Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El departament d'Educació i l'Ajuntament invertiran aquest any 1,1 milions d'euros en millores a centres de Manresa

Imatge de la notícia
31/01/2023

Les escoles Renaixença i La Font, i els instituts Guillem Catà, Pius Font i Quer i Manresa Sis rebran inversions del departament per valor total de gairebé un milió d’euros, que es finança majoritàriament amb ajuts europeus Next Generation. D’altra banda, l’Ajuntament té previst fer millores a les escoles Serra i Hunter, Sant Ignasi, La Font i el Conservatori de Música, amb un total de 160.000 euros.

 

 

Important inversió del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en diversos centres escolars de Manresa, aquest any 2023. En concret, la inversió prevista és de 977.060,54 euros, que es destinaran en actuacions a cinc centres, amb l’objectiu principal de millorar aspectes com els aïllaments, els sistemes de calefacció o l’accessibilitat. La majoria de les inversions estan finançades pels fons REACT-EU, una línia inclosa en les ajudes europees Next Generation. A banda, l’Ajuntament preveu obres per valor de 160.000 euros, per la qual cosa el total d’inversió als centres de la ciutat aquest any serà de 1.1397.060,54 euros.

 

Aquest migdia, aquest volum important d’actuacions a centres escolars de Manresa ha estat presentat per l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia; el regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat; i la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix López, en una roda de premsa a l’escola La Font.

 

Les actuacions que es finançaran al llarg del 2023 seran el canvi de coberta de fibrociment del gimnàs de l’escola Renaixença, amb un import previst de 250.431,13 euros (la segona fase d’aquesta obra, amb un cost de 192.277,55 euros, es preveu per al 2024); la millora del sistema de calefacció i el canvi de caldera de l’institut Guillem Catà (217.742,16 euros); la tercera fase del canvi de fusteries de l’institut Pius Font i Quer (214.426,82 euros); i el canvi de fusteries de l’institut Manresa Sis (234.460,43 euros). Totes aquestes actuacions es financen amb els fons REACT.

 

D’altra banda, es preveu també fer front a la instal·lació d’ascensor a l’escola La Font, una actuació amb un import previst de 120.000 euros i que en aquest cas es finançarà al 50% entre Ajuntament i Generalitat, que signaran un conveni.

 

És previst que totes aquestes actuacions s’adjudiquin abans de l’estiu, per poder dur a terme les obres, o almenys iniciar-les, en període de vacances dels centres, i haurien d’estar acabades el mes desembre. Els imports previstos inclouen l’obra i els honoraris de la redacció del projecte i la direcció d’obra.

 

 

160.000 euros de l’Ajuntament per a intervencions en quatre centres

 

Com és habitual, l’Ajuntament de Manresa també preveu dur a terme un seguit d’actuacions de millora dels centres educatius al llarg d’aquest any. Al pressupost hi ha una partida de 160.000 euros per a aquesta finalitat.

 

En concret, la previsió és finançar una segona fase de la intervenció a la primera planta de l’escola Serra i Hunter, consistent en pintura, guix i eliminació d’armaris encastats, amb un cost aproximat de 20.000 euros; la pintura dels interiors de l’escala B de l’escola Sant Ignasi (15.000 euros); i tancaments de finestres del Conservatori de Música (40.000 euros aproximadament), a banda del 50% del cost de l’escola La Font (60.000 euros).  La resta de pressupost fins a 160.000 es concretarà els propers mesos.

 

L’Ajuntament de Manresa realitza anualment millores als centres. L’any 2022 hi va destinar un total de 154.117 euros, i es van fer intervencions diverses a les escoles Les Bases, Serra Húnter, Ítaca, Muntanya del Drac, Sant Ignasi, Escola d’Art i Renaixença.

 

Durant aquest 2022, també s'han fet millores de mobilitat als voltants de les escoles, per millorar els itineraris a peu i els accessos als centres, i augmentar la seguretat viària a les zones properes. Per exemple, s'ha actuat a l'escola Sant Ignasi, Puigberenguer i Renaixença. També aquest 2022 s'ha iniciat un projecte amb les escoles Bages i Ítaca per enverdir i cuidar els escocells dels entorns de les escoles, i a principis d'aquest 2023 s'ha iniciat a l'escola Puigberenguer un altre projecte per enverdir els patis escolars, amb plantades d'arbres, una iniciativa que durant aquest any s'anirà reproduint a altres escoles, amb una partida de 50.000 euros.

 

L’any 2021 es van fer actuacions per valor de 236.000 euros, gràcies al finançament extraordinari de la Diputació de Barcelona. Es van dur a terme obres a l’escola Serra i Hunter, Valldaura i Puigberenguer, a banda de canvi d’il·luminació exterior en diversos centres.

 

L’any 2020, la inversió en obres de millora va ascendir a 155.000 euros, i va incloure intervencions a les escoles La Font, Sant Ignasi, Serra i Hunter, Muntanya del Drac, Puigberenguer, Valldaura, Llar d’infants La Lluna, Escola d’Art i Conservatori de Música.

 

(*) Fotografia: D'esquerra a dreta, Gemma Boix, Josep Gili i Marc Aloy, amb responsables de l'equip directiu de L'Escola La Font, avui al migdia

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat