Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El Conservatori acollirà un concert solidari de suport a la ciutat siriana d'Alep amb 5 propostes musicals

Imatge de la notícia
30/03/2017

El concert Un clam per Alep tindrà lloc el dissabte 22 d’abril a les 7 de la tarda i s’emmarca en els actes que té previst el Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya.

 

Manresa no vol acostumar-se al drama de la guerra, per aquest motiu el Pla de sensibilització proposa un concert de suport a la ciutat d’Alep que tindrà lloc el dissabte, 22 d’abril a les 19 h, al Teatre Conservatori en el marc dels actes que té programats el Clam, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya.

 

Amb aquest objectiu, diferents músics de la comarca oferiran un concert ple de sensibilitat per recollir fons que es destinarà a diferents famílies de la ciutat d’Alep. Les cinc propostes musicals que hi participaran són: els grups de Combo Jazz i Cromàtics del Conservatori Municipal de Música de Manresa; el Duet Amalgama; el pianista i compositor suís Ralph Zurmühle; i Oyuna Batuvora Grup.

 

Les actuacions es combinaran amb testimonis directes del drama de Síria. Es comptarà amb ONGD’s, però també amb persones refugiades que han arribat a Catalunya Central, després d’un periple per països, camps de refugiats i dol de tot el que han deixat al seu país.

 

Les actuacions musicals

 

Combo de Jazz i Cromàtics són dos grups del Conservatori Municipal de Música de Manresa, dirigits per Joan-Pau Chaves. Graduat superior per l’Esmuc, és pianista, baixista, compositor, arranjador i/o director musical a més ha fet col·laboracions continuades en televisió i ràdio, a la vegada que participa activament en projectes docents.

 

Cromàtics va sorgir l’any 2016 com a una aposta per la música moderna popular. Des de llavors, la vitalitat d’aquests 12 nois i noies i la seva qualitat musical, ofereixen un repertori variat:  jazz, passant per la nova cançó i arribant al pop més actual.  Jove també és la composició del Combo de Jazz que combinarà veu i instruments com trompeta, clarinet, baix, bateria i guitarra.

 

La resta del programa musical es completa amb el Duet Amalgama, format per Montserrat Oliveras, pianista i Cristina Ruiz, soprano.  També actuarà el pianista i compositor suís Ralph Zurmühle. El pianista va descobrir la seva vocació als 5 anys i es va formar en diferents estils musicats a Suïssa, actualment viu al Bages i porta més de 20 anys realitzant concerts tant per Europa com als EU.  La música amb diversitat cultural anirà a càrrec d’Oyuna Batuvora Grup.

 

Les entrades estaran a la venda des del dimarts 4 d’abril i es podran adquirir tant a la taquilla del Teatre Kursaal com a la seva web. El cost serà de 10€ per a les persones adultes i 5€ per a infants menors de 12 anys.

 

Sis anys de guerra a Síria

 

Aquest mes de març, s’han complert sis anys de guerra a Síria. Les imatges del patiment i de la destrucció del país són demolidores. Fins i tot, poden generar necessitat de prendre distància, però sempre es poden trobar a l’abast formes de col·laboració que, sumades, aporten una mica d’esperança a les víctimes del conflicte.

 

Aquesta activitat vol ser un gest simbòlic en suport de les víctimes dels conflictes, en concret en suport de les famílies d’Alep, ciutat d’origen de veïns de la comarca que han ajudat a conèixer la realitat de Síria. Un país amb una important riquesa cultural i amb 22 milions d’habitants, dels quals més de la meitat han hagut de deixar les seves llars.

 

Després de sis anys de guerra, quasi 5 milions de sirians han fugit del país, 450.000 persones han mort, 1,5 milions de persones han resultat ferides. Mentre, la UE ha donat refugi al 3,5% del les 160.000 persones refugiades que va acordar acollir, la majoria de persones que han deixat el país malviuen en camps de refugiats amb importants seqüeles físiques i psicològiques tant per les pèrdues com per les dificultats que han viscut durant els trajectes.

 

En concret, la ciutat d’Alep, la segona amb més població de Síria abans de la guerra, ha patit un greu assetjament que ha acabat amb la major part de les infraestructures, serveis i condicions bàsiques. Durant més de dos anys va ser assetjada i ha rebut continus bombardejos de totes les faccions. L’aigua, els aliments i les medicines són béns molt preuats als què no poden accedir moltes de les famílies atrapades a la ciutat.

 

Activitats com el concert Un clam per Alep, són sobretot un toc d’atenció per mostrar la solidaritat de poble a poble i veure que pot aportar cada persona i cada ciutat  per millorar mínimament la complexa situació internacional. A més dels fons recollits, que són molt necessaris per poder cobrir les necessitats més bàsiques de la població, és important poder unir esforços per demanar a les institucions el respecte als drets humans i la voluntat de recuperar el diàleg i la no violència. Com explicava un jove refugiat, “no sé que ha passat, nosaltres només volíem democràcia”.

 

Aquest acte suma suports del Consell Municipal de Solidaritat, del Conservatori Municipal de Música, de tots els grups musicals participants i de la mateixa Diputació de Barcelona. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat