Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa estrena nous panells informatius a les parades del servei de bus urbà

Imatge de la notícia
25/02/2015

Els nous panells permeten aportar informació sobre el temps real de pas dels busos així com informació addicional sobre temes relacionats amb el servei: avisos, trasllats o anul·lacions de parades en cas de talls de trànsit. A la vegada incorporaran un sistema d’àudio per invidents per millorar-ne l’accessibilitat.

 

Per tal de millorar la informació a l’usuari del transport públic urbà de Manresa, a partir d’avui i durant els propers mesos de març i abril, es posaran en funcionament a diferents parades de la ciutat uns nous panells d’informació de temps real de pas dels autobusos.

Aquests panells incorporaran un sistema d’àudio per invidents i, a més, també aporten informació addicional sobre temes relacionats amb el servei: avisos i trasllats o anul·lacions de parades en cas de talls de trànsit.

La presentació dels nous panells s’ha fet avui el matí a la parada de la plaça Espanya on s’ha pogut comprovar que, efectivament la pantalla informava amb puntualitat meridiana del pas de les diferents línies d’autobusos que hi fan aturada. L’acte ha anat a càrrec del regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit i la cap de secció de Mobilitat de l’A juntament de Manresa, Queralt Torres.

També els ha acompanyat el gerent de Manresa Bus, Francisco Ledesma; el director de planificació de l'empresa Sagalés, Antonio Linde; i la responsable de l'empresa instal·ladora Capmar, Mònica Capablo.

Bacardit ha posat en valor aquesta novetat que “representa un pas més en les millores lligades a la nova concessió del servei que va entrar en vigor l’octubre de 2013, i que un dels seus objectius és instal·lar aquests tipus de panells a les parades més importants de la ciutat”.

Sistema d'àudio per invidents

El regidor ha destacat que “amb la incorporació del servei d’àudio per invidents, a més de millorar la mobilitat, també es millora l’accessibilitat”.

Per la seva banda, la tècnica municipal Queralt Torres ha expl icat els diferents models de panells informatius en funció de la tipologia de la parada i ha afegit que “el sistema acústic s’hi incorporarà quan estiguin totes instal·lades”. Així hi haurà:

- model amb doble pantalla adaptat a marquesina, de baix consum alimentat amb una placa solar.
- model amb doble pantalla amb suport independent, en parades de bus sense marquesina, de baix consum alimentat amb una placa solar.
- monitor de 42 polsades led, en ubicacions singulars, connectats a la xarxa elèctrica.

L’empresa subministradora que ha desenvolupat aquests productes és Capmar, que conjuntament amb Manresa Bus està implantant aquest nou servei d’informació a l’usuari.

Ordre d’implantació

El primer panell informatiu s’ha instal·lat a la marquesina de la parada de bus urb&agrav e; de la plaça Espanya, on hi circulen les línies L1 – Balconada, L2 – La Parada, L3 – Mion i LF – Festius.

Properament s’instal·larà el mateix model adaptat a marquesina a les parades de l’Hospital de Sant Joan de Déu, La Parada, Hipermercat (Els Trullols), Puigmercadal, Centre Hospitalari (sentit centre ciutat) i Renfe (marquesina).

També s’instal·laran panells amb suport independent a les parades de plaça Sant Domènec i de Pompeu Fabra, que no disposen de marquesina.

A la parada central del carrer Guimerà es substituirà el panell actual per un monitor de 42 polsades led, que permetrà donar molta més informació a l’usuari que l’actual. Ja que, a banda de la informació de temps de pas de parada i avisos, podrà emetre imatges i vídeos informatius del servei de transport públic i d’interès de la ciutat.

El panell actual del Guimerà, que informa exclusivament del temps de pas dels busos, seguirà en funcionament i es traslladarà a la parada de l’Estació de Bus - Pare Clotet.

Mesures ja aplicades de millora de servei de bus urbà i valoració de resultats L8

Aquestes aportacions s’ubiquen en la línia de millorar el servei de transport públic urbà de la ciutat.

El dia 1 de desembre es va posar en servei la nova parada de les línies L1- La Balconada i L-8 perimetral estacions a l’hospital Sant Joan de Déu, i es va millorar la freqüència del servei de la línia 8, passant de 18-20 minuts a 15 minuts en dies laborables lectius.

El dia 17 de desembre es va posar en funcionament una pantalla informativa del temps d’espera de la línia 8 d el servei de transport públic urbà de Manresa a l’interior de l’estació de tren de Rodalies – Renfe.

Passat un mes d’aquestes millores, la línia 8 ha incrementat els seus usuaris durant el mes de gener en un 3,5% respecte l’any passat, el que suposa que l’han fet servir 48.313 usuaris. Aquesta línia connecta l’estació de tren de Rodalies amb la gran part de la ciutat: zona universitària, estacions de FGC, estació d’autobusos i centres sanitaris com el Centre Hospitalari, la Clínica Sant Josep i Sant Joan de Déu.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat