Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa reordena la mobilitat al barri de la Sagrada Família i amplia voreres a la Carretera del Pont de Vilomara i al carrer Sant Cristòfol

Imatge de la notícia
13/09/2023

La Carretera del Pont de Vilomara passarà a ser només de pujada fins al carrer Sant Blai i el carrer Sant Cristòfol només de baixada, mentre que el carrer Viladordis tindrà, al tram entre aquests dos carrers, doble sentit de circulació. L’objectiu és racionalitzar el trànsit i ampliar l’espai per als vianants als carrers principals del barri. Les actuacions són possibles després de l’execució d’elements bàsics de la xarxa viària d’aquest sector de la ciutat (rotonda de la Bonavista i obertura de l’avinguda dels Països Catalans), que han permès reduir la intensitat de vehicles als dos carrers.

 

L’Ajuntament de Manresa ha presentat avui el projecte de reordenació de la mobilitat a l’àrea que conformen els carrers Sant Cristòfol, Viladordis, Carretera del Pont de Vilomara, Sant Blai i Joan Fuster, al barri de la Sagrada Família. L’objectiu de la proposta és el de racionalitzar el trànsit amb carrils d’un sol sentit de circulació a les dues principals artèries que estructuren aquest sector (Carretera del Pont de Vilomara i carrer Sant Cristòfol), com a conseqüència de la posada en marxa de l’avinguda dels Països Catalans, que ha permès que els vehicles que fan trajectes llargs utilitzin aquesta nova via, així com les rondes, fet que propicia el guany d’espai destinat als vianants a dins del barri.

 

La proposta s’ha presentat avui al veïnat en una trobada que ha tingut lloc a l’Espai Jove Joan Amades, amb el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany, i el regidor d’Acció Comunitària, Lluís Vidal Sixto Orozco.

 

El projecte inclou la construcció de dues voreres i canvis en els sentits de circulació i compta amb un pressupost de 355.000 euros (IVA inclòs). Les obres s’iniciaran la setmana del 18 de setembre amb la construcció d’una nova vorera a la Carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers Viladordis i Sant Maurici. Aquesta actuació permetrà passar de la vorera actual, d’1,40 metres, a una nova vorera de 4 metres arbrada. Mentre durin aquestes obres, aquest tram de la Carretera del Pont de Vilomara passarà a ser únicament de sentit ascendent, amb un únic carril de circulació, ja que l’altre es reservarà per al pas de vianants provisional. El calendari previst per aquesta obra és de tres mesos.

 

Un cop feta la nova vorera, es procedirà a fer el canvi de mobilitat a la zona, amb la instal·lació de la nova senyalització i l’adaptació dels semàfors. La Carretera del Pont de Vilomara passarà a ser només de sentit ascendent, amb dos carrils, fins al carrer Sant Blai, mentre que el carrer Sant Cristòfol passarà a ser només de sentit descendent, també amb dos carrils. Pel que fa al carrer Viladordis, passarà a tenir doble sentit de circulació en el tram que uneix els dos carrers. Els canvis permetran pacificar i racionalitzar el trànsit a tota la zona, en especial a la cruïlla entre Sant Cristòfol i Viladordis, així com dibuixar una ordenació més lògica i racional a tota l’illa.

 

El canvi de sentits implicarà canvis a la línia L8 del bus urbà, que modificarà el seu recorregut. Actualment, la L8 ara puja pel carrer Gaudí, agafa un tros de carrer Viladordis i enfila cap al carrer Sant Cristòfol. Amb la nova ordenació de la mobilitat, deixarà de passar per aquests carrers i utilitzarà la Carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai per anar a trobar el carrer Joan Fuster, tal com ja fa la línia L1. Com a conseqüència, s’eliminaran les parades de bus de Gaudí, Mercat Sagrada Família i Escola Ítaca. Totes aquestes parades tenen altres parades a prop: la de Gaudí té la parada del CAP Foneria, la del Mercat Sagrada Família té la d Roger de Flor i la de l’Escola Ítaca té la l’Espai Jove Joan Amades.

 

Finalment, el projecte es completarà amb l’ampliació de la vorera del carrer Sant Cristòfol, que inclourà el xamfrà amb el carrer Viladordis, una obra que ja s’està licitant i que és previst que s’iniciï el primer trimestre del 2024.

 

 

(*) Peu de foto: Imatge de la reunió celebrada amb veïns i veïnes al barri de la Sagrada Família

(**) Podeu trobar més informació del projecte en aquest enllaç

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat