Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs de millora del Camí Vell de Rajadell

Imatge de la notícia
24/02/2015

L’actuació preveu la  repavimentació i la senyalització d’un vial  que és molt utilitzat pels  vehicles i pels itineraris rurals  a peu.  Els treballs tindran una durada de sis setmanes i un cost de gairebé 300.000 euros.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat avui els treballs de millora del Camí Vell de Rajadell, entre l’avinguda Pirelli i l’enllaç  a l’autovia C-25 (Eix Transversal), a l’oest del terme municipal, un vial que és molt utilitzat i que es trobava en força mal estat.  L’objectiu de les obres és el de millorar la secció, els materials i sobre tot la senyalització del camí per tal que pugui distribuir amb comoditat el trànsit de vehicles i els itineraris rurals de vianants. Els treballs tenen una durada de prevista de sis setmanes i un cost de 299.998,03 € (IVA inclòs).

Tot i el seu marcat caràcter de camí rural, des de l’entrada en funcionament de l’Eix Transversal s’ha constatat un increment de la intensitat de trànsit que suporta aquest camí, especialment de vehicles pesats que es dirigeixen al polígon industrial dela Plana del Pont Nou. Al mateix temps, tradicionalment, aquest camí es molt utilitzat com a inici de varis itineraris a peu (Collbaix, Suanya, Rajadell, Sant Joan de Vilatorrada, etc.), ja que reflecteix l’antic itinerari que creuava pel riu Cardener passant pel Pont Nou (construcció civil datada entre 1313 i 1318).

Nova pavimentació amb dues capes d’asfalt

Els treballs preveuen la pavimentació del camí amb dues capes d’asfalt, esgotant l’amplada màxima possible que permeti els vorals dels camps o les edificacions existents, directament sobre l’asfalt existent donat que el deteriorament és per desgast i no per flonjalls. Està previst formar una cuneta de formigó en aquells trams que hi manca.

La nova senyalització pretén dotar d’un major nivell de seguretat al vial, indicant tant horitzontalment com verticalment la convivència de vianants i vehicles, sense elements físics que els separi. Només es col·locaran unes baranes separadores en el tram on la calçada té una amplada inferior a5 m. Caldrà completar un tram de biona de protecció que manca en el traçat. També està previst completar les voreres existents en l’enllaç amb l’avinguda Pirelli per tal d’ubicar els passos de vianants donant continuïtat a l’itinerari.

Per millorar la visibilitat es preveu fer l’excavació d’un talús en la corba existent, regularitzant lleugerament el traçat  i deixant la calçada d’una amplada superior per a facilitar el gir dels vehicles.

Nova senyalització i amb passos de vianants elevats

L’itinerari de vianants es senyalitzarà horitzontalment, en sentit longitudinal, amb un línia discontinua que marcarà una mínima discriminació en relació al pas de vehicles.

Per tal de pacificar aquest vial i permetre’n l’ús amb una major seguretat tant dels vehicles com dels vianants que hi circulen, en sentit transversal s’executaran els passos de vianants remontables, de manera que es prioritzi el vianant i es redueixi la velocitat dels vehicles. Els passos elevats es pavimentaran amb asfalt vermell per tal d’identificar-los clarament. Verticalment, es senyalitzarà amb cartells de camí rural, així com la identificació dels passos de vianants.

La senyalització horitzontal indicarà la divisòria de dos sentits de circulació amb una línia discontinua, amb la prevenció que els carrils tindran l’amplada que permeti el seu traçat actual, i per tant són susceptibles de sobreposar-se. Cal destacar la nova ordenació de la cruïlla de l’inici del camí vell de Rajadell amb l’avinguda Pirelli, on mitjançant el traçat en rotonda es dona seguretat i fluïdesa a tots els girs possibles. Es manté la ubicació de la parada de bus existent.

Millora accessos al Congost i reforç en l’ordenació dels vials del PI del Pont Nou.

Dins les millores ofertades per l’empresa licitadora, es preveu una important  millora per la seguretat de vianants i vehicles en l’accés a la zona esportiva del Congost.

Així, el vial d’accés des de la carretera de Sant Joan s’establirà en un sol sentit de circulació mitjançant senyalització horitzontal i vertical, habilitant un espai diferenciat per al pas de vianants, i s’ordenarà el gir a l’esquerra per a vehicles des la carretera de Sant Joan a aquest vial.

S’ha instal·lat una senyalització vertical ocultable que permet els dies de partit de bàsquet en que hi ha una major afluència de vehicles i vianants a la zona esportiva, que aquest vial sigui ordenat en sentit sortida un cop acabat el partit.

En les millores ofertades, i d’acord amb la sol·licitud de l’Associació d’empresaris del PI del Pont Nou, també es preveu una millora de la seguretat viària amb el reforç de senyalització amb pintura i elements reductors de velocitat, dels vials del polígon industrial del Pont Nou, per tal de clarificar i ordenar aquest sector.

Amb motiu dels treballs de moviment de terres, el trànsit de vehicles es regularà en pas alternatiu amb personal de l'obra. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat