Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del ple ordinari de dijous 20 de maig de 2021

Imatge de la notícia
20/05/2021

S’aproven per unanimitat subvencions per al comerç, per a l’àrea de Drets i Serveis a les Persones i per a l’escolarització i per al servei de menjador de les llars d’infants. També s’aproven per unanimitat les quatre línies d’ajuda dirigides a petits tenidors per incentivar que posin pisos buits a lloguer social i la instrucció de desplegament de la garantia del dret de les persones transsexuals, transgèneres i intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb què s’identifiquen, entre altres punts.

 

El saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa va acollir ahir dijous el ple ordinari del mes de maig, que es va iniciar amb la donació de compte de diverses resolucions d’alcaldia, amb quatre punts referents a modificacions de crèdit que es van dur a terme per poder fer front a diferents projectes, com ara el Pla Educatiu d’Entorn (18.000 euros); la compra d’uns altaveus per al Conservatori Municipal de Música (900 euros); treballs de manteniment de la via pública (21.205 euros); accions vinculades al projecte Manresa 2022 (17.000 euros); el nou obrador del mercat Puigmercadal (45.000 euros); reparacions al Palau Firal (5.000 euros); el projecte Treball als Barris (81.000 euros), l’adequació dels vehicles de Protecció Civil (7.300 euros) o els majors ingressos per al programa UBICAT, provinents de la Diputació de Barcelona (69.200 euros). En aquest apartat del ple, també es va informar —com cada mes— de l’estat del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que aquest maig s’apropa ja als 5,5 milions d’euros (podeu veure més informació sobre el Pla en aquest enllaç).

 

La sessió va continuar amb la votació d’un dictamen per canviar la qualificació jurídica de l’edifici municipal del carrer Saleses, on hi ha la Casa Flors Sirera, que fins ara consta com a bé patrimonial i que passarà a constar com a bé de domini i servei públic, un canvi que va ser aprovat per unanimitat. Tot seguit es van debatre quatre punts corresponents a la regidoria d’Hisenda. El primer va ser un dictamen per concertar un préstec de 4,5 milions a llarg termini amb una entitat bancària amb la finalitat de cancel·lar totalment una operació actual amb un altre banc, ja que les condicions del canvi són més beneficioses per a l’Ajuntament. Es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, JxC, PSC i C’s, mentre que Fem es va abstenir. El segon dictamen va fer referència a l’aprovació de les contribucions especials per fer les obres d’urbanització del passatge Torrent dels Predicadors, una actuació valorada en 120.000 euros, dels quals els veïns i veïnes n’hauran d’assumir el 90%. Es va aprovar amb el vots a favor de l’equip de govern d’ERC i JxC (la regidora Montserrat Clotet va marxar de la sala durant el debat d’aquest punt, en ser part implicada) i amb l’abstenció de l’oposició.

 

Els dos darrers van ser votacions de noves modificacions de crèdit. La primera per dotar amb 28.000 euros una convocatòria de subvencions de la regidoria de Comerç i de 195.000 euros per efectuar el pagament de la neteja de desembre de 2020 (es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició). I la segona per augmentar en 75.000 euros la partida de personal d’empreses externes, que es va incrementar a causa de la pandèmia, i per dotar amb 30.000 euros quatre línies d’ajuda per a petits propietaris que posin els pisos buits a lloguer social (vegeu més informació sobre els ajuts en aquest enllaç). Es va aprovar amb els vots d’ERC, JxC i C’s, i amb l’abstenció de PSC i Fem.

 

Tot seguit, dins de la regidoria de Recursos Humans, es va aprovar (amb l’equip de govern a favor i l’oposició en contra) la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament i, ja dins la regidoria d’Urbanisme, es van aprovar les liquidacions dels exercicis 2018 de la zona blava i del transport urbà, amb els vots a favor d’ERC i JxC i amb l’abstenció de PSC, Fem i C’s.

 

La sessió va continuar amb un dictamen de la regidoria de Ciutat Verda, en el qual es va debatre l’adscripció al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus del servei de recollida de voluminosos i de subministrament de bosses compostables, un canvi que es produirà quan es posi en marxa el nou model de recollida de residus. Es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, JxC i C’s, i amb l’abstenció de PSC i Fem.

 

Es va passar aleshores a tres votacions sobre subvencions, que es van aprovar per unanimitat. La primera feia referència a les ajudes a les associacions de comerciants per activitats fetes el 2021, dotades amb 28.000 euros. La segona a les ajudes dels programes de l’àrea de Drets i Serveis a les Persones, en concret al de Serveis Socials; de Salut Pública; de millora de la qualitat de vida de les persones grans; d’igualtat efectiva de les dones; de diversitat afectiva, sexual i de gènere; de barris i acció comunitària, i de cooperació. I la tercera a les ajudes per a l’escolarització i per al servei de menjador de les llars d’infants.

 

També es van aprovar per unanimitat les quatre línies d’ajuda dirigides a petits tenidors per incentivar que posin pisos buits a lloguer social (vegeu-ne aquí la informació) i també la instrucció de desplegament de la garantia del dret de les persones transsexuals, transgèneres i intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb què s’identifiquen.

 

Tot seguit, dins la regidoria d’Esports, es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició la liquidació de l’exercici 2020 dels ingressos afectats de la concessió del complex de les Bases i també la resolució de les al·legacions que la concessionària va presentar respecte de la liquidació i la distribució de beneficis de l’exercici 2018.

 

Es va passar aleshores a les proposicions presentades pels grups. La primera, presentada per Fem per condemnar la repressió a Colòmbia, va ser defensada al ple per Jorge Eliecer Pulido Álvarez, president de l’Associació de Colombians del Bages, i es va aprovar amb els vots d’ERC, JxC i Fem. El PSC i C’s es van abstenir. La segona proposició va ser presentada per ERC, JxC i Fem per donar suport a l’amnistia. PSC i C’s hi van votar en contra. Las tercera va ser presentada per Fem per demanar que la inversió de Ferrocarrils de la Generalitat prioritzi el desenvolupament del tren comarcal i per acordar el model de mobilitat territorial. Va ser rebutjada: Fem i C’s hi van votar a favor i ERC, JxC i PSC en contra. La quarta proposició també la va presentar Fem, en aquest cas per rebutjar els projectes de centrals eòliques i fotovoltaiques previstes al Bages. També es va rebutjar, ja que tots els grups excepte Fem hi van votar en contra.

 

Abans d’acabar el ple van entrar dos punts més com a punts sobrevinguts. El primer per debatre el nou model del servei de retirada de vehicles, que ara es gestionarà de manera directa a través de la Policia Local (vegeu més informació sobre aquest punt en aquest enllaç). En el ple es va aprovar la pròrroga de la concessió actual mentre no estigui a punt el nou sistema, amb els vots d’ERC i JxC. El PSC hi va votar en contra i Fem i C’s es van abstenir. I, per últim, es va debatre una proposició d’ERC, JxM, PSC i Fem per demanar l’aturada de l’escalada bèl·lica a l’Orient Mitjà, que es va aprovar amb els vots dels grups proposants i l’abstenció de C’s.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat