Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa esdevé un reconeixement a la feina del cos

Imatge de la notícia
21/06/2018

“La Policia Local és una institució bàsica i fonamental a la nostra ciutat”, ha assegurat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en l’acte central del Dia de la Policia Local de Manresa, que ha tingut lloc al Palau Firal i que ha servit per reconèixer la tasca del cos i per fer el tradicional lliurament de reconeixements i distincions.

 

L’acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa ha tingut lloc aquest migdia, al Palau Firal de Manresa, amb la presència de desenes d’agents,  representants del món judicial, regidors i personal municipal.  Ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el cap de la Policia Local, Jordi Mora;  el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Josep M. Sala; i del degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié.

 

L’acte ha començat amb la tradicional formació de la plantilla i presentació del parc mòbil, a l’exterior del Palau Firal. Posteriorment, a l’interior, han tingut lloc els parlaments institucionals, una breu conferència d’Abel Pié i el lliurament de reconeixements i distincions.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assenyalat que “la Policia Local és una institució bàsica i fonamental a la nostra ciutat perquè la seva feina és essencial per garantir la convivència, el civisme i la democràcia”. També ha tingut paraules d’agraïment i reconeixement per als agents que enguany compleixen 20 o 30 anys com a policies locals de Manresa i una menció especial a l’Alfons Sánchez, qui va ser cap de la Policia Local a la capital del Bages.

 

Al seu torn, el cap de la Policia Local, Jordi Mora, ha fet referència als moments durs viscuts durant el darrer any els cossos policíacs, i ha fet especial èmfasi als atemptats de Barcelona i Cambrils. D’altra banda, ha explicat que la Policia Local de Manresa, com altres cossos de seguretat del país, col·laboren amb la campanya “Pels valents”, i per aquest motiu “vendrem escuts solidaris al preu de 4 euros amb l’objectiu de contribuir a la investigació contra el càncer infantil i la recaptació anirà destinada a l’Hospital Sant Joan de Déu”. També ha recordat que la festivitat de la Policia Local es fa durant el mes de juny perquè va ser quan es va crear el cos, l’any 1866.

 

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Josep M. Sala, ha remarcat que aquesta jornada serveix per “fer una trobada i agrair la bona feina que fan cada dia, perquè tots els agents sou a peu de carrer amb l’objectiu de garantir la seguretat, per resoldre possibles problemàtiques i per ajudar la ciutadania”.

 

Per últim, el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié, ha destacat “la meravellosa tasca professional que es fa des de la Policia Local i altres forces de seguretat” i s’ha sumat en la felicitació dels agents que han rebut les distincions per la seva tasca.

 

En el marc de l’acte s’ha dut a terme el lliurament dels reconeixements als agents de la Policia Local i altres persones que han treballat de forma destacada i que han facilitat el treball al servei del ciutadà durant el darrer any, i als agents que compleixen 20 i 30 anys al cos.  D’altra banda, avui els agents han estrenat el nou uniforme que va en consonància amb els d’altres cossos policíacs.

 

Llista de reconeixements del dia de la festa patronímica de la Policia Local


- Medalla a la Permanència en el Servei de 2a categoria pels 30 anys en el servei per a Carlos Javier Muñoz i José Carlos Lobato.

 

- Medalla a la Permanència en el Servei de 3a categoria pels 20 anys en el servei per a Juan Antonio Puig.

 

- Mencions honorífiques de la Policia Local:

 

    - A Maria Teresa Hosta, Manuel Carballar, Javier Martínez, Gerard Mateos i Abel Peláez per la ràpida intervenció i desallotjament, en un incendi al Carrer Sarret i Arbós, el 2 de setembre de 2017.

 

    - A Jordi César, Carles València, Cristóbal Aroca, Rubén López, Marc Escalé, Rafael Pérez i Rut Rodríguez per la ràpida intervenció i desallotjament, en un incendi a la Plaça Catalunya, el 18 de desembre de 2017.

 

    - A Francisco González per la investigació, identificació i denúncia d’un grafiter molt actiu.

 

    - A Iván Giménez per la seva trajectòria i implicació en tots els àmbits en els quals ha desenvolupat els seus serveis.

 

-Distincions honorífiques de la Policia Local:

 

    - A Francesc Viñals i Maria Luz Puente, professors universitaris, per la desinteressada i continua col·laboració amb el cos de la Policia Local de Manresa.

 

    - A ciutadans anònims per la seva exemplaritat, en lliurar a l’oficina d’objectes perduts,  importants quantitats de diners trobats a la via pública.

 

    - A Alfonso Sánchez per exercir la seva trajectòria professional a la nostra ciutat, amb professionalitat, i excepcional bondat, amb plena i exemplar col·laboració i complicitat envers el cos de la Policia Local de Manresa.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat