Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa rep una bicicleta elèctrica de la Diputació, que podran utilitzar els serveis municipals

03/11/2016

El regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, ha rebut de mans de Valentí Junyent, avui en l'exercici del càrrec de diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, una bicicleta elèctrica que serà destinada a vehicle municipal, concretament als serveis municipals ubicats a l'edifici dels Infants. La Diputació ha lliurat avui un total de 202 bicicletes elèctriques a municipis de les comarques de Barcelona.

 

Els treballadors municipals de Manresa podran desplaçar-se en bicicleta elèctrica. El regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, ha rebut avui la bicicleta de mans del Diputat de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, també alcalde de Manresa.

 

El lliurament d'avui forma part del programa per a impulsar l’ús de la bicicleta.  El nou vehicle es destinarà als serveis municipals ubicats a l’edifici dels Infants. La seva utilització, com la d’altres vehicles municipals, serà compartida entre diferents persones interessades, i es durà un registre d’ús i de quilometratge. Justament aquest registre servirà per a quantificar el seu ús i l’estalvi que ha comportat respecte al d’un vehicle convencional, i s’utilitzaran aquestes dades per a justificar nous vehicles d’aquest tipus en el futur.

 

Aquesta acció, discreta però significativa, és un pas més de l’Ajuntament de Manresa cap a una mobilitat més sostenible i col·labora en l’assoliment dels objectius de reducció de CO2 compromesos en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima, que s'està redactant. 

 

En un acte que ha tingut lloc al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, la Diputació de Barcelona ha lliurat un total de 202 bicicletes elèctriques a municipis i entitats locals de la demarcació. El diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat que l’ús de les bicicletes per part dels policies locals i dels funcionaris és “un exemple per a la resta de la població”, i ha agraït el suport dels municipis a l’estratègia de mobilitat sostenible de la Diputació. “Les bicicletes elèctriques ens ajudaran a tenir una mobilitat més sostenible”, segons Junyent, que ha advertit del risc de l’augment de la contaminació.

 

Aquesta cessió de bicicletes s’emmarca en un programa que la Diputació va iniciar el 2008 per aconseguir una mobilitat més sostenible i desenvolupar una política d’eficiència energètica per lluitar contra el canvi climàtic. Des del 2012, totes les bicicletes que cedeix aquesta institució als municipis són elèctriques.

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat