Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal de CiU presenta el Pla de Ciutat pactat amb ERC que recull les principals actuacions del mandat 2015-2019

Imatge de la notícia
23/11/2015

El document previst en l’Acord d’Investidura i Governabilitat serà sotmès a un procés participatiu durant el primer trimestre per acabar de concretar les accions. Les dues formacions polítiques fan un balanç positiu dels sis primers mesos de negociacions per desenvolupar els termes de l’acord


 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presentat aquest migdia el document del Pla de Ciutat 2015-2019 que el govern municipal de CiU ha elaborat conjuntament amb el grup municipal d’ERC, en compliment d’un dels punts de l’Acord d’Investidura i Governabilitat que les dues formacions van signar l’11 de juny passat.

 

L’han acompanyat en la presentació el portaveu del govern municipal de CiU, Antoni Llobet; i la presidenta del Grup Municipal d’ERC, Mireia Estefanell, que han fet balanç del treball conjunt entre les dues forces polítiques des de la signatura de l’acord..

 

Valentí Junyent ha destacat que el Pla de Ciutat recull els compromisos a realitzar al llarg de l’actual mandat s’estructuren en els cinc punts de l’Acord d’Investidura, i recullen també propostes plantejades en els respectius programes electorals i en d’altres programes i plans d’actuació municipals anteriors.

 

Així, l’alcalde ha assenyalat que les actuacions previstes s’articulen en cinc eixos programàtics: polítiques socials i per a la igualtat, participació ciutadana i transparència, promoció econòmica i foment de l'ocupació, impuls al centre històric, espai urbà, mobilitat i ciutat sostenible. I ha afegit que cada un d’aquests grans eixos es desenvolupa en un objectiu i diversos eixos temàtics.

 

A partir d’aquí, ha apuntat Junyent, el procés participatiu que s’obrirà durant el primer trimestre de 2016 “ens permetrà completar el document amb les accions concretes que es proposin per cada una de les actuacions recollides en el Pla de Ciutat”.

 

Tot i així, ha comentat que aquells que vulguin començar a fer les seves aportacions al document que s’ha presentat avui –i que es pot consultar a la web municipal- ja poden fer arribar les seves aportacions al correu electrònic participacio@ajmanresa.cat o qualsevol de les vies de contacte amb els ciutadans de que disposa l’Ajuntament de Manresa.

 

Balanç de l’acord CiU-ERC

 

Per la seva part, el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha valorat “molt positivament” aquests mesos de treball amb ERC, una feina que ha estat “fructífera i enriquidora”. Llobet ha explicat que des del juny s’estan realitzant trobades setmanals per anar desenvolupant d’acord de governabilitat i el resultat “s’ha dir que és bo”.

 

Llobet ha recordat que el Pla de Ciutat és un document que “neix del guió inicial de l’acord d’investidura i governabilitat” i s’està desenvolupant “de forma adequada ja que dóna respostes a coincidències programàtiques fonamentals” per a garantir la governabilitat de la ciutat a través de polítiques socials, participació ciutadana, promoció econòmica, impuls del Centre Històric i millora de la mobilitat i l’espai públic.

 

Finalment, el regidor Llobet ha ressaltat el fet que el Pla de Ciutat és per al període 2015-2019, fet que demostra que l’acord “té la voluntat de continuïtat durant aquest legislatura”.

 

D’altra banda, la presidenta del grup municipal d’ERC, Mireia Estefanell, ha manifestat que “aquest document de base que és el Pla de Ciutat és el fruït d’una tasca intensa i continuada de diàleg que s’està fent des del juny passat, quan es va signar l’acord d’investidura i governabilitat”.

 

Estefanell ha afirmat que al seu grup “estem contents de com s’han desenvolupat els treball conjunt i de definir el què i el com de les accions adreçades a servei dels  ciutadans, algunes de les quals ja s’han posat en marxa com és el programa d’inspecció d’habitatges, el gestor d’empreses o el comissionat del Centre Històric”.

 

Per a la presidenta del grup municipal d’ERC l’acord amb l’equip de govern ha estat possible “perquè l’anàlisi de les prioritats de la ciutat eren similars sobretot en matèria de necessitats d’habitatge, d’ajuda a les persones i del foment de l’activitat econòmica”. En aquest sentit, Estefanell ha dit que el Pla de Ciutat reuneix els eixos principals “però no és un document tancat” que es pot anar millorant al llarg dels mesos.

 

Pel que fa al pressupost municipal per a l’any 2016, la presidenta del grup municipal d’ERC, ha assegurat que “les sessions de treball van pel bon camí i amb una bona línia, si bé encara estan en fase de diàleg”.

 

Estefanell ha reconegut que, a causa de la situació econòmica de l’Ajuntament, “no hi ha gaire marge, però els recursos disponibles s’han d’adreçar a desenvolupar les polítiques socials però també a dinamitzar l’economia per evitar que les accions de govern no siguin purament assistencials”.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat