Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Un concert que homenatja el cantautor francès Gilbert Bécaud, espectacle central de la 24a edició de la Francophonie a Manresa

Imatge de la notícia
28/03/2023

L’Associació de Professors de Francès de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i de l’Ambaixada de França, organitzen la 24a edició de la Francophonie, amb tota una setmana d’activitats culturals vinculades a la francofonia. L’acte central, ‘Et Maintenant’, aquest divendres al Kursaal, ret homenatge al cantant, compositor i pianista francès Gilbert Bécaud. L’espectacle comptarà amb una convidada excepcional, la seva filla Emily Bécaud. A l’acte hi assistiran cònsols i alts representants de diferents països francòfons.

 

‘Et Maintenant’, un homenatge al cantautor francès Gilbert Bécaud, és l’espectacle que protagonitzarà divendres l’acte central de la 24a edició de la Francophonie, que un any més converteix Manresa en la capital catalana de la francofonia, amb tota una setmana d’activitats dedicades a la llengua i a la cultura franceses. La Francophonie és organitzada per l’Associació de Professors de Francès de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i de l’Ambaixada de França.

L’acte central de divendres tornarà a comptar amb la presència d’alts representants de països de parla francesa. Enguany hi ha confirmada l’assistència del cònsol general de França, M. Olivier Ramadour; el de Bèlgica, M. Pierre Brusselmans; el de Suïssa, M. Otmar Hardegger; el cònsol honorífic i general de Malàsia, Jordi Martínez, i l’agregat del Bureau du Québec, Alfons Calderon. També hi assistiran el director de l’Institut Francès de Barcelona, Max Vasseur, i l’agregada de Cooperació Lingüística de l’Ambaixada de França, Laure Juanchich.

Els detalls de l’espectacle i de la resta d’actes de la Francophonie han estat divulgats aquest matí en roda de premsa per la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo i Obiols; el gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba Gonzalvo; i la copresidenta de l’Associació de Professors de Francès de Catalunya, Anna Rotllan Verdaguer.

Homenatge a Gilbert Bécaud amb la presència de la seva filla, Emily Bécaud

L’acte central d’aquest divendres començarà a les 19.15 h, al pati del Kursaal, amb la inauguració oficial de la Francophonie 2023. La façana del teatre estarà il·luminada amb els colors de la bandera francesa: blanc (que simbolitza igualtat); blau (llibertat), i vermell (fraternitat). Durant l’acte d’inauguració, alumnes del Liceu Francès, del Col·legi Suís de Barcelona i d’UManresa llançaran globus dels colors de la Francophonie.

Seguidament, a les 20 h, a la sala gran del Kursaal, arrencarà l’espectacle ‘Et Maintenant’, presentat prèviament per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i per la coordinadora de la Francophonie, Anna Rotllan Verdaguer. L’espectacle ret homenatge à Gilbert Bécaud, un gegant de la cançó francesa que ha deixat la seva empremta musical arreu del món, a través de cantants com Frank Sinatra, Elvis Presley, Bob Dylan, Nina Simone i James Brown, entre d’altres.

Gilbert Bécaud (Toló, 1927 – París, 2001) és un dels més grans compositors del segle XX, té més de 50 anys de carrera musical i més de 650 cançons. Les seves cançons s’han convertit en tot un referent. L’espectacle, dirigit per Gil Marsalla i interpretat per Jules Grison, tindrà com a convidada especial Emily Bécaud, filla de Gilbert Bécaud. Les entrades per a l’obra es poden comprar al web del teatre Kursaal.

Torna ‘El Gran Dictat’ per a tothom qui tingui coneixements mínims de francès

Altres actes de la Francophonie són l’exposició que es pot veure fins al 31 de març a l’Espai Plana de l’Om, de 17 a 20 h, ‘Le regard de l’autre’, basat en el llibre: ‘Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran’ d’Eric-Emmanuel Schmitt. L’exposició ha estat realitzada per l’alumnat de l’escola episcopal de Lleida.  Dijous 30, a les 10.30 h, es farà una visita guiada a l’exposició, a càrrec d’alumnes de batxibac.

Enguany, després de l’estrena de l’any passat, la Francophonie de Manresa torna a celebrar ‘El Gran Dictat’, una activitat lúdica i didàctica alhora, que té un gran pes dins de l’ensenyament francès. Tindrà lloc dijous dia 30, a les 17 h, a l’auditori de la Plana de l’Om. Hi podrà participar tothom qui ho vulgui, que tingui uns mínims coneixements de la llengua francesa, siguin del nivell que siguin. Es tracta d’un dictat lúdic, amb autocorrecció dels mateixos participants, i que inclourà premis i dinamització.

Divendres, a les 18.30 h, abans de l’acte central, representants dels cossos consulars de la Francophonie i la coordinadora de la Francophonie a Manresa, Anna Rotllan, participaran en un debat a Canal Taronja on defensaran que Manresa rebi el títol honorífic de capital cultural de la Francophonie a Catalunya. En aquest sentit, l’Ajuntament de Manresa ja ha fet la petició a la Generalitat de Catalunya per rebre aquest reconeixement oficial.


(*) Fotografia: D'esquerra a dreta, Anna Rotllan, Anna Crespo i Jordi Basomba, davant del cartell del Kursaal que anuncia l'espectacle d'aquest divendres, 'Et Maintenant'

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat