda repartits per tota la ciutat, bàsicament estancs, llibreries o quioscs, així com a l’estació d’autobusos. Els punts de venda es poden veure als horaris de mà de bus o a la web de manresabus.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat