Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament enllesteix treballs de millora de la seguretat viària dels Camins Escolars de les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi

Imatge de la notícia
14/11/2022

Els treballs, adreçats a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, han consistit en la creació d’espais segurs als accessos de les escoles, de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i la instal·lació de pilones.  

 

 

L’Ajuntament de Manresa ha finalitzat diversos treballs per a la millora de la seguretat viària dels Camins Escolars cap a les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi. Els treballs al Camí Escolar de l’escola Puigberenguer s’han fet aquest cap de setmana passat als carrers Núria, Cadí, Canigó i Pirineu; i els  treballs  a l’itinerari de l’escola Sant Ignasi han tingut lloc als carrers Mestre Albagés, Rusiñol i avinguda Tudela. 

De forma global, les actuacions tenen la finalitat de millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, millorant la visibilitat i la seguretat dels passos de vianants i de les cruïlles, amb la creació de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i instal·lació de pilones, entre altres accions.

En concret, al recorregut escolar cap a l’Escola Puigberenguer, s’ha senyalitzat horitzontalment (pintura) dos nous passos de vianants a la cruïlla del carrer Núria, a la cruïlla  amb el carrer Canigó; s’ha repintat la senyalització horitzontal dels passos de vianants existents als carrers Núria, Cadí, Canigó i Pirineu; i s’ha ampliat l’espai de vianants al carrer Núria enfront de la porta de l’escola (eliminant les places d’estacionament actuals), amb senyalització horitzontal (mantell amb pintura verda amb pictogrames)  i s’instal·laran pilons de protecció.

Al recorregut de l’Escola Sant Ignasi, s’ha repintat la senyalització horitzontal dels passos de vianants existents als carrers Mestre Albagés, Rusiñol i avinguda Tudela; s’ha ampliat l’espai de vianants al carrer Mestre Albagés enfront de la porta de l’escola amb senyalització horitzontal (mantell amb pintura verda amb pictogrames) i s’han instal·lat pilons de protecció. L’actuació s’ha completat amb el reforç de senyalització horitzontal (mantell amb pintura vermella) dels pas de vianants existent a l’Avinguda Tudela amb el carrer Rusiñol.

Els Camins Escolars, un projecte de ciutat

L’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories de Mobilitat i Ensenyament, ha treballat els darrers anys amb l’objectiu que els Camins Escolars siguin un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència. El Camí Escolar és també un itinerari que facilita que els infants vagin i tornin a peu de l’escola de manera segura. Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen però també per la resta de ciutadans que en fan ús. L’objectiu principal és actuar sobre l’entorn de les ciutats per fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada, afavorint una mobilitat sostenible.

Enguany,  Manresa ha engegat un curs més l’activitat de “Camins escolars”, un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat que va en la línia de la proposició que es va aprovar al Ple de l’Ajuntament de Manresa del 22 setembre passat, impulsada per associacions de famílies de les escoles Ítaca, Puigberenguer i Les Bases, i amb el suport de 27 centres escolars, associacions de mares i pares i entitats de la ciutat.

 En la proposició, els grups municipals es van comprometre a fer campanyes de sensibilització per fomentar els entorns saludables i sostenibles; promocionar l’ús de la bicicleta, la mobilitat a peu, el transport públic i el civisme; vigilar i fer complir la normativa viària a l’entrada i sortida dels estudiants; crear espais per aparcar bicicletes i patinets a dins dels centres; revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra; pacificar el trànsit als entorns dels centres, reforçar els itineraris de vianants o implementar un pla específic que fomenti la mobilitat als centres escolars en bus urbà amb monitoratge subvencionat, aprofitant la xarxa urbana d’autobusos existent.

FOTOGRAFIA: Senyalització feta a l’entorn de l'Escola Puigberenguer

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat