Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 18 d'abril de 2024

Imatge de la notícia
18/04/2024

Durant la sessió, s’ha aprovat amb àmplia majoria el nou contracte del servei d’escoles bressol municipals, que incorpora més personal i serveis per poder oferir una millor atenció als infants i les seves famílies, així com el destí de 2,2 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria i del sobrant de crèdit. En el Ple, s’han debatut també 5 proposicions dels grups municipals.

 

L’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest dijous al matí el Ple ordinari del mes d’abril. La sessió ha començat amb l’explicació de les resolucions d’alcaldia, entre les quals s’ha informat d’informes relatius al control financer intern i a l’estabilitat pressupostària, així com de diverses modificacions de crèdit que s’han fet dins el Pressupost Municipal d’aquest 2024, entre les quals ha destacat la incorporació d’una subvenció del Ministeri de Transports de 165.000 euros per a la rebaixa dels bitllets i abonaments del transport públic.

 

Tot seguit, s’ha entrat a l’apartat dels dictàmens, que s’ha iniciat amb els tres punts que contenia l’Àrea de Serveis Generals. En el primer, s’ha aprovat la delegació a la Diputació de Barcelona de la competència per constituir una borsa supramunicipal de tècnics auxiliars de biblioteca, amb el vot a favor de l’equip de govern (ERC, PSC i Impulsem) i també de Junts i el FNC, i l’abstenció de Fem Manresa i Vox.

 

I en els dos següents s’han tractat modificacions de crèdit per consignar un total de 2,2 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria i de sobrants de crèdit que, entre altres, es destinaran al finançament de la gespa del camp de futbol de les Cots, a nous vehicles elèctrics per la brigada municipal, a adequar la nova Oficina de Turisme de Manresa, a fer la nova web de l’Ajuntament de Manresa, al Festival Jardins de Llum, a la Festa del Riu, a augmentar la partida de subvencions destinada a les entitats esportives, al Museu del Barroc, a subministraments, al foment de l’ocupació i a ajuts a comerços Centre Històric, entre altres. El primer dictamen s’ha aprovat amb el vot favorable d’ERC, PSC i Impulsem, mentre que Junts i Fem hi ha votat en contra i el FNC i Vox s’han abstingut. En el segon dictamen, l’equip de govern hi ha votat a favor, mentre que els grups de l’oposició s’han abstingut.

 

Seguidament, s’ha passat a l’Àrea de Territori, amb dos punts. En el primer, s’han aprovat un conjunt de modificacions puntuals al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Manresa per tal de fer aclariments i millores al redactat actual. S’ha aprovat amb els vots d’ERC, PSC i Impulsem. El grup de Junts hi ha votat en contra i la resta (Fem, FNC i Vox) s’han abstingut. En el segon dictamen s’ha realitzat, en aquest cas per unanimitat, l’aprovació definitiva del Pla urbanístic previ a la construcció del nou Edifici del Coneixement a l’Hospital de Sant Joan de Déu, impulsat per la Fundació Althaia.

 

La següent àrea que s’ha tractat ha estat l’Àrea de Desenvolupament Local, que també contenia dos punts. En el primer, s’ha aprovat per àmplia majoria —amb el vot a favor de tots els grups excepte de Vox, que hi ha votat en contra— l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa com a membre de ple dret de la Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària. I, en el segon, també per àmplia majoria —tots els grups hi han votat a favor i Vox s’ha abstingut— s’han aprovat les bases que regulen els ajuts a les empreses per a la contractació de persones en situació d’atur en el marc dels anomenats Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

 

La darrera àrea que s’ha tractat ha estat l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones, amb tres punts. En el primer, s’ha tractat el nou contracte del servei d’escoles bressol municipals, que tal com es va explicar incorpora més personal i serveis per poder oferir una millor atenció als infants i les seves famílies. S’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups excepte el de Vox, que hi ha votat en contra. En el segon punt, s’ha aprovat la renovació del Consell Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, amb els vots a favor d’ERC, PSC, Impulsem i Fem, i l’abstenció de Junts, FNC i Vox. I, en el tercer, s’ha aprovat el recurs de reposició interposat contra la modificació de la concessió de l’Ateneu Les Bases, amb els vots a favor d’ERC, PSC, Impulsem i Junts, i l’abstenció de Fem, FNC i Vox.

 

A continuació, s’ha entrat a la part de proposicions. En aquest Ple, els grups municipals n’han presentat 4. Vox ha demanat que es pintin les línies que delimiten el pas de vianants i es netegi la calçada del camí que va des del Pont Llarg fins a l’enllaç a la C-55. La proposició no ha prosperat en no rebre els suports necessaris.

 

El FNC ha sol·licitat catalogar, protegir i prestigiar els comerços històrics i emblemàtics de Manresa. La proposició ha rebut una esmena de Junts per incloure-hi també els comerços singulars, entre altres aspectes, i també una esmena in voce del mateix grup proposant, el FNC, per resoldre un tema de correcció del text presentat. L’esmena de Junts no ha prosperat. Sí que ho ha fet el text del FNC, que ha rebut també el suport de l’equip de govern i de Junts, mentre que Fem hi ha votat en contra i Vox s’ha abstingut.

 

Per la seva banda, Fem ha entrat una proposició perquè el govern espanyol cedeixi la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament de Manresa per convertir-la en pisos de lloguer social i d’emergència. La proposició s’havia de debatre en paral·lel a la moció que ha entrat ERC, que en aquest cas demanava la cessió de la caserna per fer-hi habitatge dotacional assequible per a joves o altres col·lectius necessitats. Finalment, però, ERC ha retirat la moció i s’ha tractat només la proposició entrada per Fem, que ha prosperat amb una esmena in voce que ha servit per canviar la part del text que proposava convertir-la en pisos de lloguer social i d’emergència per una que indica que la finalitat ha de ser estudiar l’ús més adequat de l’equipament per la ciutat. Esmena i proposició s’han aprovat amb els vots de Fem, Junts i el FNC. ERC s’ha abstingut i el PSC, Impulsem i Vox hi han votat en contra.

 

Finalment, Junts ha presentat una proposició per demanar que s’ordeni amb un giratori amb pintura la placeta entre els carrers Montalegre i Montsec, al barri de la Mion, i perquè es redacti en un termini de tres mesos un projecte de reforma d’urbanització. Els partits de l’equip de govern (ERC, PSC i Impulsem) han entrat una esmena per substituir la solució del giratori amb pintura per la solució que tècnicament es vegi més adequada i per substituir el termini de tres mesos per indicar que es faci quan econòmicament sigui possible. Esmena i proposició s’han aprovat amb àmplia majoria: tots els grups hi han votat a favor excepte Vox, que s’ha abstingut.

 

La sessió plenària ha encarat la part final amb el torn de preguntes que els grups municipals fan a l’equip de govern. En aquest Ple, n’hi ha hagut 4: Junts ha demanat quin és el temps mitjà d’atorgament d’una llicència d’obra major. Vox ha demanat sobre els avenços de les mesures proposades a la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència i sobre l’origen dels presumptes autors d’un robatori succeït fa aquest mes a la plaça Sant Jordi. I Fem ha demanat explicacions per una piulada del regidor de govern Joan Vila Marta relacionada amb l’apunyalament múltiple que va ocórrer a Sidney, i també sobre la posada en marxa del nou model de residus. També hi ha hagut un prec del grup municipal de Junts, que ha sol·licitat que s’ordeni amb pintura l’estacionament de vehicles de l’avinguda Francesc Macià, entre la Carretera del Pont de Vilomara i el carrer de Viladordis.

 

(*) Podeu recuperar íntegrament el Ple d’abril al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manresa

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat