Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa enllesteix treballs de millora de la seguretat viària dels desplaçaments a peu a l'Escola Renaixença

Imatge de la notícia
07/12/2022

S’ha reforçat la senyalització dels passos de vianants dels carrers Cardenal Lluch, Saclosa, Carrió i Canonge Montanyà, a l’entorn de la plaça de la Independència. L’actuació forma part de les millores dels Camins Escolars de la ciutat.

 

L’Ajuntament de Manresa ha dut a terme aquesta setmana treballs per a la millora de la seguretat viària del Camí Escolar cap a l’Escola Renaixença. Per fer-ho, ha reforçat la senyalització dels passos de vianants de l’entorn de la plaça de la Independència.

En concret, al recorregut escolar cap a l’Escola Renaixença, s’han reforçat els passos de vianants propers a la porta d’accés a l’escola, tot senyalitzant-los amb mantells de color vermell. També s'ha senyalat horitzontalment (pintura) els senyals de “Zona Escolar” al carrer Cardenal Lluch i al carrer Carrió. A més, s’ha repintat la senyalització horitzontal dels passos de vianants existents als carrers Cardenal Lluch, Saclosa, Carrió i Canonge Montanyà utilitzats com a Camí Escolar.

Aquesta actuació se suma a la que ja es va fer el noviembre passat a les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi. Els treballs al Camí Escolar de l’escola Puigberenguer s’han fet als carrers Núria, Cadí, Canigó i Pirineu; i els  treballs  a l’itinerari de l’escola Sant Ignasi han tingut lloc als carrers Mestre Albagés, Rusiñol i avinguda Tudela.

De forma global, les actuacions tenen la finalitat de millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, millorant la visibilitat i la seguretat dels passos de vianants i de les cruïlles, amb la creació de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i instal·lació de pilones, entre altres accions.

Els Camins Escolars, un projecte de ciutat

L’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories de Mobilitat i Ensenyament, ha treballat els darrers anys amb l’objectiu que els Camins Escolars siguin un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència. El Camí Escolar és també un itinerari que facilita que els infants vagin i tornin a peu de l’escola de manera segura. Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen però també per la resta de ciutadans que en fan ús. L’objectiu principal és actuar sobre l’entorn de les ciutats per fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada, afavorint una mobilitat sostenible.

Enguany,  Manresa ha engegat un curs més l’activitat de “Camins escolars”, un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat que va en la línia de la proposició que es va aprovar al Ple de l’Ajuntament de Manresa del 22 setembre passat, impulsada per associacions de famílies de les escoles Ítaca, Puigberenguer i Les Bases, i amb el suport de 27 centres escolars, associacions de mares i pares i entitats de la ciutat.

En la proposició, els grups municipals es van comprometre a fer campanyes de sensibilització per fomentar els entorns saludables i sostenibles; promocionar l’ús de la bicicleta, la mobilitat a peu, el transport públic i el civisme; vigilar i fer complir la normativa viària a l’entrada i sortida dels estudiants; crear espais per aparcar bicicletes i patinets a dins dels centres; revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra; pacificar el trànsit als entorns dels centres, reforçar els itineraris de vianants o implementar un pla específic que fomenti la mobilitat als centres escolars en bus urbà amb monitoratge subvencionat, aprofitant la xarxa urbana d’autobusos existent.

 

FOTOGRAFIA: Senyalització feta a l’entorn de l'Escola Renaixença

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat