Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places de casals d'estiu per a infants i joves fins als 17 anys

Imatge de la notícia
29/04/2024

Es tracta dels casals i campus Òrbita Jove, Temps x viure, Casal del Pla Educatiu d’Entorn, Casal Esportiu Municipal, les Jornades d'Estiu Ateneu 2024 i Pisijoc. L’oferta d’activitats és variada i el període d’inscripció comença el 13 de maig a la majoria de casals, excepte Temps x viure que s'iniciarà el 27 de maig. Avui, 29 d’abril, s'han obert les llistes del campus Pisijoc que es du a terme a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella.

 

Quan falten dos mesos per la finalització del curs escolar i l’inici de les vacances, l’Ajuntament de Manresa publica l’oferta de casals i campus d’estiu que aquest any posen a disposició de la ciutadania més de 2.200 places per a infants a partir d’1 any fins a joves de 17. Esports, activitats, tallers i excursions són algunes de les propostes que com cada any ofereixen els casals d’estiu organitzats per les regidories d’Esports, Infància i Joventut, Feminismes i LGTBI i Educació.

L’estiu és temps d’esports i d’activitats a l’aire lliure. En aquest sentit, la regidoria d’Infància i Joventut organitza un any més el casal Òrbita Jove que es durà a terme a l’Espai Jove Joan Amades (carrer Sant Blai, 16) i a altres espais exteriors de la ciutat. El casal, gestionat per l’associació sense ànim de lucre CAE, està enfocat a joves d’entre 13 i 17 anys i té per objectiu potenciar el sentiment de pertinença i arrelament a la ciutat coneixent diferents espais de Manresa com l’Anella Verda, parcs i equipaments i coneixent la història del municipi i dels fets identitaris i singulars, sempre des d’un vessant d’educació en el lleure. El casal proposa activitats com excursions, gimcanes, esports, tallers artístics i jocs de taula, entre altres activitats. Òrbita Jove cobreix quatre setmanes d’estiu, des de finals de juny fins a mitjans de juliol, amb un cost de 50 euros per setmana. Les places són limitades i les inscripcions s’obriran el 13 de maig a la web del CAE. Per obtenir més informació sobre el casal, les persones interessades també es poden adreçar a l’Oficina Jove del Bages o trucar al 93 877 13 60.

La regidoria d’Esports posarà en marxa la setmana del 25 de juny el Casal Esportiu Municipal que es fa al complex Esportiu del Vell Congost i al Parc de l’Agulla. Aquest casal està destinat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys que vulguin practicar esports com l’atletisme, BTT, bàdminton, tenis taula, gimnàstica artística, piragüisme i beisbol, entre altres. Les activitats es desenvoluparan de dilluns a divendres de les 8.30 fins a les 13.30 hores. Aquest casal es durà a terme de la setmana del 25 de juny a la del 15 de juliol i contempla 110 places per setmana que es cobriran per rigorós ordre d’inscripció. Per apuntar-se, cal fer-ho a partir del 13 de maig a les 10 del matí a través d'aquest enllaç de la web de l’Ajuntament de Manresa, telefònicament al 010 o al 93 878 23 01 o sol·licitant cita a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Pel que fa als preus, van dels 47,30 als 58,80 euros per setmana. Els infants i joves empadronats a Manresa que disposen de beques durant el curs escolar i ho puguin acreditar podran gaudir d’un descompte del 65% de l’import.

 

Per la seva banda, l’Ateneu Les Bases organitza les Jornades d'Estiu 2024, que tenen com a eix temàtic els Olympic Games, un casal que combina esport i activitats en anglès. Les jornades s’organitzen del 25 de juny al 26 de juliol en horari de 9 a 13 h (amb acollida de 8 a 9 h i recollida fins a les 13.30 h), amb un preu de 63 euros per setmana (excepte la setmana de juny que és de 50,40 euros). El casal està adreçat a infants d’I3, nascuts el 2020 fins a 6è de primària. Les Jornades d’Estiu ofereixen 210 places (42 per setmana). Les inscripcions s'obren el 13 de maig. Podeu consultar tota la informació a la web de l’Ateneu Les Bases

Les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella posarà en marxa el campus esportiu Pisijoc amb cursets de natació, jocs aquàtics, treballs manuals i psicomotricitat per als més petits. El campus està pensant per a infants des d’I3 fins a nens i nenes de 12 anys. Pisijoc ofereix 800 places entre les setmanes del 25 de juny i el 3 de setembre. El preu del campus és de 62,80 euros per setmana, més els serveis de despertador i de carmanyola, si se sol·liciten. Pel que fa a les inscripcions, el públic general podrà apuntar-s’hi a partir del 29 d’abril de forma presencial a la recepció de les piscines municipals o a través de la web de les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella. Les famílies podran accedir al pàrquing de les piscines per deixar o recollir els seus fills a través d’un codi QR que se’ls facilitarà a l’inici del campus.

 

Temps x viure i Casal del Pla Educatiu d’Entorn

L’Ajuntament de Manresa oferirà durant el període no lectiu dos casals d’estiu gratuïts adreçats a persones empadronades a Manresa o que treballen a la ciutat. L’objectiu d’aquests casals, que posa en marxa la regidoria de Feminismes i LGTBI, és afavorir la conciliació familiar, laboral i personal i el dret al temps. En el marc del projecte “Temps x viure”, s’oferiran dos casals: el primer, enfocat a infants d’entre 1 i 6 anys, es durà a terme a la Ludoteca Ludugurus (carrer de la Mel, 5) entre l’1 de juliol i el 6 de setembre amb activitats organitzades per Creu Roja. Cobrirà l’horari de 8 a 14.30 hores, amb possibilitat de sol·licitar una hora d’acollida de 8 a 9 i una hora de recollida de 13.30 a 14.30. S’oferiran 20 places per setmana. El segon casal de “Temps x viure” està destinat a infants d’entre 3 i 12 anys, i es durà a terme a la Casa de la Solidaritat i la Pau Flors Sirera (carrer de les Saleses, 10) entre el 29 de juliol i el 6 de setembre en horari de 8.30 a 14 hores (amb mitja hora d’acollida i mitja hora de recollida addicionals). S’ofereixen 44 places per setmana. En tots dos casos, les famílies podran sol·licitar com a màxim dues setmanes de casal. Les inscripcions s’obriran el 27 de maig a les 12 del migdia i es podran fer a través de la web de l’Ajuntament de Manresa.

Pel que fa al Casal del Pla Educatiu d’Entorn, va dirigit a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys (de 3r a 6è de primària) i es durà a terme a les escoles Sant Ignasi i Pare Algué. El casal, que gestionarà la fundació La Xarranca, contempla activitats de reptes i jocs relacionats amb l’eix d’animació de la setmana, així com sortides a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella. Aquest casal es realitzarà durant les dues primeres setmanes de juliol amb entrada de 8.45 a 9 h i sortida de 13 a 13.15 h i oferirà 80 places, 40 a cada escola. El casal és gratuït i el període d’inscripció serà del 13 al 31 de maig, un tràmit que caldrà realitzar a través de la web de l’Ajuntament de Manresa. En cas de voler obtenir més informació, es pot trucar al telèfon de la Secció d’Educació del consistori 93 875 24 85.

El Casal del Pla Educatiu d’Entorn s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, i és un recurs del Pla Educatiu d’Entorn de Manresa, segons el desplegament de les activitats palanca del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE-PROA+), finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència i per la Unió Europea Next Generation EU (Component 21 MRR), amb l’objectiu d’afavorir les condicions socials i educatives durant el període de vacances escolars d'estiu. 


(*) Peu de foto: el Casal Esportiu Municipal que es du a terme al Congost ofereix 440 places.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat