Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Ecovidrio i l'Ajuntament de Manresa presenten la campanya solidària 'Recicla Vidre per elles' per sensibilitzar contra el càncer de mama

21/10/2020
  • Ecovidrio ha instal·lat dos contenidors roses en el municipi per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama. La campanya, desenvolupada en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra, destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció.

  • Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un “miniglú” per l’esdeveniment, i la recaptació  aconseguida a través de les vendes anirà destinada a la Fundació Sandra Ibarra.

 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per cinquè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té per objectiu mobilitzar als ciutadans per reciclar envasos de vidre per cuidar el medi ambient i contribuir d’aquesta manera amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

 

Amb aquest motiu i coincidint amb la celebració del Dia Mundial del càncer de mama (19 d’octubre), s’han instal·lat a la plaça de Crist Rei de Manresa dos iglús roses que es mantindran durant unes setmanes en aquest espai cèntric de la ciutat.

 

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat enfront del càncer.

 

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 140 ciutats de l'estat espanyol com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, Logroño, Saragossa, Las Palmas de Gran Canaria o Santiago de Compostela, amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot l'estat. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

 

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un “miniglú” especial per a l’ocasió, on es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “ Plens de Vida ”. El “miniglú” es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

 

 

Dades del reciclatge de vidre a Manresa

 

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Manresa varen reciclar un total de 1.377,44 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 18 kg.

 

Respecte a la taxa de contenidors, Manresa es situa en una mitjana de 335 habitants per contenidor, comptant amb un total de 242 iglús pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

 

Ecovidrio, entitat especialitzada en el reciclatge de vidre


Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre per la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos l’any 1997 i l’engegada de les seves operacions l’any 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complert i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La feina d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’eco disseny dels envasos.

El reciclatge d’envasos de vidre, és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, incideix sobre els objectius; (11) Ciutats i Comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

 

En Referència a la Fundació Sandra Ibarra

 

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços contra el càncer, una malaltia que ens incumbeix a tots.

Durant aquests anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes d’investigació, sensibilització i prevenció contra el càncer, així com el desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament amb beques per la investigació, on les donacions realitzades superen els 2 milions d’euros fins a la data.

En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aquesta inversió fonamental en investigació, ha augmentat els índexs de supervivència i amb conseqüència d’això, sorgeix un nou pacient al qual cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins al moment: el supervivent de càncer. És per això, que l’any 2017, amb l’objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia  i a les que sorgeixen durant el període de transició on ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials, neix la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l’Escola de Vida de la Fundació Sandra Ibarra. www.fundacionsandraibarra.org.

 

 

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat