Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament inicia treballs de millora del camí escolar dels centres Espill, Pilar i Guillem Catà

Imatge de la notícia
17/05/2017

L’actuació preveu la instal·lació de baranes, la construcció d’un tram de vorera i la millora en la senyalització horitzontal i vertical.


 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana els treballs del projecte Obres de millora del Camí Escolar sector de l’escola L’Espill, Col·legi Mare de Déu del Pilar i Institut Guillem Catà. L’actuació ha arrencat amb la construcció d’un tram de vorera a la cruïlla del carrer Font dels Capellans amb el carrer Rosa Sensat.

 

L’àmbit dels treballs es desenvolupa a l’entorn dels tres centres d’ensenyament que estan molt propers i comparteixen itineraris d’accés pels carrers Sant Joan, Rosa Sensat i Lola Anglada. El seu objectiu consisteix a millorar l’itinerari de vianants amb la instal·lació d’elements de protecció, construcció de voreres i pacificació del trànsit de vehicles dels vials d’accés als centres escolars.

 

Els detalls de les actuacions que s’inclouen dins el projecte Camins Escolars han estat presentats avui al carrer Rosa Sensat per la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich; i la regidora de Mobilitat, Olga Sánchez. Les han acompanyat també la tècnica municipal de Mobilitat, Queralt Torres, i la tècnica municipal d’Ensenyament, Justi Zapata.

 

Ambdues regidores han coincidit a destacar el treball conjunt entre Ensenyament i Mobilitat, conjuntament amb el suport de les escoles, per anar implementant actuacions de forma continuada per a la millora de la seguretat dels vianants en els itineraris i l’entorn dels centres escolars i, alhora, contribuint al foment els valors de mobilitat sostenible, solidaritat, bona convivència i autonomia.

 

L’actuació preveu la instal·lació de baranes en trams de vorera al carrer Sant Joan, en el qual la vorera i la calçada estan a mateix nivell. També està previst instal·lar un tram de vorera que connecti l’actual vorera del carrer Font dels Capellans amb el pas de vianants existent al carrer Rosa Sensat. Entre aquest dos punts actualment no es disposa d’un itinerari adaptat la qual cosa  comporta una inseguretat pels vianants.

 

Amb l’objectiu de pacificar el trànsit, s’implantarà senyalització horitzontal (pintura) per separació dels carrils de circulació, vorals, estacionaments, repintats de passos de vianants existents, reforç de la senyalització vertical a la calçada (pictogrames de límit de velocitat i zona escolar), en els carrers Sant Joan, Lola Anglada i Rosa Sensat, uns 750 metresde vial.

 

El pressupost d’aquestes actuacions en marxa tenen un pressupost d'una 40.000 euros, dels quals 20.000 euros provenen de la Diputació de Barcelona.

 

Els Camins Escolars, un projecte de ciutat

 

La comissió de Camins Escolars de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de l’àrea d’educació dela Diputacióde Barcelona, ha treballat al llarg d’aquest curs per tal que els camins escolars siguin un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència. El Camí Escolar és també un itinerari que facilita que els infants vagin i tornin a peu de l’escola de manera segura. Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen però també per la resta de ciutadans que en fan ús.

 

L’objectiu principal doncs, és actuar sobre l’entorn de les ciutats per fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada, afavorint una mobilitat sostenible.

 

Des d’un punt de vista de mobilitat, es millora la cohesió social del barri i la recuperació de l’espai públic per a tothom. La prioritat són tots els vianants i l’aplicació de mesures que garanteixin la seguretat viària, redueixin l’accidentalitat i fomentin el respecte entre els usuaris. Cada Camí Escolar es desenvolupa en un entorn concret que té la seva pròpia idiosincràsia i permet treballar per a la qualitat de l’espai públic a través de mesures com la pacificació del trànsit, transport públic, semàfors, passos de vianants i adaptació d’aquests per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres accions.

 

Un cent peus de color verd, molt  divertit, identificarà els Camins Escolars i, abans de l’inici del proper curs, ja està prevista la col·locació de diverses senyalitzacions  amb el logotip que els identifica i així poder conèixer els itineraris a seguir fins els centres d’ensenyament de Manresa que s’han adherit al projecte.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat