Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es faran al claustre de l'antic Col·legi Sant Ignasi per connectar-les amb l'art del nou Museu del Barroc

Imatge de la notícia
27/02/2024

La 7a edició tindrà lloc els dies 16 i 17 de març i comptarà amb el pastisser Christian Escribà i la xef Martina Puigvert Pladevall, entre altres. El territori ignasià convidat d’enguany és Lleida.

 

Manresa tornarà a gaudir un any més de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Tindran lloc els dies 16 i 17 de març, en aquesta ocasió al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi, que comença a acollir activitat després de les obres de reforma de l’edifici i de la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya. Seran unes jornades dinàmiques i participatives, en les quals els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí esdevindran els principals protagonistes a través de tastos, showcookings i un mercat de productes agroalimentaris de proximitat.

Amb el canvi d’ubicació a l’antic Col·legi Sant Ignasi, es pretén reforçar la vinculació del certamen amb el Camí Ignasià, creant connexions entre la gastronomia i el barroc. Les inscripcions a les activitats, que es desenvoluparan a les sales del claustre, ja estan disponibles a  través de www.manresaturisme.cat i www.manresa2022.cat

Una de les activitats destacades serà el showcooking del mestre pastisser Christian Escribà, el diumenge 17 al migdia. Fent una picada d’ull al nou museu, el creatiu cuiner reinterpretarà l’art barroc a través d’una demostració en la qual reversionarà les postres clàssiques de mel i mató, que es podran tastar. També destaca, en aquest cas dissabte 16, la demostració de cuina en directe i tast de la xef Martina Puigvert Puigdevall, del prestigiós restaurant Les Cols (Olot), amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i premi Young Chef Award 2024.

L’aula d’activitats d’enguany inclou una proposta que farà maridar la pintura barroca, la gastronomia i el vi, amb tres vins i degustacions relacionades amb tres peces exposades al Museu del Barroc, de la mà del xef Jordi Llobet i de la sommelier Anna Castillo. També hi haurà una original demostració de cuina a través de les herbes de marge medicinals, amb Iolanda Bustos, i la col·laboració del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, amb una demostració de cuina en directe del xef Marc Parareda, de La Masia Germans Parareda de Sallent, tot posant en valor la cuina de casa.

 

Lleida, territori ignasià convidat

En aquesta ocasió, el territori ignasià convidat és Lleida, que serà present al mercat amb productes com el formatge artesà, el torró, els dolços, la fruita, l'oli d’oliva o el vi, i la programació de tastos guiats i demostracions de cuina. Els productors de ponent seleccionats formen part de la DOP Pera de Lleida, DOP Les Garrigues, el Consell Regulador de la IGP Turró d’Agramunt i la DO Costers del Segre, la qual cosa garanteix la seva qualitat.

El Bages també estarà ben representat al mercat, amb formatges artesans, productes de l’horta, embotits casolans, pa, oli d’oliva verge extra i vins de la DO Pla de Bages, a punt per a ser descoberts o redescoberts per part de tothom que visiti el mercat i la zona de wine bar, al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi i amb accés lliure.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires i compten amb la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 

El programa

 

DISSABTE 16 DE MARÇ

 

· MERCAT DE PRODUCTORS DEL BAGES I DE LLEIDA I WINE BAR

De 10.30 a 14.30 h i de 17 a 20 h

Accés lliure

 

· 11 – 11.45 h:  SHOWCOOKING DEL CAMÍ IGNASIÀ AMB IOLANDA BUSTOS

“Les virtuts gastronòmiques de les herbes de marges i camins”

Herbes de marge oblidades, plenes de sabor i amb virtuts medicinals que anys enrere havien format part de la dieta de caminants i pelegrins. Inclou tast final.

 

· 12.15 – 13 h:  TAST DE VINS  I FORMATGES DEL BAGES

Tast de 3 vins de la DO Pla de Bages, guiat per la sommelier Anna Castillo i acompanyat de 3 tipus de formatges del territori presents al mercat.

 

· 13.30 – 14.15 h: MARIDATGE DE PATRIMONI BARROC

Inspirat en el Museu del Barroc de Catalunya, unint cultura, gastronomia i vi. Tast de 3 vins de la DO Pla de Bages, guiat per la sommelier Anna Castillo amb 3 tastos temàtics d’inspiració barroca de la mà del xef Jordi Llobet.

 

· 17.30 – 18.15 h: TAST DE VINS MÀGNUM AMB EMBOTITS DEL BAGES

Tast de 3 vins màgnum de la DO Pla de Bages, guiat per la sommelier Anna Castillo i acompanyat de 3 tipus d’embotits i altres productes Km 0 presents al mercat.

 

· 18.45 – 19.45 h: SHOWCOOKING AMB LA XEF MARTINA PUIGVERT PUIGDEVALL (LES COLS RESTAURANT) 

“La cuina del paisatge”

Cuina en directe i tast amb la xef Martina Puigvert Puigdevall de Les Cols restaurant (Olot), amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i premi Young Chef Award 2024. La seva cuina és el reflex de la seva manera de ser. Les propostes que ofereix estan arrelades a la terra i al paisatge que l’envolta. Inclou tast final.

 

DIUMENGE 17 DE MARÇ

 

· MERCAT DE PRODUCTORS DEL BAGES I DE LLEIDA I WINE BAR

De 10.30 a 14.30 h

Accés lliure

 

· 11 – 11.45 h: SHOWCOOKING AMB EL XEF MARC PARAREDA (LA MASIA GERMANS PARAREDA)

“Producte, temporalitat i ADN La Masia Germans Parareda”

Cuina en directe per mostrar una cuina artesana amb base tradicional i herències de l'alta cuina, però actualitzada a la joventut dels responsables de La Masia. Influenciada per restauradors com Nandu Jubany, els germans Torres, Gaggan Anand o Josep Maria Rodríguez, la cuina amb ADN Parareda té tocs d'Àsia i d’altres parts del món pel seu afany de descobrir nous productes i aplicar-los als propis. Inclou tast final.

Compta amb el suport del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages.

 

· 12 – 12.45 h: TAST DE VI COSTERS DEL SIÓ MARIDAT AMB PRODUCTES DE LES TERRES DE LLEIDA

Tast de 3 vins de la DO Costers del Segre, guiat pel sommelier David López i acompanyat de 3 productes de les terres de Lleida presents al mercat.

 

· 13.15 – 14.15 h: SHOWCOOKING AMB CHRISTIAN ESCRIBÀ (PASTISSERIA ESCRIBÀ)

Cuina en directe i tast de la mà del mestre pastisser Christian Escribà, que té com a objectiu il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles. Reinterpretarà el barroc català amb tots els sentits. Inclou tast final.

 

(*) Peu de foto: La xef Martina Puigvert, del pretigiós restaurant Les Cols (Olot), amb dues estrelles Michelin, és una de les convidades d'aquesta nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat