Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal presenta un projecte de pressupost per al 2014 de 77,5 milions d'euros, un 1,38% menys que el 2013

Imatge de la notícia
26/05/2014

L’alcalde Valentí Junyent assegura que la proposta, que se sotmetrà a votació en el Ple municipal extraordinari d’aquest dijous, manté dues prioritats bàsiques: l’atenció a les necessitats socials i l’impuls de l’activitat econòmica.

 

El projecte de pressupost de l’Ajuntament de Manresa que ha elaborat el govern municipal per al 2014 s'eleva a 77.535.459 euros un 1,38% per sota dels 78.621.656 euros del pressupost aprovat per a l’any 2013. La proposta, que ja s'ha fet arribar a tots els grups municipals, se sotmetrà a votació en el Ple municipal extraordinari d’aquest dijous 29 de maig. 

Els detalls de la proposta els han presentat avui en roda de premsa l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala; i el portaveu del grup municipal de CiU, Antoni Llobet. 

Valentí Junyent ha manifestat que la proposta de pressupostos per al 2014 que es sotmetrà a consideració del ple aquest dijous és de 77.535.459 euros, que és un 1,38% menys que l’any passat, és a dir 1.086.106 euros menys. 

L’alcalde ha afirmat que quadrar aquest pressupost ha estat possible gràcies a les operacions de reestructuració del deute aconseguides des de la regidoria d’Hisenda i “gràcies a l’esforç de tothom per fer-ho possible”. 

Junyent ha recordat que l’Ajuntament de Manresa ha funcionat fins ara amb el pressupost del 2013 prorrogat i que l’aprovació del pressupost d’aquest any “estava molt condicionada a causa de les compromisos financers d’operacions realitzades en anys anteriors i també dels pagaments a causa de les sentències judicials per expropiacions”. 

L’alcalde ha explicat que, com l’any passat, aquest pressupost presenta dues prioritats bàsiques. La primera “és el manteniment de les xifres destinades a l’atenció dels serveis socials, ajuts social, menjadors escolars i tots aquests tipus d’ajuts destinats a la gent que ho està passant malament a causa de la crisi econòmica. La segona prioritat del pressupost està adreçat a “l’impuls de l’activitat econòmica, perquè aquesta és del tot necessària per a la recuperació del teixit productiu i la creació d’ocupació”. 

Més endreça de les finances municipals

L’alcalde ha volgut ressaltar també un tercer aspecte que és el fet que la majoria de les inversions es financien amb fons d’altres administracions (Generalitat i Diputació) i que l’aportació de l’Ajuntament de Manresa, tot i ser complementària, enguany superarà el milió d’euros, que “és una xifra encara petita però superior a anys anteriors”. 

Per la seva part, el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha assegurat que aquest pressupost intenta seguir la línia marcada des del principi del mandat que és “la de mantenir la responsabilitat i continuar fent endreça de les finances municipals”. 

Per a Llobet, la pròrroga del pressupost era imprescindible per mantenir els serveis i ha manifestat “que el més important no era aprovar el pressupost a temps, sinó aprovar el pressupost que tocava”. 

El regidor ha dit també que en cap moment s’ha de pensar en actuar pensant en costos electorals sinó en aconseguir l’objectiu important “que és endreçar les finances i actuar amb responsabilitat i rigor”. 

Llobet ha volgut destacar també el bon clima de diàleg amb tots els grups municipals que conformen l’Ajuntament de Manresa tot i ser període electoral. En aquest sentit, ha afirmat que “no hi hagut cap mena d’interferència i cal ressaltar-ho i posar-lo en valor ”. 

El pressupost al detall

Finalment, el regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, ha explicat detalladament els comptes municipals tant en l’apartat d’ingressos com en el de despeses. 

Pel que fa al primer apartat, ha assegurat que les reduccions més importants d’ingressos tenen lloc en els capítols d’alienació d’inversions reals (-73,07 %), ingressos patrimonials (-34,51 %) i transferències de capital (-31,17 %). 

Seguint amb els ingressos, el regidor ha assenyalat que l’increment dels impostos directes va en la línia de l’augment de l’IPC (1,36%) i que creixen lleugerament les transferències corrents (3,82%), amb les aportacions de Generalitat (9,11%) i Diputació (77,35%), que compensen la caiguda de les partides provinents de l’Estat (-4,65%). 

En relació a les despeses, ha comentat que les reduccions més importants es registren en la partida global d’inversions (capítols. 6 i 7), ja que es rebaixa en 1,27 milions (-41,38%) en relació al pressupost 2013. Aquesta dada és el resultat de l’increment del 12,22% de l’alienació d’inversions per fer front al pagament de sentències d’expropiacions d’anys anteriors i de la notable caiguda del -53,60% de les transferències de capital. 

En el mateix apartat, el cost dels passius financers també baixa (-5,82%) per la reestructuració del deute, així com les despeses financeres (-3,64%) que experimenten un decrement per la reducció dels tipus d’interès, que compensa les pujades de tipus derivades de la reestructuració 

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat