Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El comerç i la cultura popular protagonitzen la Fira l'Ascensió de Manresa el 26, 27 i 28 de maig

Imatge de la notícia
16/05/2023

El comerç estarà obert també el diumenge, sortejarà 6000i tindrà un lloc preferent al mig de la Fira a l’espai “Comerç ADN Manresa”. Les atraccions de la Fira, que entraran en funcionament el cap de setmana de l'ExpoBages, s'ubicaran a la zona dels Trullols i tindran en compte les persones amb autisme i hipersensibilitat sensorial. 

 

Comerç i cultura popular protagonitzaran la Fira de l’Ascensió de Manresa l’últim cap de setmana de maig. Els dies 26, 27 i 28 de maig el comerç oferirà promocions especials i la ciutat s’omplirà de mostres de cultura popular com ballades i castellers. No hi faltaran les tradicionals parades d’artesans i jocs que ompliran la plaça Sant Domènec i el Passeig Pere III. El comerç de Manresa obre també el diumenge i sorteja 6000 euros entre els seus clients.

 

Tot plegat es complementarà amb la proposta d’atraccions a la zona dels Trullols, que estarà en funcionament durant dos caps de setmana: el 20 i 21 de maig, coincidint amb l’ExpoBages, i el 27 i 28 de maig, coincidint amb la Fira de l’Ascensió. Com a novetat, les atraccions comptaran amb l’hora tranquil·la, un espai de 4 a 6 h de la tarda, en el qual es reduirà la intensitat lumínica i sonora de les atraccions per tal d’afavorir la participació de persones amb autisme i hipersensibilitat sensorial.

 

Els detalls de la Fira de l’Ascensió s’han fet públics avui en una roda de premsa que ha comptat amb Núria Masgrau Fontanet, regidora d’Indústria, Comerç i Activitats; Ausiàs Fons Cortada, secretari tècnic de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa; Montserrat Tarrés Sopena, coordinadora d’activitats i vicepresidenta en funcions del Casal Cultural Dansaires Manresans, i Miquel Moret Parera, en representació de la Colla Castellera Tirallongues.

 

En aquesta edició, la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa estrenarà un espai pels seus associats al centre dedicat a la mostra i venda dels productes estrella. Serà a Crist Rei el diumenge 28. Segons Ausiàs Fons, secretari tècnic de l’entitat, “la UBIC té l’objectiu de tornar a posar el comerç al centre de la fira. Si l’any passat la vam desvincular de l’ExpoBages per guanyar una nova data comercial a la ciutat, aquest any seguim buscant singularitat apostant per l’espai Comerç ADN Manresa, un espai exclusiu reservat pels comerços que vulguin exposar els seus productes”.

 

Aquest espai conviurà amb els tradicionals artesans i jocs que es col·loquen al Passeig Pere III. Una cinquantena d’artesans ocuparan la plaça Sant Domènec i el primer tram del Passeig els tres dies que dura la fira, que comptarà amb artesania alimentària com formatges, embotits, pa elaborat al moment o coques, i també joieria, roba i complements, espelmes, sabons o ebenisteria.

 

Juntament amb el comerç, la cultura popular és l’altra pota de la Fira de l’Ascensió. El dissabte 27 a la tarda a les 19 h, a la plaça Major, Punt Manresa (grup d’entitats manresanes per la sardana) organitza Sardanes a Broadway, ballada de sardanes a càrrec de la Principal de la Bisbal, que inclou una actuació de dansa jazz musical a càrrec d’Alba Soldevila Sala.

 

El diumenge a les 12 h a la plana de l’Om els Tirallongues de Manresa celebraran la seva diada castellera de maig, amb la participació dels Maduixots de l’Alt Maresme i els Castellers de Santpedor.

 

I també el diumenge, tant al matí com a la tarda, a la plaça Major, tindrà lloc la I Roda d’Esbarts Catalonia Cossos de Dansa. A les 12 h hi haurà actuacions dels esbarts Rosa d’Abril de Castellterçol, Esbart Sant Genís de Taradell i l’amfitrió, l’Esbart Dansaires Manresans. I a les 17.30 h, el Grup Dansa Cor de Catalunya actuarà amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i l’Esbart Monistrol Dansaire de Monistrol de Montserrat.

 

A més a més, les associacions de comerciants de carrers més cèntrics se sumen a la fira amb actes i decoració de carrers. L’Associació de Comerciants del Carrer Guimerà, juntament amb l’Associació de Veïns del Passeig i Rodalies han decorat els balcons del carrer amb garlandes fetes pels mateixos veïns. El carrer del Born i el carrer Nou es cobriran amb una decoració aèria i el carrer Urgell farà una aposta per una creació més artística. Pel que fa al carrer Sobrerroca, plaça Major i voltants s’organitzarà un tast de cerveses amb actuació musical el dissabte a la tarda.

 

La Fira de l’Ascensió està organitzada per la UBIC de Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat.

 

Bus a 1 euro

 

Per tal de facilitar la mobilitat a la zona central de la ciutat, l’Ajuntament de Manresa ha anunciat que el bitllet senzill de bus costarà 1 euro durant el cap de setmana de l’ExpoBages i també durant el cap de setmana de la Fira de l’Ascensió.

 

(*) Peu de foto: d'esquerra a dreta, Montserrat Tarrés Sopena, coordinadora d’activitats i vicepresidenta en funcions del Casal Cultural Dansaires Manresans; Ausiàs Fons Cortada, secretari tècnic de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa; Núria Masgrau Fontanet, regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, i Miquel Moret Parera, en representació de la Colla Castellera Tirallongues.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat