Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament inicia aquest dilluns les obres per substituir el paviment dels carrers Escodines i Sant Bartomeu

Imatge de la notícia
21/01/2021

Les obres es dividiran en tres fases consecutives de tres setmanes cadascuna i implicaran el tall al transit de vehicles entre la Plaça Sant Ignasi i el carrer Nou de Santa Clara.

 

L’Ajuntament de Manresa iniciarà aquest dilluns les obres per substituir el paviment dels carrers Escodines i Sant Bartomeu, que afecten una superfície total de 1.331,12 metres quadrats i compten amb un pressupost de 135.613,96 euros. L’actuació permetrà assolir un resultat unitari en la totalitat dels dos carrers, des de la plaça Sant Ignasi fins al carrer Nou de Santa Clara.

La intervenció proposa un canvi del sistema de pavimentació, fixant a la part central el desenvolupament d’un paviment continu que es delimita, a banda i banda, per un paviment de llambordes sobre una base de formigó. Al carrer Escodines es preveu el manteniment del paviment de llamborda existent a la banda oest, mentre que al carrer Sant Bartomeu la zona de paviment existent que es proposa mantenir correspon a la del paviment de llamborda de granit recuperada de la pavimentació històrica del carrer, que se situa al seu tram final. Així, la proposta suposa el desenvolupament integral del paviment de llamborda situada a l’est del carrer Escodines i al nord del carrer Sant Bartomeu. Aquesta franja de llamborda es planteja delimitada per una planxa d’acer galvanitzat d’un centímetre de gruix i disposada sobre una solera de formigó pastat, amb la finalitat d’evitar l’ús de morter, el mal comportament del qual ha incidit directament en la degradació del paviment existent, que actualment presenta irregularitats derivades del pas de vehicles.

L’execució de les obres es farà en tres fases consecutives, cada una d’elles de tres setmanes de durada:

a)      Fase 1: Tram de carrer Escodines entre plaça Sant Ignasi i accés carrer Aiguader (és la que s’inicia aquest dilluns 25 de gener).

b)      Fase 2: Tram de carrer Escodines/Sant Bartomeu entre accés carrer Aiguader i sortida carrer Aiguader.

c)      Fase 3: Tram carrer Sant Bartomeu entre sortida carrer Aiguader i carrer Nou de Santa Clara.

Per aquesta primera fase, les afectacions a la mobilitat seran les següents:

a)      Es tallarà el transit de vehicles dels carrers Escodines i Sant Bartomeu, entre la Plaça Sant Ignasi i el carrer Nou de Santa Clara.

b)      Es mantindrà l’accés i sortida de  vehicles de veïns des del carrer Nou de Santa Clara. En aquesta fase es podrà accedir a carrer Sant Bartomeu, Aiguader i un tram de carrer Escodines.

c)      Es mantindrà l’accés i sortida de vehicles autoritzats a Plaça Sant Ignasi des de Via Sant Ignasi.

 

 

Pla de Millora de l’Espai Públic

L’actuació als carrers Escodines i Sant Bartomeu forma part del Pla de Millora de l’Espai Públic 2020, valorat en el seu global amb un milió d’euros. El pla es divideix en tres apartats:

a)      Millora de calçades: s’hi ha destinat 350.000 euros, en unes actuacions que ja s’han dut a terme.

b)      Millora de voreres i espais de vianants: s’hi destina un import total de 523.000 euros —tal com l’equip de govern (ERC i JxM) va acordar amb el PSC—. D’aquests, 135.613,96 euros pertanyen a l’obra d’Escodines i Sant Bartomeu. És previst que la resta d’actuacions d’aquest apartat (*vegeu detall a sota) s’executin cap a la primavera.

c)      Millora de parcs: s’hi destina un pressupost de 200.000 euros. Es preveu la millora integral del parc del Selves i Carner (75.000 euros) i del parc del Carrasco i Formiguera (85.000 euros). La resta del pressupost es destinarà a la millora i manteniment general de parcs, amb repassos de pintura, paviment i substitució de peces malmeses.

 

*Detalls dels treballs de millora dels espais de vianants voreres

Àlvar Aalto:  Enderroc de la vorera existent, construcció d’un nou paviment i plantació de nou arbrat i xarxa de reg.

 

Comtessa Ermessenda: Pavimentació de la part de la vorera situada a l’entorn del parc

infantil i l’ampliació de la resta fins al passatge. Col·locació d’escocells en els arbres existents i plantació de nous arbres en els escocells buits.

 

Ferrer Vidal:  Continuar la millora de la vorera en un tram del carrer i substitució del parterre lineal per escocells de formigó.

 

Font dels Capellans: Millora del paviment de la vorera nord del carrer Fra Jacint Coma i Galí i també de l’espai públic comprès entre els octogonals 12 i 13, afectat per l’acció dels arbres. En aquest espai es preveu un paviment de formigó  i la previsió d’uns escocells de més dimensió per afavorir el desenvolupament dels arbres que s’hi situen.

 

Guifré el Pilós: Substitució del paviment de l’entorn de sis arbres amb la finalitat de recuperar la seves condicions inicials.

 

Lladó: Millora dels recorreguts de vianants. Es planteja la pavimentació del carrer amb calçada única.

 

Núria: Canalització de la cuneta de formigó existent en l’extrem de la vorera de tal manera que es possibiliti l’ampliació de la mateixa.

 

Saclosa-Bruc: Renovació de la vorera est de la cruïlla i el desplaçament del pas de vianants de manera que es redueixi la longitud del recorregut peatonal.

 

Trieta: Construcció del paviment de la vorera oest des del carrer Sabadell fins al carrer Font dels Capellans.

 

*Detall dels treballs de millora dels espais de vianants (guals)

 

Armengou: Ampliació  el gual existent entre Armengou i Poeta Mistral amb la finalitat d’adaptar el pas entre banda i banda del carrer Armengou a l’alçada d’aquest darrer carrer.

 

Ctra. Santpedor: Adaptació de tres passos de vianants i el desenvolupament de sis guals. Ampliació de les voreres del carrer Berenguer Canet.

 

Pau Casals: Adaptació d’un pas de vianants i el desenvolupament de dos guals rebaixant la vorera.

 

Pont de Vilomara:  Adaptació de dos passos de vianants i el desenvolupament de tres guals. La proposta suposa el desplaçament d’un dels passos de vianants existents.

 

Puig i Cadafalch: Adaptació d’un pas de vianants i el desenvolupament de dos guals.

 

Sant Cristòfol: Adaptació d’un pas de vianants i el desenvolupament de dos guals.

 

Sant Josep: Adaptació d’un pas de vianants i el desenvolupament de dos guals. Ampliació de l’amplada de la vorera sud.

 

Sarret i Arbós: Adaptació de quatre passos de vianants i el desenvolupament de quatre guals.

 

Trieta: Adaptació d’un pas de vianants i el desenvolupament de dos guals.

 

Viladordis: Adaptació de dos passos de vianants i el desenvolupament de tres guals.

 

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat