Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Oficina Jove del Bages obre un nou servei d'acompanyament i assessorament emocional adreçat als i les joves de la comarca

Imatge de la notícia
01/03/2021

El nou servei, impulsat per l’Ajuntament de Manresa, té per objectiu abordar temes que preocupen i afecten la salut emocional d’aquest col·lectiu. Es tracta d’un servei confidencial i gratuït, que oferirà atenció professional per part d’una educadora social i una psicòloga.

 

La Regidoria de Ciutat Saludable i el Programa de Joventut de l’Ajuntament de Manresa ha impulsat la creació d’un servei d’assessorament i acompanyament emocional adreçat a les persones joves del Bages. L’objectiu d’aquest nou servei és abordar diferents temes que preocupen i afecten la salut emocional d’aquest col·lectiu.

 

Arran de la pandèmia, la situació de malestar dels i les joves s’ha vist agreujada per les restriccions i el confinament total o parcial decretat pel govern. Tenint en compte les conseqüències que ha generat aquesta situació, des de la Regidoria de Ciutat Saludable i el Programa de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, a través de l’Assessoria de Salut de l’Oficina del Bages, es va considerar necessari articular un nou servei d’atenció professional: l’Assessoria emocional en temps de Covid.

 

Es tracta d’un servei confidencial i totalment gratuït, que oferirà assessorament i acompanyament de 4 hores setmanals per part d’una educadora social i de 2 hores a la setmana per part d’una psicòloga. S’hi resoldran dubtes sobre salut i benestar emocional,  consum responsable, gènere, identitat, sexualitat i conflictes, entre d’altres. També sobre relacions d’amistat, parella i família, processos de pèrdua i dol i tècniques de gestió i afrontament de situacions complexes.

 

Les persones que estiguin interessades a sol·licitar aquest servei es poden posar en contacte via WhatsApp (670228158), enviant un correu electrònic a salutbages@oficinajove.cat o bé sol·licitant una cita presencial als diversos serveis d’informació juvenils de la comarca o a l’Oficina Jove del Bages.

 

L’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages

 

L’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’assessorar, orientar i informar a les persones joves i a les seves famílies sobre les drogues i els seus efectes.  Aquest servei va sorgir de la necessitat detectada per part del Programa de Joventut de l’Ajuntament de Manresa i els serveis de Salut del municipi de disposar d’un espai on poder fer consultes de caràcter informatiu en relació amb el consum de drogues.

 

Inicialment, aquest servei se centrava a informar als i les joves sobre els usos experimentals de drogues i es feien les derivacions pertinents a les unitats de tractament especialitzades en cas que es tractés d’usos abusius o problemàtics.  

Posteriorment a l’obertura de l’assessoria, l’oficina va ampliar el seu àmbit d’actuació,  incorporant les addiccions no tòxiques com ara els usos de pantalles.

 

Amb la incorporació d’aquest nou servei, l’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages seguirà tractant addiccions i fent tasques de prevenció, però ampliant la mirada i centrant l’atenció en la salut emocional de les persones joves. L’Oficina vol ser un espai on els i les joves puguin compartir preocupacions, dubtes i emocions i adquirir habilitats personals i socials per afrontar els reptes que els planteja la vida. També un espai de diàleg i acompanyament personalitzat, confidencial i gratuït que sensibilitzi i conscienciï els i les joves sobre hàbits i conductes saludables.

 

Des dels seus inicis, l’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages ha atès un total de 1.139 persones i ha tingut un abast informatiu de 2.418 persones.

 

L’Oficina Jove del Bages forma part de la Xarxa Nacional d’emancipació juvenil, que es promou des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat