Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La nova edició de cicle Pessics de Saviesa reflexionarà sobre el concepte de poder

Imatge de la notícia
24/03/2021

La professora de Filosofia Núria Sara Miras Boronat, el filòleg i escriptor Jordi Amat Fusté i el catedràtic de Filosofia contemporània, Manuel Cruz Rodríguez,  són els convidats de les tres conferències que se celebraran a l’abril a l’Espai Plana de l’Om.  

 

Manresa torna a engegar una nova edició del cicle Pessics de Saviesa que durant el proper mes d’abril es dedicarà a reflexionar sobre "el concepte de poder". Aquesta reflexió plural i diversa es desenvoluparà a través de tres conferències programades amb personalitats destacades en diferents camps que tindran lloc a l’Espai Plana de l’Om les 19 h.

Pessics de Saviesa és un cicle coorganitzat conjuntament pel Centre Cultural el Casino i el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central. El cicle és present a Manresa des de l’any 2013 amb a prop de 40 edicions. Un espai per a la reflexió conduït per ponents de referència en els diferents àmbits.

Aquest nou cicle arrenca el dijous 15 d’abril, amb la conferència “Poder-sobre o poder-amb. Conceptes contemporanis del poder i l’autoritat”, a càrrec de Núria Sara Miras Boronat, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

La segona conferència, el 22 d’abril, anirà  a càrrec del filòleg i escriptor Jordi Amat Fusté, filòleg i escriptor,  que parlarà sobre “El catalanisme i el poder de l’estat”.

La tercera i última conferència es farà el 29 d’abril, amb la presència del catedràtic de filosofia contemporània de la Universitat de Barcelona, Manuel Cruz Rodríguez,  que reflexionarà sobre el poder del llenguatge amb la conferència “El poder de les paraules”.

Amb aquest nou cicle es recupera alguns del ponents de l’edició prevista per març del 2020 –que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia sanitària - per fer una reflexió des de diferents visions sobre el concepte de poder; el poder en termes humans i filosòfics, i el poder polític, empresarial, religiós.

Què és el poder? Com es  gestiona? Què implica? És sempre un concepte negatiu o potser només ho són les males praxis que genera? És un terme exclusivament humà? Totes aquestes preguntes, i algunes altres, seran l’eix que vertebri aquest nou cicle, i amb la participació de tres experts que des de disciplines diferents i trajectòries vitals també distintes donaran noves mirades sobre aquest tema tan important en situacions de crisi com les que estem patint.

Com aconseguir les invitacions

Les conferències se celebraran a l’Espai Plana de l’Om, que tindrà un aforament limitat. Les entrades es poden aconseguir de forma telemàtica a la web de Kursaal als següents enllaços:

 

També es poden fer reserves presencialment a les taquilles del teatre.

Els actes es poden seguir en directe per streaming a YouTube Manresa Cultura.

 

PROGRAMACIÓ PESSICS DE SAVIESA: REFLEXIONS SOBRE EL CONCEPTE DE PODER

 

Dijous 15 d’abril a les 19 h

 

 • Poder-sobre o poder-amb. Conceptes contemporanis del poder i l'autoritat

A càrrec de Núria Sara Miras Boronat, professora de Filosofia a la UB

 

Reflexionarem sobre el concepte de poder i autoritat en la filosofia contemporània a partir del pensament de filòsofs de referència com són Max Weber, Hannah Arendt i  Mary Parker Follett.

 

 

Dijous 22 d’abril a les 19 h

 • El catalanisme i el poder de l'Estat

A càrrec de Jordi Amat Fusté, filòleg i escriptor. Dirigeix l'espai de pensament El Món de Demà.

 

Des de la seva conversió en projecte polític, el catalanisme va intentar modificar el poder de l'Estat. La xerrada vol pensar l'evolució del moviment en aquest marc, entenent quan i fins a quin punt va aconseguir els seus propòsits i com va usar el poder polític quan va aconseguir conquerir-ne una part. 

 

 

Dijous 29 d’abril a les 19 h

 • EL PODER DE LES PARAULES

A càrrec de Manuel Cruz Rodríguez, catedràtic de filosofia contemporània de la Universitat de Barcelona i president de la Comissió de Comunitats Autònomes en el Senat.

 

Allò que ens defineix com a éssers humans és el llenguatge. El llenguatge és un artefacte de gran poder que tant pot servir per generar el més gran dels danys com per a provocar la més intensa felicitat. És per aquest motiu que el poder sempre ha intentat controlar-lo.

 

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat