Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del ple ordinari de 15 d'abril de 2021

Imatge de la notícia
15/04/2021

El ple va guardar un minut de silenci per condemnar el feminicidi que es va produir dimecres a la ciutat, en record de la manresana assassinada i com a mostra de suport a la família. De la mateixa manera, es va recordar el jove que va aparèixer mort a Manresa, i que segons tot indica hauria arribat amagat a la caixa d’un camió. Ja dins l’ordre del dia, es va donar compte del Pla Anual de Control Financer i es va aprovar per unanimitat una proposició de suport al poble gitano.

 

La sessió plenària d’aquest dijous 15 d’abril, de caràcter ordinari, es va iniciar amb un minut de silenci per condemnar el feminicidi que es va produir dimecres a la ciutat, en record a la manresana assassinada i com a mostra de suport a la família. De la mateixa manera, es va recordar el jove que va aparèixer mort, també dimecres, a Manresa, i que segons tot indica hauria arribat amagat a la caixa d’un camió. El dol de la ciutat també es va fer visible al Saló de Sessions, amb crespons negres a les banderes oficials.

 

El ple va començar amb les qüestions de Presidència, dins les quals es va donar compte de diverses resolucions de caràcter administratiu i de relacionades amb el control financer. També es va exposar l’informe de seguiment mensual del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que supera ja els 5 milions d’euros (veure informació detallada en aquest enllaç). Encara dins les qüestions de Presidència, es van explicar quatre modificacions de crèdit. La primera, per incorporar 567.452,56 euros de romanents de crèdits al pressupost de despeses vigent. La segona feia referència a despeses diverses per valor de 115.131,53 euros, entre les quals hi ha l’adquisició de tres mòduls del camp de futbol de les Cots, serveis extraordinaris de personal, l’adequació de dos nous despatxos de l’EBAS Nord de Serveis Socials i un augment d’ingressos per al programa europeu Urbact. La tercera modificació estava relacionada amb 200.000 euros per a les obres del nou Museu del Barroc. I la quarta es va produir per incorporar a una partida del servei de Territori 5.173,83 euros provinents del cànon de promoció esportiva i cultural que el concessionari de l’Ateneu les Bases ha de liquidar anualment.

 

Tot seguit, dins l’àrea de Serveis Generals, es va aprovar una operació de préstec a llarg termini per al finançament d’inversions previstes en el pressupost 2021, així com dues modificacions de crèdit que es van sotmetre a votació. La primera, de 15.153,13 euros per a l’adequació del vehicle de Protecció Civil i per als complements de personal transitori. La segona era d’un import de 279.991 euros, la majoria dels quals (227.991) per poder assumir les activitats del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives. La resta eren per a inversió de Territori i per pagar la liquidació del servei de grua. Els tres punts es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i JxC i amb l’abstenció de l’oposició (PSC, Fem i C’s).

 

El següent punt que es va debatre —i que va ser aprovat per unanimitat— va ser la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya del ple domini de diverses finques de titularitat municipal situades al carrer Galceran Andreu de Manresa, amb destí a la construcció de la nova seu dels Serveis Territorials. 

 

Seguidament, dins l’àrea de Territori, es va aprovar —amb el vot favorable de tots els grups excepte de Fem, que es va abstenir— una modificació puntual del POUM per esmenar errors de planejament. I, en aquest cas per unanimitat, la modificació de les bases de les subvencions per a la preservació i millora dels elements d’interès patrimonial de Manresa. El darrer punt de l’àrea de territori va ser el dictamen sobre la retribució per objectius del contracte del servei de recollida de residus i de neteja, que es va aprovar amb els vots de l’equip de govern d’ERC i JxC. Fem hi va votar en contra i PSC i C’s es van abstenir.

 

Es va entrar aleshores a l’àrea de Desenvolupament Local, en la qual es van aprovar les bases del premi Pare Ignasi Puig i Simon 2021, amb el vot favorable de tots els grups excepte de Fem, que hi va votar en contra. I, dins l’àrea de Serveis a les Persones, es van aprovar les bases reguladores de l’atorgament de subvencions del programa d’Ensenyament i Esports.

 

Finalment, en el torn de les proposicions, es van entrar dues propostes. La primera, presentada per tots els grups, per fer visible el poble gitano i commemorar el 8 d’abril com a Dia Internacional del Poble Gitano. Es va aprovar per unanimitat i al ple va ser defensada per Aaron Giménez Cortés, de l'Associació Unió Gitana de Manresa. La segona va ser presentada per Fem i proposava l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Es va aprovar amb els vots d’ERC, JxC i Fem. PSC i C’s es van abstenir.

 

Encara abans d’acabar el ple, i com a punt sobrevingut, es va aprovar una modificació de crèdit per destinar 214.000 euros a una campanya de foment del consum local que s'està preparant i es presentarà properament. El ple va acabar amb el torn de preguntes dels grups municipals al govern.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat