Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 22 de desembre de 2022

Imatge de la notícia
23/12/2022

Per unanimitat, es va aprovar la cessió gratuïta a favor de la Generalitat d’una finca al polígon de Bufalvent per a la nova seu del Parc de Bombers de Manresa i la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al projecte de renaturalització del riu Cardener. Per una àmplia majoria, es va aprovar el nou contracte del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili, que incrementa les hores en un 57% respecte de l’anterior.

 

El Ple ordinari del mes de desembre, celebrat aquest dijous dia 22, es va iniciar amb la informació de les resolucions d’Alcaldia, entre les quals hi havia modificacions de partides, que han servit per atendre demandes dels serveis municipals al finalitzar l’any, per fer front a l’augment dels sous del personal municipal aquest desembre i per incorporar ingressos provinents d’altres administracions, com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Pel que fa als dictàmens, la sessió plenària va arrencar amb un punt que va servir per aprovar, per unanimitat de tots els grups, la separació de l’Ajuntament de Manresa del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya, després que una sentència judicial hagi interpretat que la fórmula associativa no té sentit tenint en compte que a la ciutat ja hi ha una empresa pública municipal d’aigua que satisfà el servei. Tot seguit, es va debatre la proposta de resolució de les al·legacions a les ordenances fiscals presentades per la Taula de Territori i Sostenibilitat, que es van desestimar, motiu pel qual van quedar aprovades de manera definitiva. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, el vot en contra de PSC, C’s i del regidor no adscrit Miquel Cerezo Ballesteros i l’abstenció de Fem Manresa.

 

En el següent dictamen es va aprovar —amb els vots a favor d’ERC i Junts per Manresa i l’abstenció dels grups de l’oposició— la pròrroga del contracte del servei de retirada, eliminació i reciclatge de documents procedents d’arxius de gestió de les dependències municipals i de l’Arxiu. I, per unanimitat de tots els grups, es va aprovar la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya de la finca situada al carrer Edison, al polígon de Bufalvent, per a la construcció de la nova seu del Parc de Bombers de Manresa.

 

També per unanimitat es va aprovar el dictamen per a l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a l’Agenda Digital dels municipis de Catalunya, impulsada pel Consorci Localret, i el dictamen pertanyent a la ratificació de l’acord relatiu a l’aprovació dels criteris que han de regir els processos selectius de l’Oferta Pública d’Ocupació extraordinària d’estabilització. En el següent punt, la modificació de la composició de la Comissió Municipal del Patrimoni Cultural, es va aprovar amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció dels grups de l’oposició.

 

Tot seguit es van debatre quatre dictàmens referents a l’àrea d’Urbanisme i Mobilitat. El primer va tractar la revisió de tarifes de l’aparcament de la Reforma, la zona blava i el dipòsit de vehicles, a mans d’una concessionària. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, el vot en contra de Fem Manresa i l’abstenció de la resta de grups de l’oposició. En el segon i tercer dictamen, es van aprovar provisionalment dues modificacions puntuals del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) referents a l’Hospital Sant Andreu —va rebre el vot unànime de tots els grups— i del sector Concòrdia —en aquesta modificació, Fem Manresa es va abstenir, mentre que la resta de grups hi van votar a favor. I, en el quart dictamen d’Urbanisme, es va aprovar, per unanimitat, la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al projecte de renaturalització del riu Cardener, per tal de millorar-ne la biodiversitat, la connectivitat social entre el riu i la ciutat i la connectivitat social al llarg del riu.

 

Els darrers temes que es van tractar en el Ple van ser de l’àrea de Drets i Serveis a les Persones, que va tenir cinc punts. En el primer, es va aprovar l’adjudicació a Sant Andreu Salut del nou contracte del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili (SAD), que incrementa les hores en un 57% respecte de l’anterior contracte, passant de 38.015 hores a l’any de treball efectiu a 60.000. Es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups excepte de Fem, que es va abstenir. En el segon punt, i en aquest cas per unanimitat, es va aprovar l’acceptació del segell de Comerç Just, que recentment s’ha atorgat a Manresa, que ha estat la primera ciutat catalana en obtenir-lo.

 

En el tercer dictamen, es va debatre la modificació del contracte de concessió dels terrenys que acullen la Fundació Universitària del Bages (FUB), per tal d’eliminar la clàusula que establia el pagament d’un cànon anual a partir de l’11è any. L’exoneració del pagament es deu al fet que durant aquests anys la FUB ha portat a terme obres de millora, motiu pel qual s’ha compensat, possibilitat que es recull en el contracte inicial. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte de Fem, que es va abstenir.

 

El quart i el cinquè dictamen d’aquesta àrea van servir per aprovar les tarifes de l’Ateneu Les Bases i de les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella. Ambdós punts es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

 

Abans d’acabar el Ple, es va debatre un punt sobrevingut, referent a la liquidació del servei de bus. El dictamen va rebre els vots d’ERC, JxM i del regidor no adscrit. PSC i Fem es van abstenir.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat