Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La conferència del teòleg Xavier Melloni sobre el pelegrí sant Ignasi de Loiola fa el ple a la Cova

Imatge de la notícia
30/03/2015

L’acte va tenir lloc dijous passat al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI) i formava part del cicle Ignàgora – Fòrum Manresa 2022 que té l’objectiu d’aprofundir sobre com els valors ignasians.

 

El Sala St. Ignasi del Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI) es va omplir de gom a gom dijous passat al vespre per escoltar la conferència “Sant Ignasi com arquetip de pelegrí”, que va anar a càrrec del teòleg i antropòleg Xavier Melloni, membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya. L’acte formava part del cicle Ignàgora – Fòrum Manresa 2022 que té per objectiu aprofundir sobre els valors ignasians.

Melloni, tot resseguint els principals llocs geogràfics per on passa el “Camí Ignasià”, va mostrar les etapes interiors que va anar descobrint sant Ignasi en cadascun dels llocs per on va passar. El teòleg va explicar com Ignasi de Loiola, ja assentat a Roma, continua donant-se a si mateix el nom de Pelegrí, perquè seguia el seu pelegrinatge interior, com a persona que tota la vida camina per tal d’assolir la seva fondària en el misteri de Déu.

En el col·loqui posterior es va poder constatar la riquesa del camí del Loiola, que pot il·luminar el camí interior de cadascuna de les persones. En acabar la conferència, un petit piscolabis va permetre als assistents intercanviar experiències i opinions al voltant del tema.

Noves conferències dins el cicle Ignàgora – Fòrum Manresa 2022

El gener passat es va estrenar el Fòrum Manresa 2022 que té per objectiu aprofundir sobre com els valors ignasians poden contribuir al lideratge i a la governança de les ciutats del futur, concretament de la capital del Bages.

Sota el nom d’Ignagòra es van crear dos espais, un dedicat a la figura de Sant Ignasi que s’anomena Espai Ignasi i un destinat a debatre temes de ciutat amb clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.

El Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC, que ha nascut amb la voluntat de créixer i desenvolupar projectes i línies d’actuació des d’ara i fins el 2022, vinculant a entitats ciutadanes i institucions. I així, des del coneixement i els valors trobar i construir propostes a partir del diàleg ciutadà.

La programació de noves conferències és la següent:

Dijous 9 d’abril a les 20.00h

La ciutadania en la governança de les ciutats del segle XXI”, a càrrec de Jaume López, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

Lloc: Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. Avda. Bases de Manresa, 61-73.

López reflexionarà sobre l'aprofundiment democràtic que reclama la ciutadania i que s'ha de donar a tots els nivells, però és fonamental que comenci pel més proper, el de ciutat o municipi. Calen reformes per apoderar la ciutadania i que es faci seu l'espai públic. L'allunyament de la política comença per no sentir com a propi el que és de tots. Tendència que es pot revertir amb els canvis necessaris.

Dijous 16 d’abril a les 19.00h

Lideratge i valors en la governança de les ciutats al s. XXI”, a càrrec d’Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges d’ESADE (URL), professor del Departament de Ciències Socials d’ESADE i director de l’Observatori de Valors de la Fundació Lluís Carulla.

Lloc: Sala d’Actes de la FUB. Avda. Universitària, 4

Castiñeira dissertarà sobre la manera d’actuar com a ciutat en el futur. Quines responsabilitats i compromisos es voldrà assumir davant del món? Sota quina imatge i valor de marca es voldrà que s’identifiqui en la manera de servir els ciutadans? Els valors no són allò que es fa, sinó allò que s’és. Els valors són inseparables de la idea de projecte. El que defineix avui el lideratge en la governança de les ciutats, va lligat a la capacitat de generar un projecte de vida col·lectiva de qualitat. I aquesta qualitat és inseparable dels valors.

Espai Sant Ignasi

Dijous 28 de maig a les 20h

Com recorda Sant Ignasi la seva Manresa des del 1550”, a càrrec de Carles Marcet, sj. Membre de l’equip sj del Centre d’Espiritualitat de Manresa.

Lloc: Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CI EI). Camí de la Cova, s/n.

Marcet farà una relectura pel que fa el Sant com a pelegrí, a la seva autobiografia, de l’any viscut a Manresa i que tant va marcar els seu itinerari posterior.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat