Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Demà comencen els treballs previs per millorar la mobilitat i seguretat viària a l'entorn de l'Hospital Sant Joan de Déu

Imatge de la notícia
19/08/2014

L’actuació consisteix en el tancament perimetral dels àmbits de treball a la cruïlla de carrer Oleguer Miró amb el carrer Sant Joan de Déu i el tram del carrer Sant Joan de Déu entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Joan Soler que permetrà, a continuació, realitzar els treballs d’ampliació de voreres i la const rucció d’una rotonda a la cruïlla dels carrers Sant Joan de Déu amb Oleguer Miró.

 

L’Ajuntament de Manresa i Althaia Xarxa Assistencial han comunicat avui que, demà dimecres, 20 d’agost, s’iniciaran els treballs previs de les obres de millora de la mobilitat i seguretat viària entorn a l’Hospital de Sant Joan de Déu, consistents en el tancament perimetral dels àmbits de treball a la cruïlla del carrer Oleguer Miró amb el carrer Sant Joan de Déu i el tram del carrer Sant Joan de Déu amb la carretera del Pont de Vilomara i carrer Joan Soler.

Per aquest motiu es prohibirà l’estacionament a les zones afectades, però no tindrà afectació al trànsit de vehicles i vianants.

Aquesta actuació és el punt de partida per començar les obres de construcció d’una nova rotonda a la cruïlla dels carrers Sant Joan de Déu amb Oleguer Miró i d’ampliació de les voreres a la cruïlla dels carrers Sant Joan de Déu – Oleguer Miró (al costat del solar de l’església) i al carrer Sant Joan de Déu entre la carretera Pont de Vilomara i el carrer Dr. Joan Soler (al costat de la Casa de La Culla).

Afavorir els passos de vianants i potenciar el transport públic

El projecte té com a objectiu final la millora de la seguretat viària i la mobilitat global de l’espai públic afavorint els itineraris de vianants amb l’ampliació de voreres i la instal·lació de nous passos de vianants i elements reductors de velocitats, després que les obres d’ampliació de l’hospital hagin entrat en la seva fase final.

Amb aquesta finalitat es portaran a terme dues intervencions. D’una banda es repararan i restauraran els desperfectes generats en l’espai públic a causa de les obres d’ampliació de l’hospital i del trànsit pesat de maquinària derivat, i de l’altra, es posaran en marxa un seguit d’obres complementàries per ordenar i millorar la mobilitat i la seguretat dels itineraris de vianants i del trànsit rodat així com fer més amable l’entorn del centre sanitari.

Aquestes intervencions es fan d’acord amb les associacions de veïns dels barris d’Escodines i La Balconada. Així mateix, l’acord preveu que la modalitat d’ordenació de l’estacionament, es realitzi mitjançant senyalització amb pintura blanca, descartant altres modalitats com ara la regulació de l’aparcament mitjançant la Zona Blava o Verda per a veïns.

El pressupost amb que es valoren les obres és de 181.457,82 €. D’aquests, 92.825,71 corresponen a les reparacions dels desperfectes ocasionats per l’ampliació de l’hospital, i 88.632,11, formaran part del paquet d’obres complementàries i de millora dels voltants de l’hospital.

Creació nova parada de bus

Entre les millores significatives d’aquests treballs hi ha l’objectiu de potenciar el transport públic mitjançant la creació d’una nova parada de bus al carrer de Sant Joan de Déu, que esdevindrà la parada de referència per als usuaris de l’Hospital. Igualment en el mateix indret es preveu un espai específic per als taxis comarcals que hagin d’esperar els clients completant el servei iniciat.

Els nous serveis i variacions del servei de bus no es realitzaran fins a l’octubre, quan estiguin finalitzades les obres, els quals seran degudament informats amb el corresponent detall.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat