Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El Centre de Formació Pràctica inicia les obres d'ampliació de les seves instal·lacions, cedides per l'Ajuntament de Manresa

Imatge de la notícia
24/03/2023

El CFP creix des de la seva ubicació actual, a la planta -1 del Palau Firal, cap a la planta 0 i ocuparà una superfície total de 1.700 metres quadrats. L’ampliació permetrà donar resposta a les necessitats de creixement del centre, referent a la Catalunya Central en la formació dels professionals de la indústria del metall i en el suport tecnològic a les empreses d’aquest sector.

 

El Centre de Formació Pràctica ha començat les obres per ampliar les seves instal·lacions, que han de donar resposta a les necessitats de creixement del centre, un referent a la Catalunya Central en la formació dels professionals de la indústria del metall i en el suport tecnològic a les empreses d’aquest sector. Les obres implicaran guanyar 800 metres quadrats a la planta 0 del Palau Firal, en un espai també cedit per l’Ajuntament de Manresa, de manera que el nou centre ocuparà un espai total de 1.700 metres quadrats, distribuïts en dues plantes.

 

L’ampliació s’ha anunciat avui en una visita als nous espais que ha comptat amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la presidenta de la Fundació Lacetània, Sílvia Gratacòs González. També hi ha assistit la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, i el president de la Comissió Executiva del Centre de Formació Pràctica, Joan Ramon Perdigó Pons, així com altres representants del centre.

 

Tal com han explicat, a la planta actual, la -1, hi haurà dues aules teòriques, un espai de metrologia, un taller d’arrencament de ferritja, un laboratori d’assajos i prototips d’alt rendiment, dos magatzems i les oficines del centre. A la nova planta hi haurà cinc aules teòriques, un magatzem, un taller de tall i conformat, dos despatxos i un futur taller de soldadura. El cost de les obres l’assumeix el CFP, mentre que l’Ajuntament de Manresa es farà càrrec del condicionament de l’escala interior i dels tancaments de la façana d’aquesta part del Palau Firal. Els treballs no afectaran l’activitat habitual del CFP. És previst que les noves instal·lacions estiguin en funcionament a l’inici del curs 2023-2024.

 

L’ampliació de les instal·lacions actuals del CFP és imprescindible per poder continuar impulsant la competitivitat de les petites i mitjanes empreses de la Catalunya Central i d’arreu de Catalunya, especialment les del sector metall-mecànic i afins. El CFP és un dels pocs centres del país que ofereix formació especialitzada tant als professionals que ja treballen al sector com a persones a l’atur o treballadores d’altres sectors que volen reorientar la seva carrera professional cap a un àmbit amb una gran demanda de perfils qualificats. El centre ha experimentat un fort creixement els darrers anys i ha apostat per disposar de les tecnologies més avançades que permetin a les empreses de l’entorn fer el pas cap a l’anomenada indústria 4.0 a través de la fabricació avançada, la digitalizació, la sostenibilitat i la formació especialitzada.

 

Així doncs, l’ampliació permetrà que el centre continuï fent passos endavant, a l’espera de la seva futura integració al projecte de la Fàbrica Nova de Manresa com a espai de formació ocupacional, contínua, de reciclatge i d’especialització. Una nova seu que permetrà multiplicar el potencial del CFP de crear sinergies i de compartir usos amb altres agents del territori implicats en el projecte de coneixement, tecnologia i empresa que lidera l’Ajuntament de Manresa i la Universitat Politècnica de Catalunya. Una integració que permetrà reforçar encara més l’aliança entre el CFP i l’Ajuntament, que actualment ja col·laboren en la programació de cursos, la cerca de possibles alumnes o la gestió d’ofertes, entre altres.

 

 

(*) Peu de foto: Aloy i Gratacòs amb la regidora Cruz i responsables del CFP, durant la visita

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat