Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del ple ordinari de 15 de juliol de 2021

Imatge de la notícia
15/07/2021

Abans de l’inici de la sessió, l’alcalde va llegir una declaració institucional acordada per tots els grups municipals per condemnar l’assassinat de Samuel Luiz Muñiz, el jove gallec que va ser víctima d’una agressió mortal de caràcter homòfob. Durant el ple, es va aprovar designar l’actual carrer Alfons XII amb el nom de Passeig de la República. També va tirar endavant la nova convocatòria de microcrèdits per emprenedors i empreses i la de subvencions per a entitats esportives.

 

El ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dijous dia 15, es va iniciar amb la lectura per part de l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, d’una declaració institucional acordada per tots els grups municipals per condemnar l’assassinat de Samuel Luiz Muñiz, el jove gallec que va ser víctima d’una agressió mortal de caràcter homòfob, en la qual es va mostrar el condol a familiars i amics i amigues i es va rebutjar enèrgicament la violència. El manifest posava de relleu que Manresa és una ciutat compromesa amb la lluita contra la violència lgtbi-fòbica, la millora i la consolidació dels drets de les persones LGTBI, i els valors de la igualtat, la diversitat, la llibertat.

 

Ja dins l’ordre del dia, la sessió va arrencar amb la donació de comptes, en la qual es va informar sobre tres expedients de modificació de crèdits. Entre les modificacions més rellevants, van destacar els 4.515.709,57 euros que corresponen al refinançament del Fons de Pagament a Proveïdors del 2012, el crèdit del qual ha estat assumit per una nova entitat bancària al 0% d’interès, un fet que representarà un estalvi per a l’Ajuntament de 86.000 euros. També la creació d’una partida de 31.670,82 euros per fer front al pagament d’una compensació relacionada amb el projecte de reparcel·lació del Pla Parcial Tossal dels Cigalons 2, després d’haver arribat a un acord amb la propietat; la incorporació de 16.393,98 euros, que provenen del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, que es destinen al Servei d’Ensenyament, Cultura i Esports; la incorporació de 55.034 euros que s’han rebut de la Xarxa Urbact; i també 16.875 euros de la Xarxa de Governs Locals per a la campanya Compra i Guanya de la Diputació de Barcelona.

 

Encara dins la donació de comptes, es va informar de la formalització del Pla d’Acció que ha de permetre resoldre les incidències detectades per la interventora municipal en l’informe anual de control intern de l’Ajuntament, i també de l’inici dels tràmits per posar el nom de Palmira Jaquetti Isant a l’actual plaça Montserrat.

 

Ja en l’apartat d’Alcaldia, es va tractar el canvi de nom d’un altre carrer, en aquest cas al d’Alfons XII. Relacionat amb aquesta qüestió, es van votar dos dictàmens. El primer, per deixar sense efecte l’honor de denominar el carrer amb el nom d’Alfons XII. Va ser aprovat amb els vots a favor d’ERC, JxM i Fem i el vot en contra de PSC i C’s. I el segon per designar el carrer amb el nom de Passeig de la República. Es va aprovar també amb els vots a favor d’ERC, JxM i Fem. En aquest cas el PSC es va abstenir i C’s hi va tornar a votar en contra.

 

Es va passar aleshores als assumptes de la Regidoria d’Hisenda, amb la votació de dos dictàmens sobre modificació de crèdits. El primer per incorporar 11.000 euros a Cultura per fer una campanya de consum de cinema destinada al públic juvenil i per incorporar 13.600 euros per a la gestió del Palau Firal. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. El segon va servir per incorporar 229.000 euros per a polítiques d’Habitatge, que es destinaran a la compra de pisos —a preus avantatjosos— per tal d’incrementar el parc d’habitatge social i d’emergència. Es va aprovar per unanimitat.

 

Tot seguit, dins la Regidoria de Recursos Humans i Govern Obert, es va aprovar també per unanimitat el reglament de funcionament de la bústia ètica i de bon govern de l’Ajuntament de Manresa, i dins l’àrea d’Urbanisme es va aprovar —amb el vot favorable d’ERC, JxM i PSC i l’abstenció de Gem i C’s— la devolució de l’aval a l’empresa de neteja de les dependències municipals, després que hagi acabat el contracte.

 

Va ser el torn aleshores de la Regidoria d’Ocupació, Empresa i Coneixement. En aquesta àrea, es van aprovar les bases que regulen la nova edició del programa de microcrèdits per emprenedors i empreses que vulguin diversificar el seu negoci, que ja arriba a la vuitena edició. Els sol·licitants podran optar a un màxim de 5.000 euros a retornar a quatre anys a interès zero. I dins l’àrea de Cultura es van aprovar les festes locals per al 2022, que seran dilluns 22 de febrer i dilluns 29 d’agost, coincidint amb la Festa de la Llum i la Festa Major d’estiu.

 

Tot seguit es van tractar dos punts referents a subvencions de la Regidoria d’Esports, que es van aprovar per unanimitat, destinades a l’atorgament de beques esportives i a donar suport a projectes d’excel·lència d’esports individuals o col·lectius. I finalment, ja dins l’apartat de proposicions, es va debatre la presentada per Fem per a l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya cubana “Els bloquejos maten, la teva solidaritat dona vida”, que no va prosperar en rebre només el suport de Fem i el PSC.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat