Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El Festival Batecs reunirà a Manresa una cinquantena d'artistes del món de la dansa, del 14 al 16 d'abril

Imatge de la notícia
29/03/2023

El certamen, que arriba a la cinquena edició, omplirà de dansa i moviment espais cèntrics com Crist Rei i el pati del Kursaal. El públic podrà gaudir d’una quinzena de propostes, que reuniran en total uns 50 artistes.

 

Manresa celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’abril la cinquena edició del Batecs Festival de Dansa, que omplirà de dansa i moviment el centre de la ciutat. En total, oferirà una quinzena de propostes, que aplegaran una cinquantena d’artistes del món de la dansa. Enguany, les activitats principals al carrer canvien d’escenari i passen a celebrar-se a la plaça de Crist Rei i al pati del Kursaal, que entre dissabte a la tarda i diumenge al matí aplegaran nou espectacles.

A banda de les actuacions, el certamen també inclourà tallers familiars, ‘workshops’ i un laboratori de dansa participativa. En aquesta edició, l’eix temàtic del Festival Batecs serà el lema ‘Deixa’m ballar des d’on batego’. Els espectacles ressaltaran la importància d’expressar amb llibertat i veu pròpia imaginàries que ens ressonen col·lectivament.

El Festival Batecs és organitzat per l’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Cultura i Festes, i Manresana d’Equipaments Escènics, i és coordinat per la Plataforma per la Dansa a la Catalunya Central (PDCC). Té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Enguany es compta, a més, amb la col·laboració de Cal Gras d’Avinyó, Pobles Creatius, Ballet Olga Roig i Grup Llobet.

El Casal de les Escodines obrirà el festival

La programació començarà el divendres 14 d’abril amb dues propostes al Casal de les Escodines, sorgides de la convocatòria “Fall in l’off”, que ha convidat artistes a presentar-s’hi, amb una molt bona acollida. A les 19.30 h, es veurà Víctor González amb la peça 3561/1960 i, a les 20 h, Carmen Morosanu amb Amor impossible.

El dissabte 15 d’abril l’activitat començarà a porta tancada, amb tallers, laboratoris i ‘workshops’, que apropen el treball artístic dels ballarins i creadors. A la tarda, la ballarina Zoe Balasch oferirà l’espectacle itinerant “L’impuls de ballar”, que, en clau de dansa participativa, recorre enguany el territori català. S’estendrà en forma de mostra itinerant des de Sant Domènec a Crist Rei per obrir els espectacles. Clémentine Télesfort i Lisard Tranis oferiran el ‘workshop’ “L’acte atent”, on donaran les bases i pilars del seu treball, internacionalment guardonat. Per aquestes dues propostes cal fer inscripció prèvia a batecsdedansa.cat.

Pel que fa al taller familiar, Batecs incorpora enguany “Múcab Dans” al Pati del Kursaal. Serà dissabte a les 20 h, sota un sostre de bombetes interactives que vestirà de màgia el moviment de petits i grans.
 

Nou espectacles de dansa a partir de dissabte, a Crist Rei i al pati del Kursaal

La plaça de Crist Rei i el Pati del Kursaal acolliran en total 9 espectacles de dansa, entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. Aquestes són les propostes:
 

DISSABTE 15 D’ABRIL - ESPECTACLES

Crist Rei

“We all live in a Box”, d’Ambae Company, obrirà l’escenari de Crist Rei, a les 18 h. Un espectacle amb dues ballarines, un músic en directe i una escenografia plena de simbologia, que reflexiona sobre com vivim les nostres vides i com pensem que haurien de ser.

“Scotoma”, de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis, seguirà el fil dels espectacles, parlant-nos sobre l’atenció.

“Sigil of the eye”, de Cobosmika Seeds, explica que tendim a ocultar els secrets i amagar allò que és sagrat. Una peça interpretada per 15 ballarins i ballarines en llenguatge íntim, sensible, ple de força i personalitat.

Pati del Kursaal

Múcab Dans oferirà el taller familiar, a les 20 h. A les 21 h, sota el sostre de bombetes interactives, i en complicitat amb intèrprets de Ballet Olga Roig, interpretaran “Bulb & me”, que donarà sentit a la proposta familiar i que tancarà la jornada d’una forma sensible, estimulant i molt inspiradora.

DIUMENGE 16 D’ABRIL - ESPECTACLES

Pati del Kursaal

La programació del diumenge 16 d’abril començarà a les 10.45 h amb el solo “Abric” de la ballarina emergent Gala Gómez Burlet. Bagenca, i finalitzant el seu pas per la formació professional, va visitar la primera edició de Batecs a la Mostra de joves coreògrafs. Cinc anys més tard presentarà el seu primer solo, que, madurat en residència artística a Cal Gras d’Avinyó, i amb l’acompanyament del ballarí Diego Garrido, es converteix en el “Fall in l’off” més jove i amb més projecció de l’edició.

El solo “Abric” donarà pas a “Nunca bailaré solo”, de Diego Garrido, component de la Companyia Iron Skulls. L’obra, treballada en residència a Cal Gras, reflexiona sobre com expressar l’inexplicable.

Crist Rei

D’una en una”, de la Companyia Mètrica Bàrbara, obrirà l’escenari de Crist Rei a les 11.30 h de diumenge. A partir de la manipulació de seixanta teules, tres intèrprets dibuixaran paisatges visuals i sonors, que responen a un pacte de construcció conjunta.

La jornada continuarà amb l’obra “Aletheia”, de la formació El Kol·lectiu. En un moment històric en què la veritat està contestada per una multitud de perspectives, aquesta obra indaga en la veritat com a concepte filosòfic o científic. Lluny de qualsevol solemnitat, els 6 components pregunten quina és la veritat de la vida quotidiana i la subjectivitat personal, així com la veritat grupal, a través de l’amor, l’acceptació, l’humor, la celebració i el dubte.

El festival tancarà l’edició amb “Esberlar”, de la companyia L’Atapeïda. Es tracta d’un espectacle on tres personatges es trobaran amb impediments per continuar-se regint per les normes que fins ara els acompanyaven. Un viatge físic i gestual, guiat per les emocions del concepte de trencament, que, de manera fresca i entranyable, seduirà aquesta entrada a la primavera en què s’emmarca Batecs Festival de Dansa.

(*) Fotografia: D’esquerra a dreta, el gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba; la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo; i la directora artística de Batecs, Laura Bataller, en la presentació del Festival Batecs 2023, en el que serà un dels escenaris, Crist Rei.
 

- Més informació: Programa d’activitats de Batecs 2023

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat